Autor Zpráva
TomBiker
Profil *
Nemuzu to furt rozlousknout. Jde o to ze mam prazdny html dokument a displej nastaven na 1024x768. a pak obrazek, ktery prijde jako pozadi stranek. Ale obrazek je siroky 1500px a v momente kdy ho nastavim jako background okamzite prohlizec ho pojme, ale zacne ho zobrazovat od leva tudiz jeho levy kraj je jiz videt na leve strane displeje. Ja bych chtel aby rozhodujici byl stred! Tudiz aby stred obrazku byl za kazdou cenu vzdy na strede dispeleje at uz mam 800x600 ci 1024x768 ci dalsi rozliseni. jak to vosetrtit? diky.
Str4wberry
Moudrý z toho zrovna nejsem. Nemůžeš ukázat konkrétní web?
jL
Profil *
Zkus toho:

background: url('obrazek.png') no-repeat center center;
TomBiker
Profil *
to jL
no-repeat center center; neznam ale nepomohlo, obrazek zmizel uplne.
Str4wberry

predstav si plochu 1024x768 a ty mas k dispozici obrazek 1500x768. a mas za ukol ho umistit do viditelne plochy- 1024x768. Jak to udelas, kdyz je obrazek vetsi? hodis ho tam stredem- prava a leva strana bude vycuhovat a nebo bude vycuhovat jen prava? a ja prave potrebuju aby byl stredem! snad si to pochopil;)
Str4wberry
„obrazek zmizel uplne.“
Protože Ti to jL napsal špatně.
background: url('obrazek.png') center center no-repeat;
Bubák
TomBiker
deklaroval jsi to pro body?

Str4wberry
Který prohlížeč je tak choulostivý, že chce no-repeat na konci deklarace?
Trejpa
TomBiker
Tak polopatě:

<body style="background: url('obrazek.png') center top;">
TomBiker
Profil *
Trejpa
a jooo jasny uz vim to je presne to co jsem potreboval!!diky! takze ted uz to mam na ose x presne ve stredu. A posledni dotaz kdyz to budu chtit uplne do stredu, myslim i na ose y? to zaridim jak? predem dik:)
Bubák
www.jakpsatweb.cz/css/background-position.html
Trejpa
TomBiker
Psali jiní výše:
<body style="background: url('obrazek.png') center center;">
(První hodnota je horizontální [left | center | right | 50% | 10px | …] a druhá vertikální [top | center | bottom | …].)
jL
Profil *
Str4wberry
Je jedno kde to no-repeat je.

background: red url('obrazek.png') no-repeat center center;

nebo
background: red url('obrazek.png') center center no-repeat;

TomBiker
Tak jak jsem to poslal to funguje. Nevím co máš za problém.

A pro to co chces, staci jednoduse jen

background: red url('obrazek.png') center no-repeat;

Vse funguje, Opera, IE, FF, SeaMonkey...
Trejpa
jL
TomBiker
Tak jak jsem to poslal to funguje. Nevím co máš za problém.

Problém je v tom, že někteří z nás třeba neví, jak CSS zapsat do HTML kódu.
Měsíček
<div style="background: red url('obrazek.png') center no-repeat;"> Něco </div>
TomBiker
Profil *
pouzil jsem toto:
background: red url(obrazek) center no-repeat;

vysledkem je obrazek na pozadi ktery je na ose x umisten ve stredu. Kdyz okno firefoxu zmensuju na sirku tak se obrazek posonuje a drzi stred okna- tot v poradku. Ale pokud zmensuji oknu FireFoxu na vysku obrazek stoji a pouze se v okne objevi posuvnik, ale to je presne co nechci! Chci aby se jako v pripade zmensovani na sirku obrazek prizpusobil a stale drzel stred a nevznikali zadny posuvniky! uz nevim jak na to:(
TomBiker
Profil *
co piste vy me nepomohlo viz:
center top no-repeat

coz znamena ze obrazek se na pozadi nebude opakovat a zbytek bude tvorit vypln barevna nadefinovana (red url....) zde cervena,
ale pozadi se rovna od shora!!!!!! to ja nechci, ja chci aby byl presne vsazen na stred tak jako tomu je na ose x! pokazdy jede od shora, jak tedy zaridit aby byl "flaklej" primo na stred? jde me o to ze kdyz si to otevru ja v rozliseni 1024x768 a nekdo v 1280 x 1024
tak me se to vejde presne na scenu ze to uvidim jak mam ale druhy ve vyssim rozliseni uvidi obrazek sice sirsi ale uvidi ho v horni polovine obrazovky! a ja chci aby rozliseni na tohle nemelo vliv aby obrazek vzdy drzel uplny stred obrazovky!!!!! predstvate si treba zamerovac v akcnich hrach nekde je furt na strede at se deje co se deje, a ja chci aby i ten muj obrazek byl vzdy na strede at uz okno zmensim nebo zvetsim a nebo at se na to diva nekdo v 1024x768 nebo vys, doufam ze ted jste me uz uplne pochopili protoze ty rady co jste zde uvadeli resili stred obrazku na ose X! takze doufam ze mi jiz nyni nekdo poradi diky moc predem.
Bubák
Místo psaní vykřičníků sil mohl přečíst, jak se o dělá a dělat se to má:
www.jakpsatweb.cz/css/background-position.html
Tak si to pozadí sám dej kam potřebuješ.

Můžeš si nastudovat taky:
www.jakpsatweb.cz/css/background.html
TomBiker
Profil *
Bubak
sory ale nez jsem se do toho dal tak jsem si myslel ze to umim.. a ted uz nerozumim vubec nicemu:(
jj dik uz jsem na to ale koukal nejak moc z toho moudrejsi nejsem teda...

zde jeste davam pro presnost obrazek
http://www.motobikers-klub.cz/others/picr.png
TomBiker
Profil *
hmm tak uz asi vim... je to problem prohlizecu...:P v IE to je pekne na strede ale ja pouzivam FF a tam to je furt od shora... nevite nekdo co s tim?
Bubák
Pokud je na stránce málo obsahu, je krátká, tak pomůže tohle:
html, body {height: 100%;}

Pokud ne, dej odkaz na stránku, protože jinak musíme pořád používat křišťálové koule a to jim může uškodit ;-)
TomBiker
Profil *
here:

http://www.motobikers-klub.cz/others/page/page2.php

v ie to jede ale ve firefoxu ne:(
Bubák
Proč by to nešlo?
html, body {height: 100%;}
body{
margin:0px;
padding-left:px; /* nesmysl, smazat */
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
background: #0c0c0c url(engine/main_background_page_2.png) center center no-repeat;
TomBiker
Profil *
ted je to presne na www dle tebe a stale to nejde:(
Bubák
Pozadí je uprostřed. Nechápu, co myslíš tím, že stale to nejde.
TomBiker
Profil *
jj uz jo... poradil jsi mi v tom dalsim topicu (problemy s prohlizeci)
-->vyreseno
diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0