Autor Zpráva
Axamith
Profil
Potřeboval bych poradit s nastylováním písma ve formuláři. Mám jednoducý formulář a nedaří se mi nastylovat písmo v Mozille. V IE to jede v pohodě. Přo přehlednost jsem dal stylování přímo do kódu, standartně je v ext. souboru.
<p style="font-size: 14px; line-height: 18px; font-weight: normal; font-family: Arial;">
              <form action="registrace.php">
                <u>J</u> méno&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" accesskey="j" size="20" name="text" value=""> &nbsp;&nbsp;
                <br>
                <u>H</u> eslo&nbsp;&nbsp;&nbsp;
                <input type="password" accesskey="h" size="20" name="heslo" value=""> &nbsp;&nbsp;
                <br>
                <input type="submit" value="odeslat"> &nbsp;&nbsp;
              </form>
            </p>


Poradíte někdo ??? Děkuji
Bubák
Profil
Formulář nemáš v odstavci. Použij DIV, nebo nastyluj tag FORM.
http://atd.havrlant.net/jak-funguje-html
Axamith
Profil
Děkuji, pomohlo. Celý formuář je v DIVu, jenom jsem sem nedával "zbytečně" moc kódu. Jak vidno, prohlížeč ignoroval stylování tagu
<p> </p>
, ale soustředil se na samotný formulář. Nastyloval jsem samotný formulář a je to. Takže výsledný kód, který se chová dle mých představ je
<div align="right">   
<form action="registrace.php " style="font-size: 14px; line-height: 18px; font-weight: normal; font-family: Arial;">
    <u>J</u> méno&nbsp;&nbsp;
    <input type="text" accesskey="j" size="20" name="text" value=""> &nbsp;&nbsp;
    <br>
    <u>H</u> eslo&nbsp;&nbsp;&nbsp;
    <input type="password" accesskey="h" size="20" name="heslo" value=""> &nbsp;&nbsp;
    <br>
    <input type="submit" value="odeslat"> &nbsp;&nbsp;
  </form> </div>


Děkuji
Dranel
Profil
Ještě pokud můžu poradit, tak tam přidej labely, odmaž polovinu &nbsp; a zarovnání udělej v css rovnou na formu.
Miloš
Profil
Stejně tak můžeš eliminovat obskurnosti typu <u>J</u> méno, když místo toho sáhneš po :first-letter
Str4wberry
Profil
Odpovídám Axamithovi:
Jak vidno, prohlížeč ignoroval stylování tagu.
Neignoroval. Chová se zcela normálně. Více by ses dočetl v článku odkázaném Bubákem. Před tagem <form> se odstavec uzavře. Koncová značka je potom nadbytečná, což by Ti pověděl i validátor.
Miloš
Profil
Pokud jde o stylování formulářů, doporučuji tvé pozornosti následující:
http://latrine.dgx.cz/dokonale-stylovani-formularu
http://latrine.dgx.cz/jeste-dokonalejsi-stylovani-formularu
Axamith
Profil
Str4wberry : máš pravdu, špatně jsem se vyjádřil. Článek od Bubáka jsem si pročetl a bylo mi to jasné. Já jsem ignoroval zákonitosti html, prohlížeč se chová správně.
Všichni ostatní : děkuji za cenné rady.
calvary
Profil *
Hoj můžu se prosim zeptat. proč nefunguje ve formulářích <p> </p>?
<table border="0">
<tr><td> <p id="hvezda">*</p>
</table>
např. mi to řadí pod sebe.
Děkuju
calvary
Profil *
<table border="0">
<tr><td> <p id="hvezda">*</p></td></tr>
</table>
*
Vladosik
Profil
calvary
Protože <p> do tabulky rozhodně nepatří.
calvary
Profil *
Je mozny ze nepatri ale funguje tam, jen to dela bordel v radkach.A nevis prosimte i jinym reseni jak nacist css?
Vladosik
Profil
Je mozny ze nepatri ale funguje tam, jen to dela bordel v radkach.
No právě proto tam "dělá bordel".

A nevis prosimte i jinym reseni jak nacist css?
Jak to myslíš? CSS se načte klasicky:
1. přímo u měněného elementu atributem style="..."
2. stylopisem = seznamem stylů zapsaným <style></style> ve hlavičce dokumentu
3. externím souborem CSS (externí stylopis)
Vladosik
Profil
calvary
Ještě bych doplnil, abych to nenatahoval. Proč tedy id nepřiřadíš rovnou k <td>, tedy <td id="hvezda"> nebo nevyužiješ span, který není blokový, tedy <td><span id="hvezda">text</span></td>
calvary
Profil *
Protože sem vůl:)
Span mě nenapadl, díky panové
Chamurappi
Profil
Reaguji na calvaryho:
Kdybys napsal, čeho chceš dosáhnout a čeho jsi nechtěně dosáhl, našli bychom možná hezčí postup.
Příště si založ nové vlákno, tvůj dotaz přeci nijak nesouvisí s dotazem Axamitha, ne?


Reaguji na Vladosika:
Protože <p> do tabulky rozhodně nepatří.
To jsi vzal kde?

No právě proto tam "dělá bordel".
Odstavec uvnitř buňky tabulky funguje odjakživa. Bordel mu tam dělá něco jiného, nejspíš výchozí vertikální margin odstavce.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0