« 1 2 »
Autor Zpráva
Dave22
Profil *
ahoj potřeboval bych poradit... nevíte proč Internet Explorer 6 je při změně obrázků
na mejch stránkách jako zpomalenej film??
Asi takhle po najetí na obrázek dojde ke změně pozadí odkazu
a po najetí myší na obrázek se má ihned změnit, ale IE6 si dá na cca 2 sekundy pohov a po odjetí z aktivní oblasti
si IE6 dá zase cca 2 sekundy pohov, obrázky se už dávno stáhly a dělá to pořád...a dál a dál

testovací soubor : http://www.davidjindra.net/Kopie%20-%20logodesign.html
css styl: http://www.davidjindra.net/hlavnistyl.css
úsek toho měnícího se menu:
<div id="menu">
<br><br>
<a href="webdesign.html" class="webdesign"> </a>
<a href="logodesign.html" class="logodesign"> </a><br>
<a href="propdesign.html" class="propdesign"> </a><br>
<img src="images/seda.jpg" width="370" height="183" alt="neni">
</div>

úsek toho měnícího se menu v css:
a.webdesign{
	background-image: url(images/webdesign_pasive.jpg);
	background-repeat: no-repeat;
	width: 441px;
	height: 183px;
	padding-top: 15px;
	float: right;
	}
	a.webdesign:hover{
	background-image: url(images/webdesign_active.jpg);
	background-repeat: no-repeat;
	width: 441px;
	height: 183px;
	}
	
	a.logodesign{
	background-image: url(images/logodesign_pasive.jpg);
	background-repeat: no-repeat;
	width: 429px;
	height: 277px;
	padding-top: 15px;
	float: right;
	margin-left: 10px;
	}
	a.logodesign:hover{
	background-image: url(images/logodesign_active.jpg);
	background-repeat: no-repeat;
	width: 429px;
	height: 277px;
	}
	a.propdesign{
	background-image: url(images/propdesign_pasive.jpg);
	background-repeat: no-repeat;
	width: 401px;
	height: 183px;
	padding-top: 19px;
	padding-left: 40px;
	float: right;
	}


a zvláštní už je, že si IE6 nedá do paměti obrázky a chce je načítat pořád znovu a znovu a znovu....
nevim jak to vypadá v IE7, ale tam by to snad mělo jít.
Vůbec si nevim rady takže budu rád za všechny odpovědi...

ps. mám Firefox 2 a Operu 9.25 a tam to funguje ok
Davex
Profil
IE se takto chová, pokud máš nastaveno - Nástroje/Možnosti Internetu.. - Obecné/Dočasné soubory Internetu/Nastavení - Zjišťovat .. Při každé návštěvě stránky

Možná by ti pomohlo mít obrázek na pozadí jen jeden, a při hoveru jen posouvat jeho pozici.
Leo
Profil
On (IE6) se tak chova i pokud mam vychozi nastaveni kesovani. A http hlavicky ukazuji, ze se to evidentne nekesuje, Leo
Davex
Profil
Leo
To je asi tím, že používám proxy server, a proto podobné problémy nemám. V odkazovaném řešení s posunem pozice se to v Automatickém režimu už určitě neděje.

Dave22
Případně můžeš ještě doplnit kešovací hlavičku
Leo
Profil
"Případně můžeš ještě doplnit kešovací hlavičku"

Treba pres mod_expires v Apachi (ten nastavuje i Expirex pro HTTP 1.0, nejen max-age pro HTTP 1.1 nebo post-check a spol., ktere jsou IE only), Leo
Davex
Profil
ktere jsou IE only
On ale má problém jen s IE. Nebo se pletu?
Dave22
Profil *
All
jo mám problém jen s IE6 díky moc
zkusím tam hodit to posunování pozice to bude pomocí
background-position: a hodnota zleva pokud se nepletu
Dave22
Profil *
Tak sem zkusil všechno včetně kešování nic nefunguje
kašování nejde na serveru napíše to chybu nákou CSR nebo CSQ script :-(
a ikdyž se obrázek vůbec neměnil ! ale pouze barva textu, obrázek se znovu stahoval a to úplně stejný,
zvláštní to se mi nikdy nestalo už sem to aplikoval asi 30x prostě skoro na každeých stránkách jenom na těch mejch je to problém.
tak kde je chyba? vážně nevim před nedávnem jsem projížděl css i html validátorem w3c a css na jedničku a html s doporučeními...
s prominutím mám vážně IE po krk, víc neschopnej prohlížeč neznám.
Šlo by vyzkouším vystylovat div a v něm odkaz měnící se barvy jenže k čemu to je když se každá strana bude
načítat půl hodiny kvůli tomu, že se stahují již stažené obrázky

no nevim nemáte někdo ještě nákou radu v rukávě??
a to asi máte fuk udělám celej novej jednodušší layout neustále to budu kontrolovat jak je to doma a jak je to na serveru
a hlavně jak to vypadá ve třech prohlížečích ;- (( ******asi mě klepne******

i tak díky.. je vydět, že se vyznáte, ale asi tam mám někde chybu tak znovu úplně od začátku
Leo
Profil
"Tak sem zkusil všechno včetně kešování nic nefunguje
kašování nejde na serveru napíše to chybu nákou CSR nebo CSQ script :-( "

Co je to CSR nebo CSQ? Jak jste to kesovani zkousel? Webserver bezi na Apachi? Leo
Dave22
Profil *
Chyba / Error 500
Chyba serveru! / Server error!

Nastala vnitřní chyba a server nebyl schopen dokončit Váš požadavek. Buď je server přetížen, nebo došlo k chybě v CGI skriptu.

soubor s obsahem ze stránky http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=52 771
typu .htaccess sem nahrál do kořenového adresáře normálně přes ftp....

ani nevim na čem běží webserver... jestli to může hrát roly zeptám se
tady je výpis toho co ten webhosting má : http://www.web4ce.cz/cz/webhosting/mini.html
Dave22
Profil *
ps. teď sem ten .htaccess smazal ten výpis chyby je všechno co tam bylo
Leo
Profil
"zkusím tam hodit to posunování pozice to bude pomocí background-position: a hodnota zleva pokud se nepletu"

To bude asi idealni reseni, Leo
Davex
Profil
Dave22
Je to webserver Apache, ale vypadá to, že není nahrán modul mod_headers. Zkus to ještě pomocí mod_expires, jak psal Leo.
Dave22
Profil *
díky zjistil jsem, že od té samé firmy jsou tyto stránky asi na jiném serveru
pokud jste vyděli problémy v IE6 tak jako já prohlédněte si tyto dva soubory:
http://vbus.cz/zk.html a http://www.davidjindra.net/zk/zk.html

obě stránky mají stejný hosting a přitom je stejný soubor vydět v IE6 na každé jinak
tím myslím na http://www.davidjindra.net/zk/zk.html znovu stahování obrázku a na http://vbus.cz/zk.html v pořádku

už jsem jim napsal aby mi to hodili do kupy moc díky za rady

ps.to posouvání mi tam taky dělalo chybu i stejný obrázek se stáhl znovu ikdyž se měl jenom posunout
Davex
Profil
Dave22
Vypadá to, že oba weby jsou na stejném serveru. Také HTTP hlavičky u obrázků vracejí nachlup stejné - takže to bude někde v IE. Zkus v IE vymazat vyrovnávací paměť.
Dave22
Profil *
Davex
Vyzkoušel jsem to jenže IE se chová pořád stejně
Dave22
Profil *
vyrovnávací pamět to neovlivňuje a jak se zdá to co upravil helpdesk náký content_negotiatinon taky nejde
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dava22:
Neměň adresu background-image, měň display <span>u uvnitř odkazu. Na pozadí <a> měj jeden obrázek, na pozadí <span>u druhý a <span> roztáhni tak, aby pokryl celé <a>.
Leo
Profil
Zvlastni... kazdopadne http hlavicky jsou opravdu skoro stejne, akorat tam, kde to problikava je pridana hlavicka Vary: Host, buhvi proc. HTML je sice podivny ale stejny. Leo
Leo
Profil
A Vary hlavicka asi bude jadro pudla (i kdyz jsem to jeste cele necetl):

http://plone.org/products/cachefu/issues/31

Leo
Leo
Profil
Takze reseni: pozadejte spravce webserveru, aby vam ho nastavili tak, aby se hlavicka Vary: Host neposilala (nejak nechapu jeji smysl), Leo
Dave22
Profil *
Chamurappi, Leo

díky moc, vyřídim jim to
Leo
Profil
"díky moc, vyřídim jim to"

Kazdopadne dejte vedet jestli to pomohlo, Leo
Dave22
Profil *
Helpdesk napsal: Pokud vim tak to co popisujete je interni chyba exploreru a na internetu
o tom nekde psali jak ji obejit. Bohuzel ted nemam cas to hledat, tak to
zkuste sam.

jako slogan by si mohli dát "Lepší služby každý den" :-C
samo, že sem nic nenašel
nemáte páru o tom jestli má pravdu a jak to obejít nebo jestli mě tahá za nos, protože to na jiných stránkách funguje ?
a proč vlastně zrovna na těch stránkách to nefunguje když je to na internetu běžnou funkcí??
vážně nevim jestli to není důvod ke změně hostingu poraď Leo.
Dave22
Profil *
vim, že si sem psal tu adresu, ale nejsem zas až takový odborník jako bych měl být
takže sem z toho moc nepochopil
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dava22:
Neměň adresu background-image, měň display <span>u uvnitř odkazu. Na pozadí <a> měj jeden obrázek, na pozadí <span>u druhý a <span> roztáhni tak, aby pokryl celé <a>.
Dave22
Profil *
Chamurappi

dobře dík za typ jenže i tak všechny obrázky se načítají zbytečně znovu, všechny nemusí se měnit
stačí dát aktualizovat nebo přejít na další stranu a vše se načítá od začátku, kvůli tomu jsou stránky zbytečně pomalé...
Leo
Profil
"Pokud vim tak to co popisujete je interni chyba exploreru a na internetu
o tom nekde psali jak ji obejit. Bohuzel ted nemam cas to hledat, tak to
zkuste sam."

Rekl bych, ze tomu rozumi jako koza petrzeli a nechce se jim do niceho sahat. Zeptejte se jich, proc jejich SERVER (coz uz neni vec klienta ale jejich, jsou za to placeni) posila HTTP hlavicku

Vary: Host

a ze to chcete vypnout (na tom, co dela problemy). Podle vseho jde o Web4ce, s.r.o, ktery ma na svych strankach obrovsky napis "Profesionální služby v oblasti internetových technologií" :-). Pokud nevyhovi, reknete jim, ze poslechnete dalsi jejich heslo z firemniho webu: "Plaťte jen za to, co skutečně používáte." Leo
Dave22
Profil *
Leo: Díky skvělá rada
Leo
Profil
Badal jsem trochu vic na Googlu, a zjistil jsem, ze Vary: Host posila Apache pokud je tam pres prepisovani (moc_rewrite) udelane to, aby pozadavek na jednu domenu sel do urciteho adresare a pozadavek na tu druhou do jeho podadresare. Neni to tak (ze jste chtel z nejakeho duvodu setrit na webhostingu)? :-) Podle tech adres a adresaru co jste poslal to tak skoro vypada... Leo
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: