Autor Zpráva
RedMax
Profil
Ahoj, mám problém a prostě nevím jak ho sakra vyřešit, už jsem snad zkusil vše a jsem z toho celý hotový (nervy na špacír) :)

Mrkněte na http://adminex.w4a.cz/corn/backup/

Mám nastavené pro první div (#page) pozadí a to bílé, jako je nahoře. To se mi ale nezobrazí na celé stránce v FF, ale jen u hlavičky. V IE a v Opeře je bílé pozadí na celé stránce (#page), v FF prostě ne, ale je tam místo toho fialové, nastavené pro body. Nevím, čím by to mohlo být. Zkusil jsem nastavit pro div=obsah (to je ta červená část) taky bílou, ale problém stejný.

Zkoušel jsem přímo do těla stránky umístit toto:

<div style="background-color: red; width: 1020px; height: 1px; background-repeat: repeat">

Výšku nemohu nastavit pevnou, protože obsah stránky je pohyblivý. Po tomto zákroku vidíte výsledek vy, viz. odkaz. V Opeře a v IE se v pořádku opakuje po jednom pixelu, ale zase né v FF. Nechápu co to může způsobovat a proto bych prosil radu od vás.

Děkuji mockrát.
Trejpa
Profil
RedMax
Výšku nemohu nastavit pevnou
A toto je co? <div style="background-color: red; width: 1020px; height: 1px; [...]"> Zruš to.

Už jsi někdy slyšel o tom, že prvky, které mají float nastavený na left nebo right se vyjmou ze stránky, takže nadřazený element se smrskne podle zbylého nefloatovaného obsahu (který floatované objekty obtéká). Ve tvém případě tam žádný takový obsah není, takže se nadřazený element smrskne téměř na nulu. Pokud tomu chceš zabránit, musíš použít prvek, který má nastaveno clear. Takto:
<div><!-- nadřazený prvek -->
<div style="float:left;"></div><!-- plovoucí prvek / prvky -->
<hr style="clear:both;"><!-- ukončovač plavání -->
</div><!-- konec roztaženého nadřazeného prvku -->

Ve tvém případě změň řádek v HTML č. 70
z: </div></div></div></div></div>
na: </div></div><hr style="clear:both;visibility:hidden;"></div></div></div>

Potom se <div id="boxleft"> natáhne až dolů, ale bude bílý a ne červený. Je to tím, že selektor #page na řádku 305 ve stylech ti to přebíjí (má vyšší prioritu). S tím už si však určitě poradíš.
RedMax
Profil
Děkuji moc. Už to chápu. Já jsem si říkal, k čemu že ten clear:both je. :o))

Jsem rád za tvojí rychlou odpověď :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: