Autor Zpráva
KOM
Profil *
Ahoj.
Pomohl by mi nekdo nastylovat toto menu tak, aby se mi v IE6 po najeti do submenu neobjevovala mezera mezi odkazy?
Videl bych to na pridani nejakeho formatovani do podminky <style> v hlavicce dokumentu. Zkousel jsem padding a margin: 0; ale to nefunguje. Nic jineho mne nenapad.

Nevedel by nekdo? Dekuji za jakekoliv odpovedi....

Zde je css k menu:

body {
text-align: center;

}

#container {
width: 980px;
height: 24px;
margin: 0 auto ;
text-align: left;
}

#menuh
{
text-align: left;
margin: 0 auto;
font-size: small;
font-family: tahoma;
width:980px;
float:left;
}

#menuh a
{
display:block;
border: 1px solid #555;
white-space:nowrap;
margin:0;
padding: 5px 15px 5px 15px;
}

#menuh a, #menuh a:visited /* menu at rest */
{
color: white;
background-color: royalblue;
text-decoration:none;
}

#menuh a:hover /* menu at mouse-over */
{
color: white;
background-color: cornflowerblue;
}

#menuh a.top_parent, #menuh a.top_parent:hover /* attaches down-arrow to all top-parents */
{
background-image: url(navdown_white.gif);
background-position: right center;
background-repeat: no-repeat;
}

#menuh a.parent, #menuh a.parent:hover /* attaches side-arrow to all parents */
{
background-image: url(image/nav_white.gif);
background-position: right center;
background-repeat: no-repeat;
}

#menuh ul
{
list-style:none;
margin:0;
padding:0;
float:left;
width:auto; /* width of all menu boxes */
}

#menuh li
{
position:relative;
min-height: 1px; /* Sophie Dennis contribution for IE7 */
vertical-align: bottom; /* Sophie Dennis contribution for IE7 */
}

#menuh ul ul
{
position:absolute;
z-index:500;
top:auto;
display:none;
padding: 1em;
margin:-1em 0 0 -1em;
width: 200px;
}

#menuh ul ul ul
{
top:0;
left:100%;
}

div#menuh li:hover
{
cursor:pointer;
z-index:100;
}

div#menuh li:hover ul ul,
div#menuh li li:hover ul ul,
div#menuh li li li:hover ul ul,
div#menuh li li li li:hover ul ul
{display:none;}

div#menuh li:hover ul,
div#menuh li li:hover ul,
div#menuh li li li:hover ul,
div#menuh li li li li:hover ul
{display:block;}
KOM
Profil *
Nikdo nic? Mne napada, ze to bude zpusobovat sirka bud divu container nebo menuh, protoze ty jsou v IE6, nevim proc, sirsi nez samotne menu. Ale nejsem schopen i pres x pokusu docilit toho, aby se mi jeden z techto divu srovnal na sirku s odkazama v menu. Dale nevim, jestli se mam pokouset to cpat do hlavicky k jiz existujici podmince pro IE6 nebo normalne do css.

Zkuste se pls nekdo na to podivat, urcite je to nejaka drobnost na kterou nemohu prijit. Diky mooc..
Manq
Profil
KOM
Jsi si jistý, že to není nějaký IE brouk?
KOM
Profil *
no to si opravdu jisty nejsem, ale odzkousel jsem neco z tveho odkazu, ale vysledek je porad stejny. Respektive, prisel jsem na jedno vylepseni, do hlavicky dokumentu jsem pridal:

<!--[if lte IE 6]>
<style type="text/css">
body {
behavior: url(csshover.htc);
}
li ul li a {
width: 100%;
}
</style>
<![endif]-->

a nyni se mezera mezi jednotlivymi odkazy druheho submenu dela pouze tam kde nasleduje odkaz na treti submenu.

Potreboval bych zarovnat sirku divu #container tak, aby byl stejne vysoky jako menu. Totiz ta ruzna sirka podle mne zpusobuje tu mezeru v submenu. Nemluve o tom, ze nechci aby se zobrazovala ruzna sirka menu a divu container v IE6 - proste aby to vypadalo jako v IE7 a FF. Snad mne chapete....
KOM
Profil *
Tak s timhle proste nehnu, zkousim vse mozne a nic. Jsem ochoten nejake skvele dobre dusi i poslat nejaky ten peniz, kdyz mi vyresi tento problem!!!
Plaváček
Profil
KOM

Zkus tohle pro IE6

<!--[if lte IE 6]>
<style type="text/css">
body {
behavior: url(csshover.htc);
}
#menuh li ul li, #menuh li ul li ul li, #menuh li ul li a {width:100%}

</style>
<![endif]-->


Viz ukázka:

http://klient.plavacek.net/menu.html
KOM
Profil *
Jsem vedel, ze se ozves :-) Jsem v praci, v 22h jsem doma, vyzkousim a mas u mne odmenu. Zatim moooc dik....
KOM
Profil *
for Plaváček

Ahoj.
Mrkni se prosim sem. Kod v IE6 opet mezery :-(
Stranka je skladana pres index.php5 pomoci volani include - vim, ze je to asi silenost, ale jinak to neumim zatim. Volaji se jednotlive slozky jako je hlavicka, menu, paticka a to jako soubory .tpl Snad se v tom vyznas. Diky mooc
Plaváček
Profil
KOM

Tohle

<!--[if lte IE 6]>
<style type="text/css">
body {
behavior: url(csshover.htc);
}
#menuh li ul li, #menuh li ul li ul li, #menuh li ul li a

</style>
<![endif]-->

máš blbě, chybí ti tam mnou vložená definice.

Takhle to má být:

<!--[if lte IE 6]>
<style type="text/css">
body {
behavior: url(csshover.htc);
}
#menuh li ul li, #menuh li ul li ul li, #menuh li ul li a {width:100%}

</style>
<![endif]-->

A nějak se ti to celé blbě generuje. Vidím v kódu dvakrát BODY a HTML, proč?
KOM
Profil *
Plaváček

Hoj, absolutne netusim, proc se nezobrazuji ty zavorky, ted uz nestiham, frcim na turnaj, odpoledne na to jeste kouknu. Zatim jsem trosku ucesal ten kod, vyndal jsem vyremovany zacatky dokumentu, ted by tam melo byt vse co ma.

Jinak muzes se kouknout sem. Zde ta tvoje definice je, ale pak se nejak nevim proc nevygeberuje.
Zatim, zcela jiste se jeste ozvu! :-)
KOM
Profil *
Ahoj, tak uz to maka. Tak se ozvi, domluvime se. A diky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: