Autor Zpráva
Ali
Profil
Ahoj mam problem. Samozrejme ze s IE
Jde o to ze mam div - top a pod nim obsahovy div - middle, ten ma byt od topu odsazen o 31px marginem-top. To ale v IE nechce pracovat. Prosim o radu diky moc. Pokud nechapete prihodim screeny...

CSS

body {
  margin: 0; padding: 0;
  font-family: "Arial CE", Arial, Helvetica, sans-serif;
  font-size: 70%; text-align: justify;}

#container {
  width: 734px; height: 500px;
  margin: -250px 0 0 -367px;
  padding: 0;
  position: absolute;
  top: 50%; left: 50%; 
  background: url('../img/back.gif') repeat-y;}
  
#top {
  width: 734px; height: 134px; 
  position: relative;
  background: url('../img/top.gif') no-repeat;}
 
#middle {
  width: 673px; _width: 734px; height: 323px; _height: 344px;
  margin: 31px 0 0 0; padding: 0 31px;
  background: url('../img/back2.gif') repeat-y;}

#left {
  width: 161px; 
  padding-top: 180px;
  float: left;
  text-align: center; color: #18776b;
  background: url('../img/logo.gif') no-repeat;}

#right {
  width: 450px; 
  float: right;}


Kod

   <div id="container">
      <div id="top"></div>
      <div id="middle">
          <div id="left"></div>
          <div id="right">Text</div>
          <div id="cleaner"></div>
      </div>
      <div id="bottom"></div>
   </div>
panther
Profil
Ali
To ale v IE nechce pracovat - já jsem ten tvůj kód zkoušel (FF2, IE6, IE7) a všude se zobrazil stejně. I s požadovanou mezerou
Miloš
Profil
Ali
Zkusil jsem v IE 7, a to jak ve standardu, tak v quirku. Mezera je.
Kde je prlblém? Je výše uvedený kód kompletní? Můžeš ty screeny?
vertigo4
Profil
Ali
a neblbne tam nějak to pozicování?
Ali
Profil
No tak mate pravdu panove, takhle to jde. Umazal jsem totiz v kodu pro Vas jednu cast a ta je toho pricinou...

pridejte si prosim do css
#login {
  width: 53px; height: 15px; 
  position: absolute; 
  top: 41px; right: 31px; 
  background: url('../img/login.gif') no-repeat; 
  z-index: 100;}


a do kodu pozici pro nej
   <div id="container">
      <div id="top"></div>
      <div id="login"></div>
      <div id="middle">


Urcite to teda bude tim pozicovanim loginu ale nemuzu to porad nak vyresit. Diky moc
Ali
Profil
Nezna teda nekdo reseni prosim? Brejlil sem do toho celej vikend a porad nemuzu tu chybku (reseni) najit... Diky moc
Ali
Profil
Prosim znovu oteviram sem bezmocnej nevim jak tohle vyresit... Je to pro me celkem zasadni ted jsem to resil docasne jinak ale potrebuju rozsirit stranky a tohle je pro me znacna prekazka. Nevite nikdo jak na to? Dekuji moc
Davex
Profil
Ali
Nechápu proč v tom vidíš takový problém. Blok #login můžeš v HTML kódu přemístit třeba za #bottom nebo můžeš bloku #top nastavit dolní margin.
Ali
Profil
No vidis diky ten dolni margin u topu me nevim proc vubec nenapad... pak uz to problem neni.
Ps. jakto, ze kdyz prehodim poradi tech prvku ze to ma vliv na margin to mi trosku utika.
A taky proc prestoze nastavis middle margin top v IE nejede.

Diky za odpoved
Davex
Profil
Zdůvodnit to umím jen tak, že IE slučuje okraje po absolutně pozicovaných elementech (lost margin top).
Ali
Profil
Tak to vysvetluje vsechno diky ti moc... Mas to u me :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: