Autor Zpráva
jvackar
Profil
Udělal jsem si menu pomocí hocermenu.htc. Vše funguje správně na webu v Mozille, Opeře, IE7, ale v IE5 a 6 ne. Pokud to ale otevřu v offline verzi IE5 a IE6, tak to jede správně. Ukázku stránky jsem umístil na : www.ata4.cz/pokus/1/menu/menu.htm, css je na www.ata4.cz/pokus/1/menu.css, hovermenu.htc je na www.ata4.cz/pokus/1/menu/hovermenu.htc.

Poradí mi někdo v čem je problém? Dík
Str4wberry
Profil
jvackar
Všechny odkazy mi vrací „Not Found 404“.
jvackar
Profil
www.ata4.cz/pokus/1/menu/menu.htm
www.ata4.cz/pokus/1/menu.css
www.ata4.cz/pokus/1/menu/hovermenu.htc
Bubák
Profil
Soubor "hovermenu.htc" máš ve složce "menu", přesuň soubor, nebo v CSS doplň cestu k souboru.
habendorf
Profil
Pokud ti to offline jede a online ne, pravděpodobně posílá server špatné MIME.

Vytvoř si .htaccess a dej do něho toto:
AddType text/x-component .htc

Další možnost je přejmenovat soubor na *.php a adekvátně ho přilinkovat.
jvackar
Profil
Jak vytvořím .htaccess a do něj vložim AddType text/x-component .htc . Jsem lama:-(
Nejsem administrátorem serveru, mám u něj jen mé stránky.
habendorf
Profil
jvackar

Asi o to budeš muset hostéra požádat. Na .htaccess bývají (oprávněně) hákliví.
Bubák
Profil
Proč tak blbnout, stačí se podívat.

www.ata4.cz/pokus/1/menu.css
ul, li { behavior: url(hovermenu.htc); }

Takže soubor "hovermenu.htc" by měl být na url:
www.ata4.cz/pokus/1/hovermenu.htc Ale tam (nyní) není je na url:
www.ata4.cz/pokus/1/menu/hovermenu.htc

Co s tím, jsem už psal.
habendorf
Profil
Bubák

Jaktože mu to offline funguje?
jvackar
Profil
k Bubákovi:
Na webu se píše, že IE má bug, behavior neuvádí adresu k hovermenu.htc vůči css souboru ale vůči stránce. viz:
http://users.hszk.bme.hu/~hj130/css/list_menu/hover/
jvackar
Profil
Nejde to bez admina? Přelinkování a přepsání souboru hovermenu.htc na hovermenu.php nefunguje.
habendorf
Profil
No jasně, adresa se bere vůči stránce, tu máš v pořádku. Jinak by ti to taky nešlo offline.

A posíláš to php se správným MIME? Mělo by vypadat nějak takto:

<?php
header('Content-type: text/x-component');
include('hover.htc');
?>
jvackar
Profil
Kam mám ten kód vložit?
Soubor menu.htm jsem přejmenoval na menu.php a do něj jsem vložil
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV=CONTENT-TYPE CONTENT="text/html; charset=windows-1250">
<TITLE></TITLE>
<LINK REL="stylesheet" TYPE="text/css" HREF="../menu.css">
<?php
header('Content-type: text/x-component');
include('hovermenu.htc');
?>
</HEAD>........

Hází to nějakou chybu. Viz:
www.ata4.cz/pokus/2/menu/menu.htm

PHP a MIME vůbec neumim a nerozumim:-(
jvackar
Profil
Sorry: www.ata4.cz/pokus/2/menu/menu.php
habendorf
Profil
Ufff.

Na html nešahej. Do css dej

ul, li { behavior: url(hovermenu.php); }

hovermenu.php už jsem ti napsal. Místo include tam můžeš ten htc soubor vypsat, to je jedno.
habendorf
Profil
BTW, nebylo by jednodušší prvně zkusit uploadnout ten .htaccess? Třeba to máš povolený, co já vím. Vytvořit a uploadnout ho je tak na 10 vteřin.
jvackar
Profil
Upload .htaccess nešel. Ale poslední rada byla k nezaplacení. Výsledek je pro zájemce dočasně na
www.ata4.cz/pokus/3/menu/menu.htm

Moc dík:-))
habendorf
Profil
Paráda. Byl to tedy boj, ale hlavně že se zadařilo :o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: