Autor Zpráva
vertigo4
Profil
ahoj, možná hloupý dotaz: může být externí stylopis - např. styles.css vytvořen generováním v php? takže styles.php? nejde mi o to jak to vytvořit. to vím, ale spíš jestli to není nějak závadné :D
Měsíček
Profil
soubor může být i bez přípony ;)
vertigo4
Profil
Měsíček
jo ja jsem myslel jestli není zádrhel třeba z hlediska validity...
Měsíček
Profil
neměl by.
vertigo4
Profil
jj tak dik, takže to může být i styles.txt? já jen že jsem nikdy neviděl nic jiného než css (nebo si nevzpomínám)
Mike8748
Profil
styl muze mit priponu jakou chces, ale musi byt ze serveru odesilan se spravnym mime typem, tedy text/css (v php pomoci Header("Content-type: text/css");
vertigo4
Profil
Mike8748
aha, no to jsem potřeobval vědět... ale když to uložím jako texták (.txt) tak jak pošlu hlavičku... když je přípona .css tak server to automaticky pošle takto ale .txt? nebo .jpg? :D to už si moc vymýšlím, že? :D
Měsíček
Profil
Já si myslím, že dokonce není potřeba ani hlavička.
vertigo4
Profil
Měsíček
vyzkoušel jsem to s .txt a nejde to viz ukázka
Měsíček
Profil
zkus to bez přípony.
Měsíček
Profil
Jinak ti to funguje ;) jen nemáš nahrané obrázky, ale rozvržení je OK
vertigo4
Profil
Měsíček
jj ted se na to dívám v IE7 a tady to jde, ale ve Firefoxu ne a v opeře taky ne...
Bubák
Profil
vertigo4
Gecko chce správný mime typ, ostatní prohlížeče na něj (v tomto případě) kaškou.
vertigo4
Profil
Bubák
no to jsem zjistil ale závěr je takový, že .txt nemohu použít aby to šlapalo i v Gecku?
Mike8748
Profil
vertigo4
jak sem jiz rikal, muzes pouzit jakou chces priponu, pokud to server spravne naserviruje (posle spravny mime typ) :)
v pripade .txt to muzes vyresit zapisem do .htaccess

AddType text/css .txt
vertigo4
Profil
Mike8748
jj diky, to je ono...
Leo
Profil
"může být externí stylopis - např. styles.css vytvořen generováním v php? takže styles.php? nejde mi o to jak to vytvořit. to vím, ale spíš jestli to není nějak závadné"

V teto chvili jsem si myslel, ze to generujete pres php, takze odpoved znela ano, lze, akorat musite poslat hlavicku Content-Type. Nakonec se ale ptate jak to udelat pro staticky (txt) soubor... Neni pak jednodussi proste zmenit priponu toho souboru na .css? Nebo mi neco unika? Leo
vertigo4
Profil
Leo
Neni pak jednodussi proste zmenit priponu toho souboru na .css? Nebo mi neco unika? Leo

JJ, já jsem chtěl získat informace ;), chtěl jsem vědět co jde a co ne

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: