Autor Zpráva
Svobik7
Profil
Ahoj, mam mensi problem nejdrive sem resil jak vycentrovat stranku aby pri zmene rozliseni se stale zobrazovala uprosted po precteni navodu na jakpsatweb a pro projeti fora jsem to konecne pochopil a napsal vse fungovalo...pote jsem ale otevrel sve stranky jak v Opere tak v Exploreru a zacal sem resit problem ze v jedno prohlizeci to funguje v druhem ne...nakonec jsem se dostal do mrtveho bodu a nevim jak dal.
Pokud vycentrovani napisu timto zpusobem http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-position-center.html tzn. primo do <div> tak vse funguje jak v IE tak v Opere.
Pak jsem ale chtel zprehlednit stranky a napsat to timto zpusobem http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php jednoduse to naflakat do prilozeneho style.css ale tady nastal proble ze Opera to zvladla ovsem IE se rozhodl ze to proste neveme a pozicovani bere zase od pocatku celeho okna a ne od pocatku hlavniho <divu>.

Nevíte PLS nekdo cim to muze byt?....jestli to tu uz nekde je tak se omlouvam ale opravdu jsem to nenasel nebo jsem slepej :-)
Miloš
Profil
Nemám křišťálovou kouli; chyba může být kdekoli. Odkaz na konkrétní stránku by byl?
Svobik7
Profil
tak stranky jeste nejsou na netu. ale poslu zakladni kod kde je jen umisteni loga a napisu :D

index.html :

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"">
<LINK REL="STYLESHEET" TYPE="text/css" href="../pages/style.css">
</head>
<body style="text-align: center" bgcolor="#4169e1" topmargin="0px">
<div id="main-area">
<div style="position: absolute; left: 10px; top: 0px">
<img src="vlnajjj0.jpg"></div>
<div style="position: absolute; left: 0px; top: 30px">
lista</div>
</div>
</body>
</html>

a style.css :

<style>
#main-area {position: relative; width: 800px; text-align: left; margin: auto}
</style>
Davex
Profil
Při absolutním pozicování to takto fungovat nemůže. Nepoužívej absolutní pozicování, ale raději float.
P.S. Navíc <style> do souboru *.css nepatří.
Svobik7
Profil
Tak stacilo umazat <style> a vse funguje....dikis...docela blba chyba ale asi bych na ni uz neprisel :-D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: