Autor Zpráva
Bob
Profil *
Zajímalo by mě jestli jde přímo v css souboru používat nějakým způsobem proměnné (třeba PHP) pro opakující se hodnoty. Díky
centi
Profil
Bob
Priamo v CSS ani nie, ale jednoduchou úpravou sa to dá.

styly.css premenuj na styly.php

Na začiatku súboru styly.php napíš:


<?php
//posleme hlavicku suboru tak aby spravne spracovalo CSS
header("Content-type: text/css");

//nastavenie vsetkych opakujucich sa hodnot, ktore chcem v CSS
$fontColor = "red";
$margin = "0 0 0 0";
//atd... dalej uz pokracujes za PHP kodom s normalnym CSS do ktoreho nacitas premenne
?>
body {....}
.header {
color: <?php echo $color; ?>;
margin: <?php echo $margin; ?>;
}


Určite sa to dá vylepšiť a vyladiť, ale na ukážku hádam stačí.

P.S. No a samozrejme, v HTML načítaš toto CSS už so zmenenou príponou styly.php:
<link rel="stylesheet" href="styly.php" ..... >
Bob
Profil *
Jo díky to je ono...
Polaroid
Profil
Rád bych poznamenal, že používání takovýchto stylopisů - tj. stylopisů generovaných serverovým skriptem - se nedoporučuje z důvodů špatné kešovatelnosti a vůbec.
Je tudíž lepší se tomu vyhnout.
Acci
Profil
Polaroid
Tak ho přejmenuješ na styl.css a v htaccessu nastavíš MIME typ pro PHP a v souboru styl.css můžeš používat PHP. Když nastavíš dobré hlavičky, tak styl můžeš kešovat třeba na rok dopředu (pokud víš, že ho nebudeš měnit)
Honza Hučín
Profil
Anebo se dá definovat styl dynamicky přímo ve stránce tím, že pomocí PHP vygeneruješ interní stylopis:
<style>
<?php
....
?>
</style>
Polaroid
Profil
Co je to za bullshit acci??
Když bude mít styl příponu .css, tak jak server pozná, že ho má spracovat jako PHPčko???
A za druhé. Kešovat rok dopředu asi nebudeš ne? Když tam používáš proměnné, tak chceš, aby asi byly proměnné ne?
halogan
Profil
Polaroid: No to neni bullshit, presně tak bych to dělal i já, server to pozná, nebojte, stačí vědět, co napsat do .htaccess, že?
Polaroid
Profil
Server pozná velký *****. To by musel zpracovávat všechny css soubory, což je jaksi blbost.
Acci
Profil
Server pozná velký *****. To by musel zpracovávat všechny css soubory, což je jaksi blbost.
Ono by se to chtělo podívat, co všechno jde v tom htaccessu dělat. Jde to, ale nemusí to zpracovávat všechny CSS soubory, ale jen některé.
Anonymní
Profil *
Polaroid:
Jak řekl halogan, stačí vědět, co napsat do ".htaccess". Pak ti bude PHPko zpracovávat co chceš.
Ty jsi ten příspěvek snad vůbec nečetl!
Polaroid
Profil
Co jde v .htaccesu dělat je nepodstatný, důležitý je, co jde dělat v httpd.conf. A jestli právě tomudlenct někdo rozumí, tak jsem to já. Kapiš?

Teď vážně, už sem si na to vzpomněl, že tam je takovýto jak se tam vyjmenovávaj všechny přípony, který to bude akceptovat jako serverovej skript. Sorry.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.