21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Hugoman
Profil
Takze strucne..
Cely layout je v 3 stlpcoch. Vsetko float.

Problem: Vo vnutri stredneho/hlavneho stlpca mam dalsie boxy, v ktorych floatujem mensie obsahy na lavo a na pravo. za tym vsetkym umiestnim <div style="clear:both"></div>, no cely obsah sa zarovna podla laveho divu(dlhe menu) = myslena vyska laveho divu a hore cez celu vysku hlavneho stlpca ostane biele miesto...

Viem co to zapricinuje, kedze sa ten clear aplikuje aj na ten lavy stlpec, no netusim ako tomu zabranit aby ten lavy stlpec neprebral vo FF clear AJ na seba. Chcem aby sa clear aplikoval len na tie 2 stlpceky v boxe.

Zostrihany kod:

<div class="lavy stlpec" style="float:left">
dlllhy obsah na vysku...
</div>

<div class="stredny stlpec">

<div class="box">
<div style="float:left"> obrazok fixne rozmery</div>
<div style="float:right"> text na par riadkov 4-5 </div></div>
</div>
/***** tu treba clear*****/
<div style="clear:both></div>

</div>
habendorf
Profil
rozplavat .box, třeba
Hugoman
Profil
tiez ho floatnut? ci ako...

nerozumiem :) habendorf
habendorf
Profil
tiez ho floatnut?

zkus to, ne :o)
Hugoman
Profil
no, lenye to nejde habendorf ... vlastne IDE, pomohlo to, no teraz sa mi nerozsiri VYSKA stredoveho stlpca...
cele body ma bg repeat-y -- obrazok a takto ked tam je variabilny obsah tak sa to nerozsiri podla obsahu ;)
Manq
Profil
Hugoman
A když ten cleaner posuneš do .box?
Hugoman
Profil
to vidim ako pokus omyl, no ak by som to neskusal cely den, tak sem ani nepisem...

v podstate ked je box floatnuty a <div style="clear:both"></div> je vovnutri boxu za oboma floatnutymi prvkami vovnutri nezarovna sa to podla toho laveho stlpca, ale ten obsah potom tie boxy akoby nerespektuje a vobec podla toho neroztahuje vysku celeho stredneho stlpca.

ak je <div style="clear:both"></div> za boxom tak sa cely obsah posunie na vysku laveho stlpca ale naproti tomu sa zvysny stredny stlpec rozsiruje nie ako u prveho pripadu.

Neviete ako klady zlucit a zapory vylucit ? :D
JC
Profil *
Hugoman: neni treba ukoncovat floatovani nejakym divem s clear:both... staci obalovemu divu nastavit sirku a pridat overflow: hidden a je po problemu - vyzkousej si to :-)
Hugoman
Profil
nastavil som u laveho stlpca position:absolute takze sa podla jeho dlzky teraz nerovna, je tu este treti stlpec napravo a teraz to robi presne to iste na pravom :) ( obsah floatnutych prvkov v strednom stlpci zacina na urovni konca tretieho stlpca ).

Akonahle zmenim za boxami <div style="clear:both"> na <div style="clear:left"> tak sa podla neho nedorovnava kedze ma nastaveny ten treti stlpec float:right.

Design boxov je bez clear:both rozhadzany co je zasa chyba, uz sa ale rozsiruje na dlzku stredny stlpec, kedze som zrusil plavanie hlavneho BOXu v tolkych floatoch.... je ich uz beztak dost :)

ako docielit aby bol CLEAR:RIGHT aplikovany len NA 1 ELEMENT nie na vsetky ostatne prvky? jeto vobec mozne? :(
Hugoman
Profil
JC
teraz som skusil, vynikajuci napad... funguje to bohuzial len v FF a v IE sa zasa boxy prelinaju... je ich mnoho za sebou...
Hugoman
Profil
JC
Takze velmi pekne DAKUJEM, spolocne sme to dokopali k spravnemu vysledku ;) Este som odniekial na webe vyhrabal clearfix a aplikoval na BOX... to zabralo na explorer a FF facha podla owerflow... este raz dakujem vsetkym, no najma JC, kedze ma o takej nocnej hodine nakopol ;)
JC
Profil *
Hm, funguje to vsude, ukaz kod...
Hugoman
Profil
JC
ano spravne funguje spolu s clearfix ;) DIK!
JC
Profil *
no slava :) ale zadny clearfix na to neni potreba...
Hugoman
Profil
ale je, pretoze v exploreri sa tie boxy co su za sebou ( je ich viac pod sebou ) zacnu prelinat... neviem preco... bez clearfixu mi to vazne nefacha... S uz ano ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0