« 1 2 »
Autor Zpráva
veteran13
Profil
Zdravím,
v externím css souboru mám napsaný kód na odkazy



a:                  { color:333333  }
a:link             { color:333333  }
a:visited        { color:333333  } 
a:active         { color:333333  }
a:hover         { color:dddddd  }




v mozile se to zobrazí jak má,ale v IE se odkazy(v menu) zobrazují modrou a fialovou.můžete mi říct kde mám chybu?
panther
Profil
zkus smazat dvojtečku za a. Btw. můžeš užívat zkrácených zápisů a {color: 333;}
veteran13
Profil
zkusim
Railbot
Profil
a: { color:333333 } a:link { color:333333 }

V podstatě jsou tyto dva zápisy jedno a to samé. a: je navíc špatně.
veteran13
Profil
tak to nejde
              <div id="menu">
<font color="white" face="verdana" size="5">Menu:</font>


              <a href="index.html">                    <img  src="menu/home.gif">        </a>   <br> 
              <a href="down.html">                     <img  src="menu/diskografie.gif">  </a>   <br>
              <a href="video.html">                    <img  src="menu/video.gif">       </a>   <br>
              <a href="daniel.html">                   <img src="menu/daniel.gif">      </a>   <br>
              <a href="anketa.html">                   <img  src="menu/anketa.gif">     </a>   <br>
</div>



tady je menu kdyby byla chyba v něm
mantisa
Profil
veteran13

Možná nejdu s dobou, ale podle mě chybí před deklarací barvy #. ;-)
Mozilla to skousne, ale IE ne.
panther
Profil
Edit: napsal jsem blbost :o)

Mantisa
hledal jsem chybu jinde, ve způsobu zapsání barvy ani ne ;o)
veteran13
Profil

Citovat


veteran13

Možná nejdu s dobou, ale podle mě chybí před deklarací barvy #. ;-)
Mozilla to skousne, ale IE ne.



v CSS se nemusí psát #,nebo se pletu?
a stejně to nefungovalo
veteran13
Profil
udělal jsem takovou malou záplatu.Hodil sem do
<head>
<body alink="#333333" vlink="#333333" link="#333333" hover="#dddddd" >
-nevim jestli se to hover dá takhle použít,protože to nefunguje ale aspoň ty odkazy nejsou modré
mantisa
Profil
veteran13

Musí, ani Mozilla to neskousne a také nevím, jaké odkazy chceš obarvovat, když máš v menu obrázky a ne text.
veteran13
Profil
Musí, ani Mozilla to neskousne a také nevím, jaké odkazy chceš obarvovat, když máš v menu obrázky a ne text.


mozila to zkousla a chci obarvit ten čtereček co se ti kolem toho obrázku hodí
mantisa
Profil
veteran13

to řeknu hned, viiiď :-)

a img { border: 3px solid red; }
a:hover img { border: 3px solid green; }

třeba
veteran13
Profil
no ty si zlatý,DÍKY
mantisa
Profil
veteran13

NZ, kdyby ještě něco, klidně se ptej...
Bubák
Profil
a img { border: 3px solid red; }
a:hover img { border: 3px solid green; }

Deklaraci pro :hover nevezme IE6, musíš deklarovar jakýkoliv :hover.

Přidej třeba tenhle neškodný:
a:hover { visibility: visible; }
veteran13
Profil
dik0
veteran13
Profil
no,hover nefunguje i se všemi vylepšovátky,ale aspoň zmizeli ty hnusné barvy v IEčku tak díky všem
mantisa
Profil
Deklaraci pro :hover nevezme IE6, musíš deklarovar jakýkoliv :hover.

Přidej třeba tenhle neškodný:
a:hover { visibility: visible; }


Ano, na to jsem zapomněl, deklaruju skoro na všech svých stránkách a:hover { text-decoration: none; }, tak to neřeším...


veteran13
v IE by to mělo jet, jak jsem to napslal já + Bubák

nemáš někde potom border vynulovanej?
veteran13
Profil
nemáš někde potom border vynulovanej?

nemám
mantisa
Profil
veteran13

odkaz na stránku bys měl? protože to musí jet :-)
veteran13
Profil
zatim ne,nefunguje WZ a mam to vsechno v kompu
mantisa
Profil
veteran13

nebo hoď komplet kód sem (HTML + CSS)
veteran13
Profil
<html>
<head>
<title>Daniel LANDA</title>

<link href="hlavni.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<link href="ikona.gif" rel="shortcut icon">

<meta name="descriptions" content="Daniel Landa,MP3,Videoklipy,Alba">
<meta name="keywords" content="Daniel Landa,MP3,Videoklipy,Alba">

<center><div id="hlavni"><br><br>
<center><img src="hlavni.gif"></center>

</head>


<!-MENU>

<div id="menu">
<font color="white" face="verdana" size="5">Menu:</font>


<a href="index.html"> <img src="menu/home.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="down.html"> <img src="menu/diskografie.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="video.html"> <img src="menu/video.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="daniel.html"> <img src="menu/daniel.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="anketa.html"> <img src="menu/anketa.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
</div>
<!-OBSAH>

<div id="pole">
<br>
<font face="verdana" size="5" color="#dddddd">Vítejte na webu o<br><center> Danielu Landovi</center></font>


<style>

a:hover {text-decoration:none }
a img { border: 3px solid #333333; }
a:hover img { border: 3px solid #f5f5f5; }

body {background-color:#3b3b3b; }

#hlavni { width:750; height:1250; background-color:#333333;}

#menu {margin-left:5; float:left; width:200; height:750; background-color:#333333;}

#pole {margin-left:5; float:left; width:500; height:750; background-color:#333333;}


</style>




jak to uvidim na nějakém webu,tak si vás najdu
Měsíček
Profil
styl se dává nahoru jinak nemůže reagovat na nic ;) dej ho hned pod <head> ;)
mantisa
Profil
Tohle mi v IE 6 (jinde jsem nezkoušel) v pohodě jede...

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title>Untitled Document</title>

<style>

a:hover {text-decoration:none }
a img { border: 3px solid #333333; }
a:hover img { border: 3px solid #f5f5f5; }

body {background-color:#3b3b3b; }

#hlavni { width:750; height:1250; background-color:#333333;}

#menu {margin-left:5; float:left; width:200; height:750; background-color:#333333;}

#pole {margin-left:5; float:left; width:500; height:750; background-color:#333333;}


</style>
</head>

<body>
<div id="menu">
<font color="white" face="verdana" size="5">Menu:</font>


<a href="index.html"> <img src="menu/home.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="down.html"> <img src="menu/diskografie.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="video.html"> <img src="menu/video.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="daniel.html"> <img src="menu/daniel.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
<a href="anketa.html"> <img src="menu/anketa.gif"> </a> <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px">
</div>
</body>
</html>
veteran13
Profil
Měsíček
styl se dává nahoru jinak nemůže reagovat na nic ;) dej ho hned pod <head> ;)

-to je z externího souboru
veteran13
Profil
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">



-k čemu to je dobré?
Měsíček
Profil
K tomu, aby jsi neuvedl prohlížeč do quirku.
Timy
Profil
Měsíček
Do standardu.
veteran13
Profil
já jenom,že mito rozházelo stránku a nešlo mi to předělat zpět
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: