Autor Zpráva
mouse
Profil *
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli je možné pozizovat v rámci divu. Myslím, to tak, že pokud třeba pozicuju absolutě, bod 0,0 je v levém horním rohu prohlížeče. Já mám div, dejme tomu široký 500x500 px a je oprostřed stránky. Kdybych začal pozicovat třeba obrázek, tak bych chtěl, aby bod 0,0 byl levý horní rok toho divu a ne prohlížeče. Takhle by vznikl jeden objekt a při změně pozice divu, by se nezměnili pozice obrázku v divu, protože by se řídili podle jeho velikosti. Děkuju předem za odpovědi
Manq
Profil
mouse
Divu nastav position:relative;
a obrázku position:absolute; top:0;left:0;
habendorf
Profil
jestli je možné pozizovat v rámci divu.

Samozřejmě. A nejen divu.
Miloš
Profil
A nejen divu.
Přesně tak. Například http://wellstyled.com/css-chords-formatting.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0