Autor Zpráva
Wjenceslaw
Profil
Ahoj!
Dokázal by mi někdo poradit jak vyřešit problém s patičkou vždy na konci stránky?
Uvádím tady příklad z http://css.interval.cz/clanky/paticka-vzdy-dole/ ale pokud chci použít na pozadí dva obrázky, přestane se stránka natahovat. Poradí někdo?
Konkrétní příklad je na :
http://footer.wjenceslaw.com/index.html
http://footer.wjenceslaw.com/spravne.html

A tady kód který nefunguje...
<html>
  <style type="text/css">
  html, body{height: 100%;padding: 0;margin: 0;}
  body{_text-align: center; /* IE */background: url('bg2.png') repeat-y right;}
  #problem{background: url('bg1.png') repeat-y;}
  h1{margin: 0;text-align: center;}
  #stranka{width: 60%;height: auto;min-height: 100%;_height: 100%; /* IE */background: #FFE6BF;text-align: justify;margin: 0 auto;position: relative;}
  #hlavicka{border-bottom: solid #666 1px;background: #BF9960;padding: 10px;}
  #paticka_matrjoska{width: 100%;position: absolute;bottom: 0;left: 0;height: 60px;background: #BF9960;}
  #paticka{text-align: right;padding: 10px;}
  #hlavni{padding: 10px;padding-bottom: 65px; /* vyska paticky */}
  #hlavni img{float: left;border: solid #666 1px;margin: 0 1em .5em 0;}
</style>
<body>
<div id="problem">
<div id="stranka">

<div id="hlavicka">
<h1>Lorem ipsum dolor sit amet...</h1>
</div>

<div id="hlavni">
<img src="59-1.jpg" alt="" title=""/>
Sed adipiscing lacinia risus...
</div>

<div id="paticka_matrjoska">
<div id="paticka">
...consectetuer adipiscing elit.
</div>
</div>

</div>
</div>
</body>
</html>

Plaváček
Profil
Wjenceslaw

Takhle ti to fungovat nebude. Proč prostě neuděláš jedno pozadí na body? Když máš stejně pevnou šířku webu.
Wjenceslaw
Profil
Protože se to má natahovat. Zleve strany obrazovky ustupuje stín a z pravé má taky ustupovat.
Plaváček
Profil
Wjenceslaw

Aha, obsahový blok stránky má plovoucí šířku. V tom případě mě nenapadá řešení, které by fungovalo napříč prohližeči. Nejspíš se budeš muset vzdát toho dvojitého pozadí stránky nebo ho udělat jinak (pouze jedním obrázkem na pozadí BODY).
habendorf
Profil
Wjenceslaw

Možná kdybys ukázal co vlastně chceš, řešilo by se nám to líp.
Wjenceslaw
Profil
Není to z těch dvou odkazů, co jsem psal nahoře dostatečně jasné?
Manq
Profil
Není to z těch dvou odkazů, co jsem psal nahoře dostatečně jasné?
Myslím, že kdyby bylo, tak by se habendorf zdržel svého příspěvku…
habendorf
Profil
Wjenceslaw

Není to z těch dvou odkazů, co jsem psal nahoře dostatečně jasné?

No já vidím pozadí jen vpravo. A ty ho chceš asi i vlevo a o to tu jde, že :o)
Plaváček
Profil
Wjenceslaw

Není to z těch dvou odkazů, co jsem psal nahoře dostatečně jasné?

Mně ano a habendorfovi už také. Já s tím zatím nehnul, habendorf zkouší ohnout Gecko :)
Wjenceslaw
Profil
No já ať s tím Géčkem krůtím jak s ním krůtím, jiné, než javascriptové řešení mě nenapadá... Kdyby na to někdo přišel, .... bylo by to geniální :-)
habendorf
Profil
Gecko a Opera mi chodí, ale IE zatím vzdoruje. Lépe řečeno v IE funguje jen případ, kdy je stránka dlouhá.
habendorf
Profil
No není nad starou dobrou tabulku.

http://pokusy.1-webdesign.cz/paticka-dole-dve-pozadi/
Wjenceslaw
Profil
No jo, ale tabulky..... vždyť já když jsem začínal s html, tak jsem používal tabulky jen maximálně na obsah nějakého ceníku nebo něčeho takového... tabulky jsou dávno "out" ....myslím, že nejsem jediný téhož názoru ;-) ale pokud to nejde jinak, ...asi nejlepší řešení je javascript....
Aspoň si z této diskuse odnesu fakt, že jiné řešení pro všechny prohlížeče zkrátka (asi) neexistuje.
habendorf
Profil
...asi nejlepší řešení je javascript....

Tak to určitě ne.
Wjenceslaw
Profil
Tak ne nejlepší, ale jediné které funguje napříč (pokud ho má uživatel zapnutý) ....tak jest?
Plaváček
Profil
Wjenceslaw

Nejlepší řešení je to, které ti poslal habendorf. Jiné neznám. Jednou tabulkou nic nezkazíš, přístupné a použitelné to zůstane a dělá to přesně věci, které požaduješ. Tak v čem máš problém?
Wjenceslaw
Profil
Dobrá. Konečně jsem dospěl do fáze pochopení :-) Občas mi to trošku trvá .... Asi mám vrozenou table-fobii. Začínám se z ní léčit.

Díky za radu a názory!
Plaváček
Profil
Wjenceslaw

Hele, podívej, také z toho nejsem šťastný, ale ani po hodině zkoušení se mi nepodařilo tohle nakódovat bez tabulky. Respektive - řešení pro IE je překvapivě prosté, ale Opera a FF protestují. Můj čas je drahý a já osobně bych se prostě efektu, který se musí takhle složitě obcházet, vzdal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: