Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
panpelisek Profil |
#1 · Zasláno: 27. 2. 2008, 19:24:03
Dobrý den, mám několik otázek ohledně <textarea>
Potřeboval bych textarea bez scroll barů i v případě, že text přesahuje šířku řádku nebo celkovou výšku. To ještě nebyl tak velký problém, vyřešil sem to Overflow: hidden. Pak ale nastal problém při dlouhém slovu, které přesahovalo šířku řádku. V IE se zalamovalo, jak bych si přál, ale v Firefoxu pokračovalo dál na stejném řádku. Zkoušel sem wrap="hard", ale nefungovalo to. Existuje něco, pomocí čeho by se zalamovali dlouhé slova na konci <textarea>? A existuje něco jako maxlenght pro <textarea>? Nebo ještě lépe, něco co by omezovalo počet řádků? zdrojový kód: <textarea id="ramecek" wrap="hard"> #ramecek{ border:0px; background-repeat: no-repeat; background-image: url(images/ramecek.jpg); width: 327px; height: 222px; padding-top: 19px; padding-left: 16px; padding-right: 16px; padding-bottom: 12px; Overflow: hidden; } |
||
Miloš Profil |
#2 · Zasláno: 27. 2. 2008, 22:44:20
Pokud jde o velikost, můžeš použít vlastnosti rows a cols, například:
<textarea rows="8" cols="8"></textarea> viz http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html#textarea Ovšem to nezalamování ve FF mě opravdu zaskočilo. |
||
panpelisek Profil |
#3 · Zasláno: 28. 2. 2008, 11:56:32
Podle toho co jsem zkoušel tak rows a cols v html funguje stejně jako width a height v css. Ale díky za radu:)
|
||
Měsíček Profil |
#4 · Zasláno: 28. 2. 2008, 12:07:56
Podle toho co jsem zkoušel tak rows a cols v html funguje stejně jako width a height v css.
Ano dá se to tak říct, ale ber také na vědomí, že atributy cols a rows jsou u tagu <textarea> povinné |
||
panpelisek Profil |
#5 · Zasláno: 28. 2. 2008, 12:16:12
Opravdu? A co se stane když je tam nedám?
|
||
Měsíček Profil |
#6 · Zasláno: 28. 2. 2008, 12:17:20 · Upravil/a: Měsíček
Opravdu? A co se stane když je tam nedám?
Vizuálně těžko říct, možná to bude dělat neplechu v některých verzích prohlížečů a nevizuálně to bude nevalidní ;) |
||
Manq Profil |
#7 · Zasláno: 28. 2. 2008, 18:03:32
A co se stane když je tam nedám?
Nebudou tam. Hlavu ti nikdo neutrhne. |
||
Bubák Profil |
#8 · Zasláno: 28. 2. 2008, 20:24:39
A co se stane když je tam nedám?
Bude to vypadat blbě v prohlížečích bez podpory CSS a s vypnutými CSS. Jsou sice v menšině, ale doplnění atributů "cols" a "rows" téměř nic nestojí. |
||
panpelisek Profil |
#9 · Zasláno: 28. 2. 2008, 20:35:30
Bude to vypadat blbě v prohlížečích bez podpory CSS a s vypnutými CSS.
V takovém případě budou vypadat blbě celé moje stránky, ale to drtivá vědšina stránek v dnešní době. doplnění atributů "cols" a "rows" téměř nic nestojí. Dva atributy sice opravdu skoro nic nestojí, ale v případě, že bych chtěl aby byli mé stránky použitelné i bez css, musel bych toho doplňovat více. Například jen u každé tabulky by to muselo být: cellpadding, cellspacing, border, width, height, background, bordercolor. A tabulek používám hodně. |
||
Miloš Profil |
#10 · Zasláno: 28. 2. 2008, 20:44:58
panpelisek
Například jen u každé tabulky by to muselo být: cellpadding, cellspacing, border, width, height, background, bordercolor. A tabulek používám hodně. 1) Proč tolik? Bohatě stačí <table summary="sumýš" border="1" cellpadding="5"> Nevím, proč bys musel zadávat cellspacing, width, height, background nebo bordercolor, aby byly stránky použitelné i bez CSS. 2) To máš na stránkách tolik tabulkových dat, nebo vytváříš vlakový design? |
||
Bubák Profil |
#11 · Zasláno: 28. 2. 2008, 21:13:46
V takovém případě budou vypadat blbě celé moje stránky, ale to drtivá vědšina stránek v dnešní době.
Nevyjádřil jsem se úplně přesně, nemyslel jsem, jaký mají stránky bez CSS vzhled, ale jak jsou bez CSS použitelné. Třebas malá textarea (výchozí rozměr) použitelnost snižuje. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0