Autor Zpráva
Majkel
Profil *
Zdravím, mám DIV a potřebuji aby byl vycentrovaný na střed obrazovky jak horizontálně tak i vertikálně. Znám délku i šířku divu. Umístit ho dorostřed stránky není problém, ten nastane při scrollování... div se totiž vždy umístí na střed počítaný od vrchu stránky a já potřebuji když bude uživatel odscrolovaný třeba doprostřed stránky a zmáčkne čudlík který vyskočí div tak aby měl div také uprostřed nehledě na to kde na stránce zrovna je, zatím se mi toto nedaří vyřešit nejspíš budu muset sáhnout po javascriptu, ale kdyby to šlo v jen v css bylo by to super.... JS řešení ale taky ocením.. díky
VencaV
Profil *
Co hledáš, je position:fixed, něco o ní si přečti tady. MSIE až do verze sedm fixní pozici nepodporoval, dá se to řešit pomocí expression, ale to si tam jistě najdeš:-)
Majkel
Profil *
Díky!

Ještě se mi tu vyskytl jeden problém s IE 6 na který sem přišel teď.

Mám texareu obalenou divem ve formuláři:

<DIV style="background-color: #FAF0B8; padding: 7px;">
<TEXTAREA style="border: 1px #B4BAC0 solid; font-family: Tahoma; width: 98%"></TEXTAREA>
</DIV>

Ve všech prohlížečích, i IE7 to funguje OK, ale v IE6 to divně blbne. Když do té textareny napíšu jakýkoliv znak na klávesnici tak její pravý konec se natáhne až někam za hranici monitoru (spodní posuvnou lištu to neudělá) ale jakmile pohnu oknem prohlížeče tak to zase skočí zpátky... jak tam ale něco napíšu klávesnici okamžitě se to zase natáhne doprava... jak tento bug odstranit?
díky za rady..
Majkel
Profil *
Ještě dodám že celý ten formulář a tělo webu je umístěné v absolutně pozicovaném divu, mám tam celkem tři a v nich je vloženo menu a obsah stránek ale to na to snad nemá vliv...
Venca V
Profil
•Nezadávej pro textarea šířku a budeš mít po problému, zadej to v HTML atributy cols a rows. A vyhoď ten zbytečný obalový div...
•A nebo nastav šířku tomu obalovacímu divu, aby IE počítal ty procenta z jeho šířky.
•Když dáš odkaz, bude se dát poradit lépe:-)
Majkel
Profil *
To je právě problém, já potřebuju aby se area roztáhla podle šířky monitoru takže to musí být zadané v procentech v pixelech to samozřejmě neblbne ale já to potřebuju nějak v procentech:(

Ten obalovací div tam není jen pro textaeru sou v něm ještě další pole formuláře a atd..
Majkel
Profil *
Tak sem to vyřešil sice sem tam musel nacpat extra tagy, ale co se dá dělat ten 6.0 paskvil má pořád někde 30% lidí už aby to bylo dole tak na 1% a mohl sem se na to vykašlat takhle si zasírat kod :(
Plaváček
Profil
Majkel

Kdybys dal odkaz na konkrétní problémovou stránku, ušetřil by sis spoustu nervů a nadávek. Donutit ke spolupráci IE 6 není žádný problém.
Majkel
Profil *
Otevři si tohle v IE6 a napiš něco do té areny nahoře http://www.beautyandruin.com/monkeys/demos/textarea-ie6.html
Plaváček
Profil
Majkel

Tak zkus třeba toto:

<style type="text/css" media="screen">

form {margin: 0 30% 0 0; }
fieldset, p {width:100%; }

</style>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: