Autor Zpráva
BlueRain
Profil
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title></title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://localhost/WWW/style.css">
<style>
div{border:1px solid black;}
body{margin:20 30 20 30px}
div#logo{height:190px;width:100%;background-color:white;}
div#quick_menu{height:30px;width:100%;text-align:center;background-col or:orange}
div#quick_meno img{border:0px;}
div#prave_menu{float:left;width:25%;height:250px}
div#leve_menu{float:left;width:25%;height:250px}
div#hlavni_obsah{float:left;width:50%;height:250px}
</style>
</head>
<body>
<div id="logo">&nbsp;</div>
<div id="quick_menu">Domů Přihlásit Novinky Články</div>
<div id="prave_menu">&nbsp;</div>
<div id="hlavni_obsah">&nbsp;</div>
<div id="leve_menu">&nbsp;</div>
</body>
</html>


Proč to i IE jde v pohode a Mozille to blbne ??
Str4wberry
Profil
BlueRain
1) A jak to „blbne“ — resp. co to má dělat a nedělá?
2) Jaký je obsah souboru „http://localhost/WWW/style.css“?
Chamurappi
Profil
Reaguji na BlueRain:
Jde o box model. Mozilla při výchozím stylopisu přičítá okraje k zadané šířce, tzn. její width je šířka obsahu. Takže sečte 50% + 25% + 25% + 6px, což se jí nevejde do 100% => poslední <div> zalomí.
Kdybys používal standardní režim v Exploreru, tak bys měl stejně nežádoucí výsledek i v něm.

Přidej následující řádek do stylopisu:
* { -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; }
BlueRain
Profil
1. V IE je to dobrý. Jsou tam 3 bloky vedle sebe.
V Mozille jsou dva bloky vedle sebe, a posledni pod ní. To je špatně.

2. To je odkaz na šablonu na localhostu. Tam je pouze nastavené pozadí a písmo. Nic s blokem.
BlueRain
Profil
Chamurappi
Díky všechno jede v pohode

Mam jeste dotaz. Jaky je rozdel mezi -moz-box-sizing a box-sizing ???
Manq
Profil
BlueRain
-moz-box-sizing: je pro FF
box-sizing je pro OP a ostatní.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0