« 1 2 »
Autor Zpráva
Mjkl
Profil
Zdravím všecky nadšence css, zajímá mě pozicování divu v divu, když jsem to skusil tak mi to nějak nechodilo a dicky se mi ten napozicovaný div hodil na vrch html dokumentu jako kdyby to platilo pro dokument celej. Jestli mě chápete teda? Chci aby ten div kterej je jako ten hlavní div byl pro ten podřadnej div brán jako souřadnice 0,0 jestli mě chápete.
Manq
Profil
Mjkl
<div style="position:relative;">
<div style="position:absolute;top:0;bottom:0;">obsah</div>
</div>

Nadřazený musí mít position:relative;.
Měsíček
Profil
Mang ;) to se mi nezdá právě, že relative v relativu, protože když dá absolute 00 přilepí se to do rožku, protože absolute reaguje od nuly jako okraj celé stránky a ne jako okraj divu ve kterém je vložený ;)
Manq
Profil
Měsíček
Plácáš kraviny.

Když má nadřazený relative, tak vložený se chová podle něj.
Mjkl
Profil
hehehe dobré no jako abych to upřesnil ten div nadřazený je vycentrovaný na střed proto nechci aby se to dělelalo od vrchu stránek kvůli rozlišení...
Mjkl
Profil
děkuji fungujeto ....
Manq
Profil
Mjkl
Nadřazenému prostě nastav position:relative;.
Divu v nadžazeném normálně absolute atd.

Nevím, co je na tom k nepochopení.
Mjkl
Profil
já to chápu
sTeeVe
Profil
Já bych přidal ještě jeden postřeh.

Při psaní layoutu se mi stalo, že jsem měl nejdřív levý sloupec position: relative; a blok v něm position: absolute; to bylo ok.
Jenomže jsem potřeboval mít zároveň ještě napozicovaný třetí hierarchický stupeň (další blok) - tedy situace:

1. blok levý sloupec - position: relative
2. blok v něm - také position: relative, odsazený seshora od okraje levého sloupce o určitý počet px
3. blok ve vnořeném bloku - position: absolute

V ie 7, firefoxu ani v opeře není problém, v ie6 se 3. blok vnořený v 2. bloku pozicuje podle toho levého sloupce a je tedy mimo ten 2. blok.

Nevíte, jestli to je bug ie6 nebo mohu dělat v něčem chybu? Zdrojový kód zde nemohu z určitých důvodů prezentovat.
tiso
Profil
sTeeVe - lovím v pamäti, asi treba nastaviť width, alebo height, alebo background, len neviem či pre 2-hý alebo 3-tí div...
DFly
Profil
sTeeVe a nesel by 2. blok odsadit pres margin?
Railbot
Profil
Co je to za novou módu pozicovat divy absolutně?
sTeeVe
Profil
Railbot + DFly:

Samozřejmě by to šlo odsadit, ale tam se jedná o to, že ten div má být opravdu striktně na svém místě a musí se počítat s tím, že nad ním je volné místo, kde pokud by byl další blok, nenarušila by se jím pozice toho striktně napozicovaného.

Já osobně vůbec nerad absolutně pozicuji, tady je to ale nutnost.

tiso: dík za podněty, podívám se na to
Měsíček
Profil
Mang: Plácat nesmysly neplácám na css nejsem špatnej a hrát si s absolutními divy je na @@@, protože všude to bude jinak ....
Miloš
Profil
Měsíček
Mang: Plácat nesmysly neplácám na css nejsem špatnej a hrát si s absolutními divy je na @@@, protože všude to bude jinak ....
1) Jakýsi pražský radní nazval Kaplického návrh knihovny chrchlem. Mimoděk mě to napadlo při četbě tvého výkřiku; Plácat nesmysly neplácám… Zkus ctít pravidla této diskuse a používej interpunkci.
2) hrát si s absolutními divy je na @@@ – Vzhledem k tomu, že nevím, co je @@@, nemohu ti tak úplně oponovat. V každém případě je ale rozdíl mezi tím, když si někdo s absolutně pozicovanými dovy hraje a tím, když použije u divů absolutní pozicování proto, že moc dobře ví, co dělá. V takovém případě to nebude všude jinak.

Například klasický (chceš-li, tak historický) dvousloupcový layout pomocí absolutního pozicování je velmi jednoduché a pokud vím, tak ani nikterak problematické řešení.
Měsíček
Profil
no tak to tedy je pokud používáš absolutní pozicování v takových příkladech tak se ti to v dalších prohlížečích rozjede ani nemrkneš ;)
Miloš
Profil
Měsíček
Šlo by to, prosím, s interpunkcí? Kdo má ty tvé chrchle luštit?

tak se ti to v dalších prohlížečích rozjede ani nemrkneš
Mrk. Kde se co rozjíždí? http://kesolim.sweb.cz/TMP/2sloupcovy.html
Railbot
Profil
a hrát si s absolutními divy je na @@@, protože všude to bude jinak ....
A na to jsi Měsíčku přišel jak? Žádný novější prohlížeč s absolutním pozicováním nemá problém.
Měsíček
Profil
Railbot : z vlastní zkušenosti ;) ,ale to je fuk odvracíme se od základu příspěvku.
Railbot
Profil
Měsíček
Tak se nauč kódovat, pak budou ty vlastní zkušenosti lepší.
Měsíček
Profil
??
Měsíček
Profil
Já fakt některé borce odsud nechápu, ještě vám nedošlo, že musíte mít vždy pravdu ??! Každému to vyhovuje jinak tak co řešíte ? Mě vyhovuje to co jsem řekl neznamená to, že hned to není pravda, když se to nezhoduje s vašimi představami ...
Manq
Profil
Měsíček
když se to nezhoduje s vašimi představami ...
Jde o to, že se to shoduje jen s tvými představami.
Railbot
Profil
Měsíček
eště vám nedošlo, že musíte mít vždy pravdu ??!
Došlo, díky za uznání :o)

Každému to vyhovuje jinak tak co řešíte ?
Tady se řeší nejlepší řešení a ne "ono to nějak funguje".

neznamená to, že hned to není pravda, když se to nezhoduje s vašimi představami ...
Bavili jsme se o absolutním pozicování. To funguje všude, to je holý fakt. Tečka.
Miloš
Profil
Měsíček
pokud používáš absolutní pozicování v takových příkladech tak se ti to v dalších prohlížečích rozjede ani nemrkneš ;)
Vzhledem k tomu, že jsi od rána (po mé otázce) stačil napsat tři příspěvky, ale nebyl jsi schopen se vypořádat s otázkou na prvdivost svého vlastního tvrzení, opakuji svou otázku: Co se mi rozjede? Viděls' http://kesolim.sweb.cz/TMP/2sloupcovy.html?
Měsíček
Profil
myslel jsem to tak, že když budeš pozicovat pro jeden prohlížeč v absolute tak v dalších se ti to minimálně trochu rozjede což u relativu taky, ale o hodně míň ... vyzkoušej si to sám .. jinak se do mě prosím nenavážej a řekni mi to normálně díky moc .
Manq
Profil
ak v dalších se ti to minimálně trochu rozjede
Tak nám ukaž takový případ.
Měsíček
Profil
právě jsem se ho snažil tady vyřešit : Dělal jsem web a snažil se ho vycentrovat jinak než dědečkem tagem <center> samozřejmě, že u všech prohlížečů to vypadalo jinak a když jsem se zamyslel tak jsem dokázal dát na stejnou přímku IE a Operu ale mozilla byla pořád mimo ... to je jedno uzavřeme to ne ?
Miloš
Profil
Měsíček
Tak potřetí: Já se do tebe nenavážím Jenom mě vytočilo, že svoje tvrzení nemáš čím podepřít. Již dvakrát uvedeným odkazem jsem ti předvedl nepravdivost tvého tvrzení.
Odzkoušel jsem to v IE5-7, FF 2.0.0.8 a Opeře 9.24. Funguje to ve všech, byť jsem to psal halabala narychlo, poněvadž jsem pospíchal do práce (takže např. v IE5x je větší písmo). Dokonce i v prehistorickém IE4 drží menu na svém místě (akorát že je zbytek roztažený přes celou stránku, ale to jen zcela na okraj, poněvadž IE4 už netřeba brát vážně).

Buď uznej, že mám pravdu, nebo mi to vyvrať. Rozjíždí se tam něco?
Měsíček
Profil
v tomto příkladu ne ? Stačí :-)
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0