Autor Zpráva
TSSK
Profil
Zdravím mám takový problém, že mám stránku, kde mám 3 obrázky na pozadí hlavičku se stylem:

hlavicka {
width: 800px;
height: 124px;

background: url("images/uvod_hlavicka.jpg");
}

obsah se stylem:

#obsah {
width: 100%;
max-width: 800px;
background: url("images/uvod_obsah.jpg");
}

a paticku se stylem:

paticka {
width: 800px;
height: 35px;
clear: both;
overflow: hidden;
background: url("images/paticka.jpg");

}

telo je pouze úzký obrázek, který chci, aby se obrázek kopíroval prostě pod sebe. Problém je ten, že obrázek co má být v hlavičce se normálně zobrazí, ale obrázek co je na pozadí obsahu a patičky se zobrazí pouze v IE, v opeře a ve firefoxu, se nezobrazí..Vůbec nechápu proč, styl píšu pokaždé stejně, názvy obrázků a cesty k nim jsem kontroloval už asi 3x a vše souhlasí..Nevím v čem mám problém. Poradíte?
Bubák
Profil
Tagy hlavicka a paticka neznám.
vertigo4
Profil
hlavicka a paticka
pokud se jedná o class dej před ně tečku a pokud je to id tak křížek stejně jak to máš u obsahu
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka a vertigo4:
Kdyby mu v kódu skutečně chyběla tečka, nefungovalo by mu pozadí ani v Exploreru. Takže buď sem vložil špatně kód, nebo špatně popisuje symptomy.

Reaguji na TSSK:
Nemáš někde živou ukázku?
vertigo4
Profil
chci, aby se obrázek kopíroval
tak v tom případě (nevím jestli to myslíš u toho obsahu) dej repeat-y
TSSK
Profil
před hlavičku a patičku, patří #, špatně jsem to tu zkopíroval..

Jinak problém se vyřešil sám a to tak, že jsem vzal napsal ten *.css soubor úplně znovu, ale úplně stejně a obrázky tam jsou, takže fakt nevím co to bylo..

Ale momentálně mám jiný problém a to ten, že:

jak mám obsah, tak ten mám ještě rozdělený na 2 divy - levý - s menu a pravý, kde je samotný obsah..Levý je plovoucí vlevo (float:left) a pravý má nastaveno pouze padding-left: 180px (velikost levého sloupce)

A nyní je problém ten, že menu je stále stejné (cca 10 položek pod sebou) a obsah se vždy mění. Ten obrázek co má být na pozadí toho celého divu obsah se tam postupně umísťuje, tak jak se plní pravý div. Tzn pokud mám v pravém divu pouze 3 řádky, tak se obrázek zobrazí na pozadí pouze jenom na těcho 3 řádcích, i když vlevo v menu je těch řádků 10. Potřeboval bych, aby se ten obrázek zobrazoval podle toho, kde je těch položek víc, tzn. u krátkých stránek to bude ten levý sloupec, u těch dlouhých ten pravý..

Doufám, že se to dá z mého kostrbatého výkladu pochopit :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0