Autor Zpráva
Nasivin
Profil *
Dobrý den všem,

snažím si vytvořit grafiku pro svůj web a narazil jsem na tenhle problém.

Mám 4 divy:


<div style="width: 150px;">
<div class="m1"></div>
<div class="m2"></div>
<div class="m3">Novinky</div>
</div>


a pro ně tyto styly:


.m1 {
background-image: url(graphics/menu_graphic2.gif);
background-repeat: no-repeat;
width: 47px;
height: 40px;
float: left;
}

.m2 {
background-image: url(graphics/menu_line.png);
background-repeat: repeat-x;
height: 2px;
font-size: 0px;
}

(pro class ".m3" jsem zatím nedělal, ale to bude jen změna písma)



mělo by to vypadat jako když člověk pracuje s tabulkou a to tedy:


<table border=1>
<tr><td rowspan="2">obrazek</td><td>cara</td></tr>
<tr><td>text</td></tr>
</table>


jenže v IE je mezi obrázkem a čárou mezera, zatím co v FF není a já se jí nedokážu zbavit. Dal jsem všude padding i margin 0, ale ani to nepomohlo. Poradíte mi prosím, jak se tý mezery zbavím? Děkuju
Railbot
Profil
font-size:0
Nasivin
Profil *
použil jsem, viz class .m2 a nefunguje to ani když to dám všude
Manq
Profil
Nasivin
Co když to vymažeš?
Nasivin
Profil *
mezera zůstane a vznikne další horizontální mezera mezi čárou a textem
...
Profil *
line-heiht:0 nepomůže?
Nasivin
Profil *
bohužel:(
Str4wberry
Profil
Nasivin
A dát stránku na web by nešlo?
habendorf
Profil
A ta mezera je 3px, viď?
Nasivin
Profil *
Str4wberry

už se na tom pracuje.

habendorf

4px:-)
Dero
Profil
Při tomto rozhozu téměř jistě ano, takže: http://ie-brouci.dero.name/3px-bug.html
Nasivin
Profil *
Dero

koukal jsem na to, sice vyřeší problém v IE, ale mě ve FF pak text zasahuje to toho obrázku. (viz. dokaz) To je vyřešit problém v jednom prohlížeči, ale v druhým to bude zas jinak.
Do mého kódu se mi to nepodařilo vložit, tak jsem použil ten, co byl na tý stránce a předělal ho, tak se mi povedlo zbavit mezery, ale text byl o 3px ve FF na levo:( Jinak se to nedá vyřešit?
Bubák
Profil
Pokud dáš float oběma elementům, tak je to bez mezery:

<div style="float: left; width: 50px;">obsah divu</div>
<div style="float: left; width: 50px;">obsah divu</div>
Nasivin
Profil *
Bubák

ne za předpokladu, že vložíš obrázek
Bubák
Profil
<div style="float: left">
<img src="obrazek.png">
</div>
<div style="float: left; width: 50px;">obsah divu</div>
JimmyDVS
Profil *
reseni na strance http://ie-brouci.dero.name/3px-bug.html funguje perfektne, chce si to jen s tim poradne pohrat, umistit to na spravne elementy a nezapomenout dat v css podtrzitko aby se to projevilo jen v IE a ne v dalsich prohlizecich takze: " #right {margin: 0; _margin-left: -3px;} " - kde -3px plati jen pro IE.
pirat
Profil *
Ano přesně stejné řešení k jakému jsem dospěl prve já. -3px. Bohužel Někdo musí dělat CSS validní naprosto a záporné hodnoty validní proste nejsou. Takže musím dál kutit:) Když použiju floaty na oba prvky tak se mi soupnou pod sebe automaticky. tudy asi cesta nevede.
pirat
Profil *
RE: oprava. Omlouvám se bubákovi. Jsem jen když jsem to zkoušel nespoustil IE. Takže pro IE to šoupnu tak a pro ostatní float zakážu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na pirata:
Někdo musí dělat CSS validní naprosto a záporné hodnoty validní proste nejsou.
Jsou.
Trtken
Profil *
Medzery medzi divmi ja robim marginom. Jednoducho das odsadenie v pixeloch a hotovo.
koule
Profil *
paráda, díky za ten _margin :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: