Autor Zpráva
Lukas01
Profil
Dobrý den!

Potřebuji udělat menu, které bude vypadat následovně: Jedná se o horizontální menu. Položka bude mít svoji barvu a při kliknutí na ní, se položka zbarví opět jinou barvou. Pokud kliknu na další položku v menu, tak se ta první musí opět zbarvit na jinou barvu, stejně jako ta nově kliknutá. .. Bude to menu na podobném principu, jako je tady: http://interval.cz/

Jak to nejsnáze prosím udělat?
Pavliq
Profil
Použiješ funkci kdy je aktivní okno.... už jsem to někde použil, ale nevím kde...
Lukas01
Profil
No to mi moc nepomohlo.. Myslel jsem spíše nějaké bližší přiblížení.... Jestli by to šlo čistě v css, nebo budu muset použít i PHP.. V jednom stavu- Kdy je aktuální záložka vybrána, je na pozadí třeba obrázek.
Str4wberry
Profil
Odpovídám Lukasovi01:
Jde Ti o tohle, viď? Je potřeba přidat aktivnímu odkazu např. třídu; takže použij PHP (návod).
Lukas01
Profil
Oba linky jsem pročítal již před napsaním dotazu. Ale potýkám se s problémem.. Hodím do stránky ten PHP script, ale pak dál nevím co zadat mezi závorky: $_GET['strana'] == 'novinky'

A za 2.- V css externím souboru zadám jako položku:
a#active
{
background-color: barva;
}

Ale výsledné pozadí stylu se stejně nezobrazí
Str4wberry
Profil
Odpovídám Lukasovi01:
Je důležité, jakým způsobem se výsledná stránka „sestavuje“. Uvedené řešení počítá s nějakým parametrem v URL.
Lukas01
Profil
A jakým parametrem třeba? Třeba class?
Str4wberry
Profil
Odpovídám Lukasovi01:
Takto.
Pavliq
Profil
Mě to spíše připadá, že chceš aby ti to rovnou někdo napsal...
Lukas01
Profil
Tak kdo by to nebral.. Byl bych bez práce...
Lukas01
Profil
Můžete mi prosím tedy vysvětlit tuto část kódu?

<?php if ($_GET['strana'] == 'novinky') echo " id='aktivni'"?>

Jestli tp chápu dobře.. Metoda GET vlastně zobrazí stránku.. Pokud bude vést odkaz na dejme tomu kultura.html, pak bude v těch hranatých závorkách napsáno: kultura.html??
Str4wberry
Profil
Odpovídám Lukas01:
<?php if(1) ($_GET['strana'](2) == 'novinky'(3)) echo " id='aktivni'(4)"?>
1) podmínka
2) název proměnné v URL – „/?strana=“
3) porovnání hodnoty – „/?strana=novinky
4) při splnění podmínky je odkazu přidáno id, podle kterého je změněn jeho styl

Příklad je možné stáhnout.
Lukas01
Profil
Dobrá. Ale jestli to chápu dobře, celou stránku bych musel mít napsanou v PHP, aby daný příklad fungoval-což já nemám.. Je to složeno čistě z divů..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: