Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nai Dzet Quiv Profil |
#1 · Zasláno: 11. 5. 2005, 20:23:49 · Upravil/a: Nai Dzet Quiv
Ahoj,
mám zhruba takové XHTML: <div id="menu"> K tomu mám v CSS definováno: #menu a {display: block;} + nějaký padding a margin, v tom ale problém není. Dále: #menu a.polozka-x {background: #fff url("styly/obr-x.bmp") no-repeat;} Nefunguje to. První definovaný obrázek se mi vykreslí na všechny odkazy kromě definovaného, další obrázky se nevykreslují vůbec... Děkuji. |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 11. 5. 2005, 20:25:40
Nechápu otázku a nechápu tu příponu obrázků BMP?
|
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#3 · Zasláno: 11. 5. 2005, 20:30:30
Omlouvám se, přišlo mi to jasné. Nuže:
Mám v menu odkazy, které mají obrázkové pozadí - každý jiné. Obrázek třídou definovaný na první odkaz se mi zobrazí "pod" všemi ostatními odkazy (kromě toho, pro který je definovaný). A obrázek pro druhý a jakýkoliv další odkaz se mi nezobrazí nikam. Příponu BMP používám při tvorbě, na server bych takový soubor neumístil, bože chraň! |
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#4 · Zasláno: 11. 5. 2005, 21:13:36
Vůbec netuším, kde je zakopaný pes.
KDYŽ TAM NEBYLA DEFINOVÁNA CLASS (byl definován 1 obrázek pro všechny odkazy), VŠECHNO ŠLO OK... |
||
Acci Profil |
#5 · Zasláno: 11. 5. 2005, 21:13:48
Tak to hoď někam na web a ukaž nám to
|
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#6 · Zasláno: 11. 5. 2005, 21:16:34
Já v současné době nemám přístup k žádnému webu, tak to dám na wz.cz, ale až zítra, dnes jsem na to unavený. :-( + ;-)
PS: je to ve Firefoxu i v I.E. |
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#7 · Zasláno: 11. 5. 2005, 21:19:56
Nový poznatek: ten obrázek se zobrazuje jen na dalším odkazu; pokud mají i jiné odkazy definovaný obrázek, zobrazuje se i na nich (stále kromě toho, pro který je obrázek definován...).
Dnes dobrou noc. |
||
Fred Profil |
#8 · Zasláno: 11. 5. 2005, 21:25:14
Nejsem si tímhle jistý, ale možná by to chtělo zaměnit pořadí a dodefinovat pozoci toho pozadí, tzn.
#menu a.polozka-z {background: url("styly/obr-z.bmp") #fff 0 0 no-repeat;} |
||
Petra Profil |
#9 · Zasláno: 11. 5. 2005, 21:40:57
Fred: ne, pořadí je OK
Nai Dzet Quiv: hoď to na web no, to vypadá spíš na nějakou blbou cestu nebo blbý obrázek :-) já teda osobně nedůvěřuju pomlčkám, ale z doslechu vím, že pomlčky nevadí, tak tím to asi taky nebude :-) |
||
Cirdan Profil * |
#10 · Zasláno: 11. 5. 2005, 22:19:03
a nebude to nahodou tymto?
<div id="menu"> <p><a href="odkaz" class="polozka-x">Položka X</a> . . . K tomu mám v CSS definováno: . . #menu a {display: block;} . . . #menu a.polozka-x {background: #fff url("styly/obr-x.bmp") no-repeat;} . . atd... a teraz... div ma css cez ID.. to je #menu a odkazy cez class.. ale opravte ma ak sa mylim, ale podla mojho skromneho nazoru sa class v css definuje cez .menu a nie cez #menu... cize asi tam bude chyba v definicie tried a ID.... asi... |
||
centi Profil |
#11 · Zasláno: 11. 5. 2005, 22:28:46
Cirdan
Je to správne. Pomocou #menu sa odkazuje na elementy, ktoré majú id="menu" a to je práve ten DIV. Problém bude niekde inde. Asi si počkáme na online ukážku :-) |
||
Fred Profil |
#12 · Zasláno: 11. 5. 2005, 22:32:20
Petra Díky, s tím pořadím si nejsem jistý často a tak kopíruji sám od sebe. Vím, že to určitě blblo u zkráceného zápisu stylu fontů. Omlouvám se za OT
|
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#13 · Zasláno: 12. 5. 2005, 16:39:36
pro Freda: Ne, to je OK.
pro Petru: Cesta k obrázku je OK, to by se jinak nezobrazil nikde. Pomlčky nevadí. pro Cirdana: ID je v CSS souboru znak # (mřížka), class . (tečka). (po 5-ti minutách) Tak, dámy a pánové, separoval jsem <div id="menu"> a zjistil jsem, že to funguje OK. Musím projít XHTML soubor, ale pochybuji, že tam bude chybka (ale je tam hodně <div>). Když jsem definoval 1 obrázek pro všechny, jelo to OK. Uvidíme. Zatím díky. Dám vědět, jakto dopadlo, ale to XHTML je na 90% správně, CSS také... |
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#14 · Zasláno: 12. 5. 2005, 16:49:10
Už je to OK, ale neřeknu Vám, čím to bylo. ;-) Uff.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0