Autor Zpráva
HUGO
Profil
Nejsem zadny expert teprve se ucim a potreboval bych poradit. Jak mam dat do jednoho column dva obrazky??
Mam soubor styl.css

a v nem toto:

.left-column {
position: absolute;
width:150px;
height: 600px;
margin-left:100px;
margin-top: 140px;
background-color: #d8d8d8;
}

a background-color budu nahrazovat obrazkem ale potreboval bych tak vlozit este jeden. Jde to? Jak??

DEKUJI.
Leo
Profil
V jednom elementu muze byt jenom jeden obrazek na pozadi. A to background-color tam urcite nechte, i kdyz tam date obrazek na pozadi, Leo
peta
Profil *
Myslis jako 2 pod sebou? Bud spojit primo obrazky nebo pouzit jeste jeden div. Souhlas s Leem, background-color se doporucuje v pripade, ze trva dele nacist obrazek. Nekteri machri davaji do pozadi 100kb obrazky...
HUGO
Profil
a jak by to bylo prosim s tim druhym divem?? muzete to ukazat?? DIKY MOC
Aleš Janda
Profil *
Z hlavy:
<div style="background-image: url(hornivlevo.png); background-position: left top; background-repeat: no-repeat;">
<div style="background-image: url(dolnivpravo.png); background-position: right bottom; background-repeat: no-repeat;">
nejaky obsah
</div>
</div>

Samozřejmě to má smysl alespoň u částečně průhledných pozadí.
peta
Profil *
Aleš Janda: nebo malymi obrazky a velkymi divy; Kazdopadne nerekl, jestli je chce v sobe nebo pod sebou nebo jak? Jinak vysledek ma na www.jakpsatweb.cz CSS background-image , tam se pracuje s obrazky a davat divy do sebe, to ho snad napadlo nebo prepisovat vlastnosti znamym tagum v sobe.

Mimochodem, nedefinujes minimalni rozmery, takze obsah = 1 radek a vyska obrazku = 300px nevypada pak dobre
HUGO
Profil
no v sobe ne..pod sebou... aby byly v tom column... Jak to mam udelat aby byly primo v tom column????
peta
Profil *
HUGO: Dobre, dost diskuse, ukaz stranku, kde mas to spatne a stranku, obrazek, jak to chces. Protoze ted uz motas i mne. Jaky column zase myslis? Hezky ukaz webku...
HUGO
Profil
HEHE...sory :o) jjj motat umim dobre... OK.. spleskam to dohromady a dam na net aby si videl jak to myslim
HUGO
Profil
tak tady sem to nejak dal dohromady...snad se to z toho da pochopit...

http://www.hugo09.wz.cz/stranky.html

budu rad kdyz mi to tu nekdo rozepise jak to ma byt... sem na toto trotl...delam to prvne...
peta
Profil *
Mas je moc ostre, ty obrazky, na ne uz nic nemuzes tat, mozna ani text

#b {background-image:url(b.png);width:100px;float:left}
#c {background-image:url(c.png);height:50px}

<div id="a">
<div id="b"><div id="c">AAA</div><div>BBB</div></div>
<div id="d">
text
</div>
</div>

Naznak reseni... Neco podobne bys nasel na
www.jakpsatweb.cz - CSS - float , nebudu ti to opisovat, kdyz tam jsou primo vyresene priklady
Ted nekdo resil 3 sloupce na forum.grafika.cz
HUGO
Profil
Neee ty barvy sou tam jen tak...bude tam neco uplne jinyho..takovy des bych tam v zivote nedal :D

jinak diky..vyzkousim to :)
HUGO
Profil
Jo a kdyz sem uz u toho.. vidim ze tam davas koncovku *.png je to lepsi pouzivat nez *.gif???
HUGO
Profil
tak sem to zkusil...supr.. jede to ..DIKY :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.