« 1 2 »
Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
dvijtý rámeček v Mozile
Anonymní
Profil *
Mám dvijitý rámeček v Mozile a neví proč..mezi jednotlivými příspěvky. http://www.resslovaci.net/test/?co=gb
Dík
Fred
Profil
Třeba
border: 10px #fcc double;
Anonymní
Profil *
Je to jenom u některých příspěvků
Fred
Profil
Aha promiň, odpovídal jsem na to první. Na ten druhý upřesněný dotaz je odpověď přepočet procent v procentuálním zadání velikosti fontu v téhle definici. Chce to jenom poladit , nebo možná dát v jednotkách em (těch 80%).


#main-content {
padding: 0.5em 1em 2em 1em;
font-size: 80%;
}
Fred
Profil
Nastav font-size:1em; to by mělo pomoci. BTW je tam volaný js, který tam není <script type="text/javascript" src="js.js"></script>
Martin
Profil
Tak jsem nastavil font-size na 0.8em a některý rámečky zmizely úplně. Myslim, že tudy cesta nevede :(
Martin
Profil
Neni to bug Mozilly? Jiný prohlížeče to nedělaj :)
habendorf
Profil
Martin: Obávám se že máš pravdu - tady http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=4878&forum =7&page=-1 jsem psal o tom, že mám v záloze ještě jeden bug. Je to víceméně ono. Podívej se v Gecku na http://www.brs.cz/new/firma1.php , měň velikost písma a sleduj tu 1px mezeru mezi položkami toho svislého menu. Občas tam najednou budou 2px. Ono je to teda ještě trochu jinak - jak jsem s tím bojoval, tak jsem tu 1px mezírku nakonec udělal přímo v tom obrázku na pozadí a mezi položkami menu je 0px. Ale občas se tam jeden px sám docpe.
Sakra, snad jsem to moc nezamotal.
Martin
Profil
Zkus zvětšovat text a sleduj menu. u mé stránky http://www.resslovaci.net/test/index.php?co=gb&ok=1 moje menu je ok, žádnej jeden px navíc :)
Fred
Profil
Není to bug mozilly.

IE zvětšuje písmo po skocích , tzn.
Největší
Velké
Střední
Malé
Nejmenší

Opera zvětšuje vše na stránce, tzn všechny velikosti

Gecko to zobrazuje jinak, nicméně logicky správně. Zvětšuje tak jak je udáno, tedy v tomhle případě něco v em a něco v procentech a tímpádem vzniká při přepočtu na pixely někde jiná šířka té mezery.

Kydyby bylo vše nastaveno v em, nebo vše v procentech tento "problém" nenastane.

Pro kontrlu si zkus zvětšovat písmo v Gecku (ctrl+kolečko myši) a uvidíš, že se ta mezera přesouvá tam kde ten přepočet procent na pixely nevychází.
Martin
Profil
Pro mě je to bug. Mozilla neumí počítat. IE to zvládá hezky :)
Fred
Profil
No když máš css správně tak to prostě a jednoduše v pořádném prohlížeči funguje. Viz http://weblog.plavacek.net/miniatura.html
Fred
Profil
BTW nedivím se, že to nefunguje tak jak by jsi chtěl, jenom první tři definice a velikosti v různých jednotkách to se pak mezi sebou pěkně mele.

body {font: 11pt/1.5 ...
#header {font-size: 90%; ...
#header2 {width: 420px; ...


Možná by jsi si měl do těch komentářů tam napsat místo Nemám rád Mozillu napsat Nenechám si poradit a neumím to doladit pro Mozillu
Martin
Profil
Kydyby bylo vše nastaveno v em, nebo vše v procentech tento "problém" nenastane.
Tak jsem vše nastavil v procentech, potom v em a dělá to pořád
Fred
Profil
Podívej se k Plaváčkovi na ten odkaz do css. Vše tam je v em a procenta jsou použitá jen pro 100%. Neříkám, že je to jednoduché, problém nastává při použití jakéhokoliv obrázku. Sám jsem s tím nedávno zápasil. Když říkám vše v em, tak myslím i rozměry udávané v pixelech. Mimochodem už jsem našel tu pravou chybu u id main-content máš jenom 3 hodnoty paddingu a to je asi problém. Jinak můžeš zkusit tenhle styl, ale je potřeba doladit ho v IE, zkoušel jsem to jenom on-line ve Firefoxu.

body {
margin: 1em 1em;
color: #fff;
scrollbar-track-color: #fff;
scrollbar-face-color: #3b6fa4;
scrollbar-highlight-color: #fff;
scrollbar-3dlight-color: #3b6fa4;
scrollbar-darkshadow-color: #3b6fa4;
scrollbar-shadow-color: #fff;
scrollbar-arrow-color: #fff;
background: #315c88;
font: 1em verdana, "geneva ce", lucida, sans-serif;
}
#header {
position: relative;
height: 9em;
font-size: 0.9em;
margin: 0.5em 1em;
}
#header2 {
background: url("pravo.gif") top right repeat-y;
position: absolute;
top: 0;
right: 0;
margin: 0 -0.1em 0 0;
height: 100%;
width: 10em;
}
#logo div {
overflow: hidden;
color: #005744;
font-size: 0.8em;
text-align: left;
cursor: pointer;
}
#logo h1 {
color: #005744;
font-size: 1.2em;
text-align: left;
padding: 0.25em 0 0 0.5em;
}
#logo span {
display: block;
z-index: 1;
margin: 0;
background: url("logo-resslovaci.gif") top left no-repeat;
position: absolute;
top: 0;
left: 0;
height: 100%;
width: 100%;
cursor: pointer;
}
#logo a {
color: #ffa500 !important;
text-decoration: none;
}
#nadpis {
margin: 1.5em 0 0.5em;
padding: 1em 2em;
background: #849db8;
}
#nadpis h1 {
font-weight: normal;
font-size: 1.1em;
text-transform: uppercase;
letter-spacing: 0.2em;
}
#content {
min-width: 18em;
width: 99%;
margin: 0 auto;
border: 0.1em solid #3b6fa4;
text-align: left;
background: #315c88;
}
#sidebar {
float: right;
width: 11em;
margin: 0;
}
#sidebar-content {
padding: 1.5em 1em 1em;
font-size: 0.9em;
}
#menu {
display: block;
margin: 0 0 2em;
}
#main {
margin: 1em 11em 0 1.5em;
padding: 0;
_height: 42em;
_overflow: visible;
min-height: 42em;
}
#main-content {
padding: 0.5em 1em 2em 0;
font-size: 0.8em;
}
hr.cleaner {
clear: both;
height: 0.1em;
margin: -0.1em 0 0;
padding: 0;
border: none;
visibility: hidden;
}
h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
margin: 0;
font-family: "tahoma ce", "arial ce", "helvetica ce", tahoma, arial, lucida, sans-serif;
}
a:link {
color: #ffa500;
}
a:visited {
color: #ffa500;
}
a:active {
color: #ffa500;
}
a:hover {
color: #ffa500;
text-decoration: none;
}
#navigation ul {
display: block;
border: 0;
margin: 0;
padding: 0;
border-bottom: 0.1em solid white;
font-size: 0.9em;
}
#navigation li {
display: block;
border: 0;
margin: 0;
padding: 0;
list-style-type: none;
height: 2em;
}
#navigation li a {
display: block;
padding: 0.5em 1.5em 0.5em 0.5em;
height: 1em;
letter-spacing: 0.15em;
border-top: 0.1em solid white;
border-left: 1.9em solid #849db8;
text-transform: uppercase;
text-decoration: none;
color: white;
font-weight: normal;
font-family: "tahoma ce", "arial ce", "helvetica ce", tahoma, arial, lucida, sans-serif;
white-space:nowrap;
}
#navigation li a#aktualni {
border-left: 1.9em solid #ffa500;
}
#navigation li a:hover {
border-left: 1.9em solid #ffa500;
text-decoration: underline;
}
.prispevek {
border: 0.1em solid #3b6fa4;
margin: 0;
border-top: 0;
background: #849db8;
}
.prispevek .username {
float: left;
width: 10em;
padding: 1em;
min-height: 5em;
_height: 5em;
margin: 0;
background: #849db8;
}
.prispevek .zprava {
margin: 0 0 0 12em;
padding: 1em;
min-height: 5em;
_height: 5em;
background: #849db8;
}
.prispevek2 {
border: 0.1em solid #3b6fa4;
margin: 0;
border-top: 0;
background: #849db8;
}
.prispevek2 .username2 {
float: left;
width: 10em;
padding: 2em;
margin: 0;
background: #849db8;
}
.prispevek2 .zprava2 {
margin: 0 0 0 12em;
padding: 2em;
background: #849db8;
}
Acci
Profil
zkoušel jsem to jenom on-line ve Firefoxu
EditCSS je dobrá věc
Fred
Profil
JJ a když je zdroj nepřehledný ctrl+a , ctrl+c - http://flumpcakes.co.uk/css/optimiser/ ctrl+v, enter, vybrat vše z výsledné textarey a zpátky do prvního tabu a zase ctrl+v a styl je za dvě minuty celý překopaný ;-)
Martin
Profil
Fred Teď se můžeš přesvědčit, všechno mám v em. Teda kromě #header2 {width: 420px; ...
kde mám obrázek o velikosti 420px a taky kromě border:1px . Jaky by jsi to prosimtě vyladil ty?
Fred
Profil
Acci Jo a když nevíš kde je problém tak to většinou vyřeší tenhle bookmarklet http://slayeroffice.com/?c=/content/tools/modi.html
Fred
Profil
Musí být i ten border v em, zkopíruj si ten styl výš, ten by měl být v pohodě, tedy asi bohužel kromě IE.
Martin
Profil
Ten styl co jsi sem vložil, dělá to stejný jako ten můj.
Martin
Profil
Trochu jsem se sek.... ale při zvětšení písma to dělá zas ten dvojtej rámeček.
Nechám to tvoje řešení...díky moc.
Martin
Profil
Tak jsem se nesek :) Teď to ty rámečky spojuje :)
Fred
Profil
Máš pravdu asi je to bug, trochu jsem to čistil aby bylo dobře vidět a zbylo tohle

*{
margin:0;
padding:0;
}
.prispevek {
font-size:1em;
border: 0.5em solid red;
background: #fff;
width:50em;
}
.username, .zprava {
float: left;
background: gray;
width:25em;
}
.zprava {
margin: 0 0 0 25em;
float:none;
}
Je to pěkně vidět :-(
Martin
Profil
Stránku jsem přesunul jsem http://www.resslovaci.net/test/index.php?co=gb2
Plaváček
Profil
Bohužel, jedná se o chybu ve vykreslovacím jádře Mozilly a v podstatě se s tím moc dělat nedá. Jedině snad v tomto případě použít tabulku.
habendorf
Profil
Martin: Když se ti snažím pomoct a potvrzuju ti, že je to bug, což dokládám pomocí menu na svých stránkách, opravdu nechápu proč mi na to odpovídáš Zkus zvětšovat text a sleduj menu. u mé stránky http://www.resslovaci.net/test/index.php?co=gb&ok=1 moje menu je ok, žádnej jeden px navíc :) O tvým menu tu snad nebyla řeč.

Takže se potvrzuje že je to opravdu bug, viz můj první příspěvek. To jsem paradoxně rád, protože aspoň vím, že chyba není u mě.
Fred
Profil
Jo jo omlouvám se Martinovi i Habendorfovi, když jsem zkoušel ten styl co jsem sem pástnul, fungovalo mi to dokud jsem hodně nezvětšil písmo. Je to vina spíš mé zbrklosti. Martin za to nemůže, takže sorry.
Plaváček
Profil
Napadlo mě ještě.. zkus se obejít bez borderu a použít margin. Čili, hlavnímu bloku (.prispevek2) nastavíš barvu pozadí, jako máš teď rámečky a jednotlivé vnořené bloky od sebe oddělíš marginem.. magin-bottom: 1px. Tím bys měl dosáhnout stejného efektu a s tím Mozilla problém mít nebude.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.