Autor Zpráva
Petra
Profil
Když je obrázkový odkaz dělaný image replacementem (myslím tím obrázek na pozadí, který překrývá text) a v IE nastaveno to "overovat docasne soubory -> vzdy" tak se při přejetí myší přes odkaz se obrázek znovu natahuje = zmizí a objeví se. Nedělá to ale vždycky. Zajímalo by mě, jaké okolnosti na to mají vliv a jak se to dá řešit (samozřejě chci, aby obrázek nemizel).
Fred
Profil
Nepochopitelné řešení v nastavení .htaccess http://dean.edwards.name/my/flicker.html a http://www.fivesevensix.com/studies/ie6flicker/
Petra
Profil
Tak to .htaccess mi nefunguje asi to pro mne bylo příliš nepochopitelné :-)
Z toho článku jsem pochopila, jak to udělat, aby to neblikalo (nemizelo), nicméně pořád nechápu, jak dosílit toho, aby se neobjevoval ten text, který má být pod tím. Zajímalo by mě spíš řešení v CSS, přecijen to .htaccess není všude dostupné. A hlavně by mě zajímalo, co to vlastně způsobuje. Takhle když si napíšu na prázdnou stránku jen s tím, tak je to v pohodě, ale když koukám po Internetu, tak to bliká skoro všude, přitom zápis mi přijde úplně stejný.

(Řešení typu odhodit text někam do pryč paddingem neberu jako řešení :-)
Fred
Profil
No ono to někdy dělá i gecko, a tipnul bych si, že problém je děsivý způsob vypočítávání rozměrů ve všech prohlížečích. Už jsem po tom jednou pátral a nedopátral jsem se. Udělal jsem si zase v js zkušební stránku. Je na ní 100 divů, html a body mají width a height 100%, každý z divů má rozměry 10*10% tedy dohromady 100% a plavou vlevo. U každého z těch divů jde na onclick měnit barva pozadí, aby to bylo pěkně vidět (pár jich zkus obarvit). Ani jeden prohlížeč to nespočítá pořádně.V IE se na resize občas do viewportu nevejde poslední sloupec a když se okno chytí za ten pravý růžek co se s ním dá roztahovat tak je to super stroboskop - řekl bych, že to je ten flickering. V gecku se zase objevují jakoby bordery, protože body má defaultní bílý bacground a na resize se mění jejich počet a poloha. To asi způsobuje flickering v gecku (bývalo to např. na občasném blogu RH). V Opeře to sice neposkakuje, ale stejně je tam okraj okolo vyplněné plochy, který tam být nemá. Takže je to možná tímhle, nevím.
Fred
Profil
Jo tady je ten odkaz na test rozměrů http://xy.wz.cz/rozmery/
Leo
Profil
Rekl bych ze nastaveni dobreho kesovani toho obrazku to spravi, Leo
Petra
Profil
Leo: Omlouvám se za mezery ve svých znalostech, ale co konkrétně znamená to "dobré kešování"?
Leo
Profil
Kdyz server posila prohlizeci to, co si vyzadal (webovou stranku, obrazek, jiny soubor...) tak pred vlastnim obsahem posila http hlavicku, ktera obsahuje ruzne informace jak s obsahem zachazet (typ souboru, jeho velikost, kodovani cestiny, apod.) vcetne informace dokdy je obsah platny - da se nastavit napriklad doba platnosti a do jejiho vyprseni nemusi prohlizec - pokud chce stejny obsah (stranku, obrazek) jeste jednou - otravovat server, ale muze si ho vzit z pameti - cache. Nebo se naopak da nastavit, aby nic do pameti neukladal a pokazde to musi stahovat ze serveru... Leo
Anonymní
Profil *
Mám stejný problém, už se Vám to podařilo nějak vyřešit? Jak se dá konkrétně nastavit kesovani obrazku? Děkuji.
Plaváček
Profil
http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html , viz Update dole.
Anonymní
Profil *
No a jak to udělat, když potřebuju, aby se obrázek opakoval na pozadí?
Anonymní
Profil *
Mám pučenej kámoše nootebok a když najedu myší na to tlačítko u tohp updatu, tak se mi tlačítko začne načítat znovu. Dělá mi to skoro všude. Třeba když najedu tady http://www.internetexpres.cz/cz/ie_doma/ myší na obrázek v hlavičce, tak taky zmizí. Čim to může bejt? Díky.
Jak se dá nastavit kesovani obrazku? Dík
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.