Autor Zpráva
Zane
Profil *
Mám rozsáhlý web a potřebuji načítat menu do stránek z jednoho souboru. Mám css hover menu. Použil jsem document.write("") pro načtení menu. Ve Firefoxu je vše funkční ale pod explorerem se načte pouze základní menu a submenu nefungují. Můžete někdo poradit řešení případně opravit kód a poslat na uvedený mail. Vše je možno vidět na adresách:

http://www.sladekgroup.cz/html/down/menu2.html
http://www.sladekgroup.cz/html/down/menu2.js
http://www.sladekgroup.cz/html/down/menu.css
http://www.sladekgroup.cz/html/down/csshover.htc

Děkuji za každou pomoc. zane@seznam.cz
Manq
Profil
Zane
Nevkládej to pomocí Javascriptu, ale raději pomocí PHP.
<?php
include "menu2.html";
?>

Všechny soubory musí mít ale koncovku .php
Zane
Profil *
Stejný problém i s php. Co s tím?
Manq
Profil
Zane
Špatně odkazuješ na hover.htc. Na adrese, kterou uvádíš v CSSku není.
Zane
Profil *
Opraveno - stejně nefunguje.
Manq
Profil
Zane
Mně ano.
Zane
Profil *
Pak jsem asi Trotl a někde dělám chybu. Mohl bys mi to poslat na mail uvedený výše. Už do toho koukám moc dlouho-tu chybu asi nenajdu. Dík.
Manq
Profil
Zane
Zmáčkla jsi v IE F5?
Zane
Profil *
Dnes mám obzvlášť dlouhé vedení... F5?
Manq
Profil
Zane
Aktualizuj stránku v IE. Jak jsi změnila cestu k hoveru.htc, tak mi to v IE6 šlape perfektně.
Zane
Profil *
V IE 7 ani omylem.
Manq
Profil
Zane
Kolega mi teď napsal, že jemu to v IE 7 šlape.
Přesněji 7.0.5730.11
Zane
Profil *
Mě to prostě nechodí. Pošlete mi to prosíííím na mail - výše. Dík.
Manq
Profil
Zane
http://www.sladekgroup.cz/html/down/menu2.html - je to tohle.
Zane
Profil *
Není možné že by byl nějak blbě nastavený Internet explorer?
Zane
Profil *
Fakt se vám zobrazují ty podnabídky?
Zane
Profil *
Vyřešeno! Musí být uvedeno HTML 4.01 místo XHTML 1.0 - nevím proč ale je to tak. Vyčetl jsem to na:

http://www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menued2b.htm

Správně <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Špatně <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
djlj
Profil
Zane
Jen takový detail — já mám vypnutý javascript (používám whitelisting) a nevidím vůbec nic. Takové menu se dá udělat i pomocí CSS.
Manq
Profil
djlj
I pro IE? Bez souboru.htc?
djlj
Profil
Manq
Bez toho ne. Ale bez javascriptu jo. Já vysouvací menu nepoužívám, ale nesčetněkrát jsem už četl různé návody. Tady třeba jeden, který jsem teď vylovil z Googlu: http://maciweb.net/blog/web/clanek.php?clanek=71
Manq
Profil
djlj
A co je obsahem souboru.htc? Javascript, ne?
djlj
Profil
Manq
Aha. No i tak se to menu aspoň zobrazí.
Zane
Profil *
Jen poznámka: Javascript jsem použil pouze pro implementaci do stránky samotné menu je v css. Mám rozsáhlý web a nemůžu ho vkládat do každé stránky extra kvůli častým úpravám. Jinak jsem profesí stavař ne programátor - rozumějte tedy jsem laik. Tak mě berte s rezervou. Záležitosti jako php jsou pro mě vyšší dívčí. Takže podobné rady jsou mi k ničemu...
habendorf
Profil
I pro IE? Bez souboru.htc?
Bez toho ne.

Jde to i bez htc a bez JS.
Manq
Profil
habendorf
A je to použitelné? Celkem se o to teď zajímám. Dělám teď totiž jeden web, kde bych to celkem potřeboval. Chtěl bych vidět řešení. Ukážeš, prosím?
peta
Profil
Manq
Je to pouzitelne, kdyz to dobre napises :)
css.interval.cz , tam to myslim je.
Vyuziva to ale urcite XML funkce, ktere nemusi chodit v exotickych prohlizecich :)

http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub22
rozbalovaci menu ciste CSS

Konkretne ta verze je vicemene nepouzitelna, protoze tam je menu 2x.
K cemu ti je rozbalovaci menu v CSS a XML? Kdo nema JS, tak obvykle nema ani CSS nebo XML. Takze prakticky stejna situace jako v predchozim. Jen toto konkretni (treba) nevidomi vidi 2x.
Manq
Profil
peta
do nema JS, tak obvykle nema ani CSS nebo XML.
Co když JS mám, ale nemám ho zapnutý? Ano, takových lidí je málo, ale na to já nemohu, ani nechci spoléhat.

Jinak díky za odkaz.
Sepsal jsem si menu, které funguje minimálně v OP, FF a IE6, 7. V dalších browserech jsem to zatím nezkoušel.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Manqa:
Sice :hover menu v Exploreru jde vyrobit bez skriptování, ale výsledný kód je ošklivý.

Řešení pomocí JS považuji za čistší než kombinaci :hover + HTC (nebo :hover + podmíněná tabulka).
Manq
Profil
Chamurappi
Bohužel nejsem tak zdatný JavaScriptař, abych si podobné menu vyrobil sám. Zatím mi, myslím postačí to, co mám.
Díky
habendorf
Profil
I pro IE? Bez souboru.htc?
Bez toho ne.

Jde to i bez htc a bez JS.


Měl jsem na mysli ty podmíněné tabulky, ale říkám to čistě jen pro úplnost a na vyvrácení kategorické věty Bez toho ne. Sám bych tohle řešení rozhodně nepoužil.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: