Autor Zpráva
Pitrýsek
Profil *
Zdravím, mám div, který obaluje celou stránku. Má nastavenou pevnou šířku. Co se stane, kdyz div, ktery je uvnitř toho obalu rošířím, nastavím mu šířku například o 100px více? Jak se to bude chovat napříč prohlížeči? Je třeba tomu širšímu divu dát větší z-index, aby to nezlobilo?

Prosím a děkuji za odpovědi.
Bubák
Profil
Co se stane, kdyz div, ktery je uvnitř toho obalu rošířím, nastavím mu šířku například o 100px více?
Záleží na overflow, pokud nic nezměníš, tak výchozí hodnota je:

V IE se chová width jako min-width (IE7 ve standardu už min-width umí).

Nejlepší bude, když si to sám vyzkoušíš. Uděláš dva DIVy , dáš jim rozměry, a abys dobře viděl, co se děje, tak obalu dáš třeba orámování (border) a vnořenému DIVu třeba pozadí (backgroung).

Dodatek- z-index je jen pro pozicování.
www.jakpsatweb.cz/css/css-pozicovani.html
Pitrýsek
Profil *
Bubák

copak o to, ja uz to vyzkoušel, ale jde mi o to, zda s tím někdo nemá větší zkušenosti, případně kdy to může kolabovat a zda je nutné nastavit vyšší z-index
Bubák
Profil
copak o to, ja uz to vyzkoušel
A nikdo neví, co jsi vlastně zkoušel. Vloži jsi jeden DIV do druhého (běžný postup), nebo je pozicuješ?

kdy to může kolabovat
Pokud myslíš kolaps prohlížeče, tak nikdy. Pokud máš jen dva výše zmíně DIVy, nedojde ani ke kolapsu layoutu. Ale layout budeš asi mít složitější, a když nevím, jak ho máš udělaný, tak ti víc nedokážu povědět.
Pitrýsek
Profil *
<div id="obal">
<div id="hlavicka>Ahoj</div>

<p>jkhsfjsdhf</p>
</div>


#obal { margin: 0 auto; width: 750px; }
#hlavicka { margin: 0 auto; width: 900px; }

Bude to někdy působit nějaké problémy v zobrazení layoutu v některém z prohlížečů?
Manq
Profil
Proč si to nevyzkoušíš sám? V FF vyleze šiřší z užšího. V IE se to zarovná podle šiřšího.
habendorf
Profil
#hlavicka {margin:0 -75px; width: 900px;}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: