Autor Zpráva
FantomX1
Profil
Mám takýto problém, je to na stranke http://www.ciernypeter.sk/turista/?o=48457747f5be4dac2a1937490d92503e

kde mam divy s vlastnostami float, na kazdom riadku ak to tak mozem nazvat sa nachadzaju dva divy vedla seba, jeden s vlastnostou float left a druhy s vlastnosotu float right; akonahle sa vykreslia tieto dva divy dam pod ne <br clear="both" /> pre pripad ze jeden div by bol mensi ako druhy, pretoze ak by nastal tento pripad tak by sa div, ktory uz patri do dalsieho riadku, alebo inak povedane pod tieto dva divy, tak by sa dalsi vykreslil pod ten nizsi div a bol by teda v prvom riadku aj ked patri do druheho. Tymto to teda vyriesim. Ale problem nastava v tom ked su dva divy vedla seba rovnako velke, v tom pripade sa dalsi div nevykresli tesne pod nich ako je to v pripade s jednym mensim divom vdaka tagu <br clear="both" />, ale medzi prvym a druhym riadkom divov sa vynecha velka medzera rovnako velka aka je velkost tychto oboch divov. A tak sa dalsi div vykresli o dost nizsie.

SKratene ide o to ze pri pouziti tagu <br s vlastnostou clear: both > pod dvoma rovnako vysokymi divami pricom jeden je priradeny nalavo (vlastnost float: left) a druhy napravo (float: right), vedla seba sa takto zmestia len dva divy, kvoli velkosti rodicovskeho divu a nastaveni velkosti divov, teda pri pouziti tohoto tagu pod tymito divami sa dalsi div zobrazi ci uz v Opere alebo v IE posunuty o medzeru nizsie, ktora sa rovna velkosti vysky hornych divov.

Dakujem za kazdu radu.

Este raz upozornujem na odkaz, chybu si mozete pozriet na http://www.ciernypeter.sk/turista/?o=48457747f5be4dac2a1937490d92503e

Upravujem príspevok-mimochodom vsimol som si ze tu medzeru spravilo len medzi prvym a druhym riadkom, ale medzi druhym a tretim uz nie.
FantomX1
Profil
Po mensich zmenach a skuskach som zistil ze ta medzera nema velkost divu, ale urcitu, ale stale tam je, no len medzi prvym a druhym riadkom. Zistil som ale ze v IE sa to zobrazuje normalne, len v Opere 8 to blbne.
peta
Profil *
Spaste svoje duse, ked vidim tu webku :)
(ta stranka je ve Firefox strasne rozhazana a silene dobarvena,
nemluve o 60 warnings proti standartnim HTML kodu dle w3c.org)
Predpokladam, ze problem bude v necem jinem, treba v ramecku. Samozrejme, co si zobrazuje opera, na to kaslat :)

Mimochodem, mas prvek nad jako _display:inline-block ? Aby ses pak nedivil, ze se ti ztraci nejake pismenka v IE

Moje rada zni,
1. zjednodusi si ten priklad na minimum (mne osobne nelaka stale preskakovat pulky kodu a otevirat 2 soubory css a htm)
2. zkus to pozmenit na kod na http://vampierka.wz.cz - FOTO, tam je to floatovane doleva vse
3. pak je mozne jeden blok nefloatovat. Proc to delas vlastne z obou stran?
4. sim te, pouzij nejdriv program LITE verzi z www.htmlvalidator.com , ten ti pomuze odstranit tech 60 warnings a treba pak zmizi i tvuj problem.
FantomX1
Profil
Dik Peter za rady, aj ked neviem preco sa to zobrazuje vo Firefoxi spatne ked v IE a v Opere je to pohoda. V kode som presne oznacil miesto kde to vsetko zacina. A zatial ma chyby ktore vyznacuje validator skoro vobec nezaujimaju, to bude az konecna faza webu, pretoze mi ide o to aby sa to zobrazovalo spravne v prehliadacoch a samotny validator niekedy nevie co je spravne. Napriklad meta tag ma byt bez koncoveho lomitka, kedze ho spracuva HTTP protokol.

Ale to je jedno, podla mna nie je vsetko o validite, no dik, skusim to nejako zjednodusit ten kod.

Co sa tyka tych pismenok nestracaju sa kvoli display vlastnosti, mohla si si to pozriet, tie divy vlastnost display nemaju nastavenu a implicitne je ta vlastnost u divov block. Takze to je pohoda, ostatne pismena sa nezobrazuju preto pretoze skript vybera z databazy aspon 200 znakov alebo aj viac, len aby nevybralo cast slova, rozumej tomu tak aby vybral cele slovo tak ukonci poziadavku na obsah po prvej medzere ktoru najde po 200 znakoch, no lenze ak je samotny obsah clanku mensi ako 200 znakov, tak potom nevyberie nic, a to musim este nejak opravit, zatial ma ale nenapada jak.

To s tymi dvoma floaty to mas asi pravdu, skusim to zmenit.

Co sa tyka tych farieb nemyslim si ze je to az take hrozne, ake farby by si dal(a) ty?

Co si pozeram tvoju stranku ta tiez nevyzera nijak profesionalne, ale viem nie tu tema na kritiku tvojej stranky, len to menu ked ho rozvinies a davas mu vlastnos display alebo visibility a
sa ti zobrazi samotne menu je to vtedy hrozne rusive a nema to efekt, pri rozvinuti menu by som dal zmiznut polozku menu a nechal zobrazit cele menu ale ako vidim nemas tam vlastnost display ale to uz je ina stranka nie index.htm ale index0.htm. Aha uz vidim, ten text menu sa zobrazuje len pri nacitavani. Ale ak nan niekto klikne ako ja tak sa mu otvori menu.htm co nie je pekne.

Obrazky daj otvarat do noveho okna a este nieco neviem ci si dievca alebo chlapec, tu vystupujes ako peta ale tam je stranka pomenovana ako Terezcina, ale pritom ju tvoril Peter Mlich to si mozno ty.

Daj mi vediet co a ako.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0