Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wifon Profil |
#1 · Zasláno: 18. 2. 2008, 12:19:19
Zdravim Vas...
Pracujem na jednej stranke a mam problem v IE ako aj s horizontalnym tak aj vertikalnym menu! V horizontalnom menu sa mi nechce obalit! Vo vertikalnom mi robi pod jednotlivimi li 2-3px medzeru!? Cim to je? Ako to opravim spojazdnim? Vopred dakujem... Este prilozim ukazku: Horizontalne HTML: <div id="qnav_find"> <ul> <li><a href="">Obsah kosiku</a></li> <li><a href="">Nas team</a></li> <li><a href="">Smluvni partneri</a></li> <li><a href="">Dristy</a></li> <li><a href="">Obchodni podminky</a></li> </ul> </div> CSS: div#qnav_find ul { list-style-type: none; margin: 0px; border: solid 1px red; overflow: hidden; padding: 0px; } div#qnav_find ul li { float: right; padding-left: 7px; margin-left: 5px; background: transparent url('obr/small_arrow.gif') no-repeat 0px 7px; } div#qnav_find ul li a { color: #888; font-size: 10px; text-decoration: none; } div#qnav_find ul li a:hover{text-decoration: underline;} Vertikalne HTML: <div id="pnav"> <ul> <li><a href="" class="li_1"><span>Polozka menu</span></a></li> <li><a href="" class="li_2"><span>Polozka menu</span></a></li> <li><a href="" class="li_3"><span>Polozka menu</span></a></li> <li><a href="" class="li_4"><span>Polozka menu</span></a></li> <li><a href="" class="li_5"><span>Polozka menu</span></a></li> <li><a href="" class="li_6"><span>Polozka menu</span></a></li> </ul> </div> CSS: div#pnav { width: 235px; height: 193px; background: transparent url('obr/bg_menu.gif') no-repeat 0px 1px; border-bottom: solid 1px #89080a; border-top: solid 1px #89080a; padding: 1px 0px; float: left; } div#pnav ul { list-style-type: none; width: 235px; height: 181px; margin: 0px; padding: 12px 0px 0px 0px; overflow: hidden; } div#pnav ul li{margin: 0px; padding: 0px; background-color: Silver;} div#pnav ul li a.li_1{background: transparent url('obr/li_1.gif') no-repeat 0px 0px;} div#pnav ul li a.li_2{background: transparent url('obr/li_2.gif') no-repeat 0px 0px;} div#pnav ul li a.li_3{background: transparent url('obr/li_3.gif') no-repeat 0px 0px;} div#pnav ul li a.li_4{background: transparent url('obr/li_4.gif') no-repeat 0px 0px;} div#pnav ul li a.li_5{background: transparent url('obr/li_5.gif') no-repeat 0px 0px;} div#pnav ul li a.li_6{background: transparent url('obr/li_6.gif') no-repeat 0px 0px;} div#pnav ul li a { display: block; width: 235px; height: 29px; } div#pnav ul li a:hover{background-position: right;} div#pnav ul li a span{display: none;} Budem Vam velmi vdacny ak mi helfnete!Diq...:) |
||
RockFire Profil |
#2 · Zasláno: 18. 2. 2008, 12:37:45
Sorry, nemám náladu hledat chybu, ale jen jsem zahlídl, že u vertikálního menu máš u každé položky v seznamu samotný <span>. Proč?
|
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 18. 2. 2008, 12:40:27
Odpovídám wifonovi:
Na první pohled mě napadá, že v prvním případě by stačilo rozplavat seznam div#qnav_find ul; nebo mu přidat zoom: 1 (zapnout hasLayout). Na druhý případ bych potřeboval živou ukázku. |
||
wifon Profil |
#4 · Zasláno: 18. 2. 2008, 13:04:35
Sorry, nemám náladu hledat chybu, ale jen jsem zahlídl, že u vertikálního menu máš u každé položky v seznamu samotný <span>. Proč?
<span> tam ma kvoli SEO. Pretoze polozky su ako obrazky a odkaz nema prakticky ziadny nazov...Ten <span> ani nezobrazujem...je to nieco ako ked je <h1><span>Nadpis</span><h1> kde <h1> je ako obrazok a <span> sa neobrazuje ale je tam kvoli tomu....Teda aspon tak si to myslim :D 4: Str4wberry Rozplavat v akom zmysle? floatom? skusim :P Ukazka je tu: http://grafika.gona.cz/gona/ Aj som to o borderoval a oznacil kde je chyba! Dakujem... |
||
Str4wberry Profil |
#5 · Zasláno: 18. 2. 2008, 13:33:12
Odpovídám wifonovi:
V obou případech je problém v již zmíněném hasLayoutu. Zmiňoval jsem právě CSS vlastnost zoom, která jej zapne. Tedy oprava by vypadala takto: div#qnav_find ul, div#footer ul, div#pnav li {zoom: 1} |
||
wifon Profil |
#6 · Zasláno: 18. 2. 2008, 13:53:38
Str4wberry
No nerad to hovorim ale nefunguje mi nic z toho :( nastavil som: div#pnav ul li{margin: 0px; padding: 0px; _height: 10px;} a v IE sa nic nedeje :( Ako sa pouziva zoom? |
||
Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 18. 2. 2008, 14:07:14
Odpovídám wifonovi:
„nastavil som“ Určitě? Nikde to v souboru se styly nevidím. „Ako sa pouziva zoom?“ Jak jsem již psal pod „oprava by vypadala takto“. |
||
wifon Profil |
#8 · Zasláno: 18. 2. 2008, 14:11:43
Str4wberry
Nevidno to tam lebo som to spravil na lokali :P ale urcite som to nastavil tak ako pisem hore.... S tym zoomom nikdy som sa s tym nestretol...nemam najmansi sajn :D ale skusal som to ako je uvedene hore a nic :( ....aktualizujem to na servri tak ako to mam a nejde to :( |
||
Str4wberry Profil |
#9 · Zasláno: 18. 2. 2008, 14:31:50
Odpovídám wifonovi:
„aktualizujem to na servri tak ako to mam a nejde to“ Tak to je podivné. Mně to už funguje stejně jako v jiných prohlížečích. Zkuste vymazat cache. „S tym zoomom nikdy som sa s tym nestretol“ Stačí si do CSS souboru vložit kód, který jsem Vám napsal. |
||
RockFire Profil |
#10 · Zasláno: 18. 2. 2008, 14:58:30
wifon
Díky, to mě nenapadlo :-) |
||
wifon Profil |
#11 · Zasláno: 19. 2. 2008, 14:03:14
Ten problem som stale nevyriesil a pomaly zacinam byt z toho velmi smutny :( :D
Chlapi kua co s tym??? :'( |
||
habendorf Profil |
#12 · Zasláno: 19. 2. 2008, 14:34:58
V horizontálním chybí clear, ale to musí zlobit i v jiných prohlížečích.
|
||
wifon Profil |
#13 · Zasláno: 19. 2. 2008, 15:52:38
Horizontalne mam viac menej vyriesene...s tym nie je problem...Ale prosim Vas pomozte mi s tym vertikalnym :( ja uz vazne neviem...A aby toho nebolo malo zrobil som aj strom produktov...tak isto cez ul, li (cele je to v .NETe) a IE opat robi to iste!Kuknite na:
http://devel.gona.cz/ Vopred dakujem za pomoc! :) |
||
Časová prodleva: 3 roky
|
|||
Angel Profil * |
#14 · Zasláno: 14. 4. 2011, 21:01:01
Ahoj podobny problem som riesil aj ja.Musis polozke seznbamu li dat display:inline (ale len pre ie).Cize najek tak
div#pnav ul li{margin: 0px; padding: 0px; background-color: Silver; display:inline} Hod to do podminenych komentarov lebo v pripade ff to nebude fungovat. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0