Autor Zpráva
ZPC
Profil *
Zdravim, budu se snazit byt strucny, proto jeden thread na tri dotazy

1) na strance:
http://xoops.zpc.cz/dev/csslayout/test.html (css je na adrese: http://xoops.zpc.cz/dev/csslayout/imicz.css) (layout je zalozen na pixyho troj-sloupci, jen je odlehcen od jedne vrstvy divu, ktere byly podle me navic (napr. column_in))
je v prostrednim sloupci tabulka s dvema bunkama, aby v nich mohli byt jeste male bloky... ale v IE pri width: 100%; tabulka odskakuje bud pod okraj praveho nebo i leveho bloku (float:left/right) - v zavislosti jak siroke okno prohlizece je (kdyz zmensuju velikost na 99.3%, tak uz je to pri urcity velikosti okna ok, ale vizualne to nevypada dobre)...

jediny co me napadlo dat do css na tu tabulku
width: 100%;
_width: 99%;
je to cunarna, ale castecne to tu vec vyresi... nekdo ma nejakej jinej napad? zapomnel jsem snad neco u te tabulky vynulovat?
slysel nekdo o takovymhle "efektu" tabulek v IE (nic takovyho jsem nenasel, teda pokud to neni klasickej IE box-width bug)?

2) jo, a este neco ... zmena velikosti textu uzivatelem na vyse uveden strance funguje ve FF ok, ale v IE vubec ... japato? ze by chybne nastavena velikost v body?
- jedine v body mam natvrdo font-size: 13px, vsude jinde pak em velikosti ... to bude asi problem, ze? reseni?

3) v postranich sloupcich jsou vzdy menu ... rozdil ve funkcnosti v IE a FF je ten, ze v IE funguje jen pri najeti nad text odkazu, kdezto v FF i pri najeti nad prostor kolem. To se ale zmeni kdyz dam do bloku jiny blok s pevne stanovenou sirkou, cimz si ale zase zadelavam na box-width bug ...
ze by dalsi IE bug ktery jsem zatim nikde nepotkal (muzu byt znacne nevidici ;-)) nebo jsem jen neco prehledl...

diky

M.Z.
Plaváček
Profil
1 - s tabulkami je v plovoucím layoutu vždycky potíž, každopádně existuje funkční a elegantní řešení. Tabulku vraž do nějakého divu, kterému nastavíš width: 100%, a tabulce v něm také. Nějak takto:

div.table {
width: 100%;
}
table {
width: 100%;
}

<div class="table">
<table>...</table>
</div>

2 - nenastavuj pro body velikost v pixelech, pouzij radeji relativni jednotky (procenta nebo EM)

3 - nastav všem odkazům v pravém a levém menu display:block;
ZPC
Profil *
1) balici div ... to nejak nepomohlo ... updatoval jsem tu stránku: http://xoops.zpc.cz/dev/csslayout/test.html

#ceblwrap {
width: 100%;
margin: 0px;
padding: 0px;
border: 0px;
}
#cebltab {
width: 100%;
margin: 0px;
padding: 0px;
border: 0px;
border-spacing: 0px;
empty-cells: show;
border-collapse: collapse;
}


<div id="ceblwrap"><table id="cebltab" >...
..</table></div>

hmmmm....kdo vi, odpovi ???

2) jasnacka ... dik
3) display:block uz meli a koukam, ze to chodi tak jak ma... ;-)
ZPC
Profil *
ha... tak jsem to hledal predtim spatne ... je to float bug ... 3px navic kolem float boxu... http://www.positioniseverything.net/explorer/threepxtest.html

takze jsem do css pridal tohle:
/* Hide from IE5-mac \*/
* html #ceblwrap {
margin-left: -3px;
margin-right: -3px;
}
/* End IE5/mac hide */

a chodi to skvele...

totez jsem teda jeste musel udelat pro ten content div, ale to uz je jen kopirovani toho sameho...

kazdopadne diky za nakopnuti...

jedine co me napada, je nejaka utilitka on-line, ktera Ti zobrazi jak to vypada v kterym browseru? kdysi to byvalo na stare Necky, ale uz je to par let nazpatek...
Plaváček
Profil
Tak je mi líto, ale v tvém kodu se absolutně nevyznám... a nemám tolik času, abych chybě přišel na kloub. Asi bych ti doporučil začít znovu a celý layout výrazně zjednodušil.
ZPC
Profil *
to je v pohode... vse z vyse zmineneho je vyreseno, diky...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.