Autor Zpráva
iko
Profil
Ahojte.Robim si subor css a mam 2 obrazky jeden chcem aby sa opakoval po okraj doĺava

BODY {background-image: url("logoh.gif"); background-repeat: repeat-x}


Druhy chcem aby sa opakoval nadol
BODY {background-image: url("logod.gif"); background-repeat: repeat-y}

A prečo ke´d ich zadam sa mi vźdy zobrazi iba jeden buď ten horný alebo ten dolný?
iko
Profil
Nebolkuju sa navzajom alebo čo? Inač nemam vysvetlenie.
Str4wberry
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-kaskadovani.html
Joker
Profil
Opakovaná definice stejného stylu (background-image a background-repeat u body). Podle pravidel CSS pozdější definice přepíše dřívější definici.

Do jednoho prvku nejde dostat dva obrázky na pozadí.
iko
Profil
A jako to mam potom urobiť aby tam obe boli?
Joker
Profil
Druhý prvek s obrázkem na pozadí.
iko
Profil
Ako?Nepochopil som.
Bubák
Profil
Třeba takhle:
html, body {height: 100%;}
body {background: url("logoh.gif") repeat-x }
#obal {height: 100%; background: url("logod.gif") repeat-y }

Nebo lépe:
body {background: url("logod.gif") repeat-y }
#hlavicka {height: width: ; height: ; background: url("logoh.gif") repeat-y } /* rozmery si dosad */

A ještě si trochu pohraj s marginem a paddingem BODY, ať to máš stejné ve všech prohlížečích.
iko
Profil
Ani pri jednom a ani rpi druhm sa mi nezobrazili obe vźdy iba jedno.
Bubák
Profil
A dal jsi na stránku ten DIV?

U #hlavicka má být repeat-x, ale to je drobnost.
iko
Profil
jaky div a to x som si vśimol.Maš icq?
Joker
Profil
iko
Část kódu:
<body>
<div id="obal">
...tady je obsah webu...
</div>
</body>

body má jeden obrázek, div #obal má druhý obrázek.
iko
Profil
Funguje vdaka
iko
Profil
Ale ta druha varianta mi nejde neviete prećo?
Manq
Profil
iko
Ty opravdu nerad přemýšlíš, viď?

Přečti si http://jakpsatweb.cz/css/
Všechno se ti ujasní a už nebudeš tak bombardovat fórum svými nepříliš zajímavými příspěvky.
iko
Profil
Ešte jeden problém.
Urobil som to podľa návodu a kod sa mi zobrazil takto
http://www.iko-html.tym.sk/nmic.gif
A zdal som presne co ste mi písali

body {background: url("logod.gif") repeat-y }
#hlavicka {height: width:100% ; height:100% ; background: url("logoh.gif") repeat-x }


ako sa da urobiť aby ten hórni pás bol uplne hore?A tak aby začal až 20px od kraja nie hneď dá sa to?
Manq
Profil
* {margin:0;padding:0;}
iko
Profil
A KDE TO MAM DO TOHOTO KÓDU PRIDAŤ? To už ej posledna otázka k tejto téme.

body {background: url("logod.gif") repeat-y }
#hlavicka {height: width:100% ; height:100% ; background: url("logoh.gif") repeat-x }
Manq
Profil
iko
Uplně na začátek, před ty dva řádky.
Bubák
Profil
To už ej posledna otázka k tejto téme.
1. nevěřím
2. Ty opravdu nerad přemýšlíš, viď?
3. na první řádek CSS
iko
Profil
* {margin:0;padding:0;}
body {background: url("logod.gif") repeat-y }
#hlavicka {height: width:100% ; height:100% ; background: url("logoh.gif") repeat-x }

takze takto?
A posledna? K tejto ak to bude fungova´t asi hej :D
Funguje za chvilku sa težte na novú rovnako sprostú temu :D
Manq
Profil
iko
Funguje za chvilku sa težte na novú rovnako sprostú temu :D
Myslíš si, že je to vtipné. Není. Je to trapné. Děláš ze sebe blbce.

takze takto?
Proč se pořád ptáš? Proč to nezkusíš?
iko
Profil
šak som to vyskuśal :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0