Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
flary Profil |
#1 · Zasláno: 8. 4. 2008, 19:53:09 · Upravil/a: flary
Zdravím,
pokládám dost stupidní dotaz, ale nevím si moc rady. Chci mít dva divy (menu a body) vedle sebe, typický 2sloupcový layout. Jenže, zkoušel jsem jsem je šoupnout na vodu (rozuměj: "float: left") a to šlo, jenže jen do jisté chvíle. Menu má šířku 200px a body má šířku variabilní. Když do body napíši něco vy smyslu "aaa" tak je to všechno fajn, jenže jakmile vložím <p> a rozepíšu se, body podskočí pod menu. To pak vypadá fakt hrozně. Můj ideál je ten, aby se řádky zalomily tak, aby body zůstalo pořád napravo od menu a také aby když vložím do body prvek s width=5000, aby se body jen roztáhlo, ale nepodskočilo! Tady je kód: <div style="background: lime; width: 200px; float: left;">menu</div> <div style="background: red; float: left;">body</div> , který funguje, jenže když dám do divu body něco velkoryse prostorově řešeného, dopadá to jinak než bych chtěl.... Díky |
||
vertigo4 Profil |
#2 · Zasláno: 8. 4. 2008, 19:59:13
flary
nastav body šířku |
||
flary Profil |
#3 · Zasláno: 8. 4. 2008, 20:38:35
Jo, to bych rád, jenže když dám 100%, tak mi to vyskočí pryč díky paddingům a marginům a natvrdo jí nastavit nemůžu - jedná se o personalizabilní šablonu. Takže tabulku?
|
||
Trejpa Profil |
#4 · Zasláno: 8. 4. 2008, 21:56:04
flary
<style type="text/css"> div { background: yellow; margin: 0 0 0 200px; padding: 1em 2ex; } menu { background: aqua; margin: 0; padding: 0; list-style-type: none; float: left; width: 200px; } </style> <menu><li>První<li>Druhá<li>Třetí</menu> <div>Text<br>text<br>text.</div> |
||
flary Profil |
#5 · Zasláno: 8. 4. 2008, 21:58:35
Trejpa
Dík!! Přesně podle představ! |
||
Trejpa Profil |
#6 · Zasláno: 8. 4. 2008, 22:04:53
flary
Není zač. |
||
Časová prodleva: 18 let