Autor Zpráva
Tomasekkk
Profil *
Ahoj, poradil by mi někdo prosím s problémem obtékání IMG nebo DIV? Ve strance mam toto

<div style="pointer; padding: 5px;" onclick="location='video1.html'; return false" onmouseout="this.style.background='#DADADA';this.style.color='#000000' " onmouseover="this.style.background='#404040';this.style.color='#fff';" >
<img src="http://www.filebuzz.com/software_screenshot/full/31910-free_jokes _toolbar.jpg" style="float: left; display: inline; margin: 3px; border: 1px solid #4f4f4f; width: 50px;" alt="Popisek obrazku">
<span style="font-size: 8pt;">jdfjkgdf klfjgsfdj g dfsafsdfadsfadsf dasfadsfdasfdsfdasfasd fdasfadsfasdfdsafsd</span>
</div>
<div style="border-top: 1px solid #fff; height: 1px;">&nbsp;</div>

Kdyz dam tento zapis nekolikrat pod sebe pri vice znacich se mi zobrazi bez problemu, kdyz je treba mene pisma ktere ma obrazek obtekat zobrazi se spodni div (border-top bily) hned pod textem, potreboval bych to udelat tak, ze se bude zobrazovat cely objekt tak, ze bude odlisen dole carou. Diky za pripadnou pomoc
Joker
Profil
Jestli to dobře chápu, má být obrázek vlevo, text obtékající obrázek vpravo a čára, která bude vždy pod obrázkem, i pokud obtékající text je kratší než obrázek?

Tak potom (schematicky):
<img style="float: left">
<span>text</span>
<hr style="clear: both">
případně clear: left

Upozornění: Při použití vlastnosti clear se prvek zařadí až pod VŠECHNY prvky plovoucí na dané straně (vlevo, vpravo nebo úplně všechny). Pokud tedy máte třeba menu plovoucí vlevo (a nemá position: absolute), vedle něj obsahovou část a v ní menší prvek plovoucí vlevo a pak prvek s clear:both nebo clear:left, zařadí se tento prvek až pod menu.
Tomasekkk
Profil *
Joker

Diky moc, vyresil jsem to takto:

<div style="clear: both; border-top: 1px solid #fff; height: 1px;">&nbsp;</div>

Tom
trtkal
Profil *
Existuje nějaké řešení, přesně pro případ, že se obtéká menu, které má float: left a v něm je odstavec a v odstavci obrázek s float:left? Je to do wordpressu a 3 sloupcového layoutu, kde mi pak leze velde obrázku patička s infomacemi o tématu. Problém je, že nechci měnit zdrojáky wordpressu (jen styl skinu) abych nemusel opět upravovat po aktualizaci.

Děkuji (kdyžtak přesně pro co to sháním je na http://papaboys.trtkal.net).

PS: pro IE stačí nastavit šířku odstavce a jelikož se další odstavec vedle nevlze, automaticky ho to posune pod to, ale jaksi vysvětlit to FF a O se mi nějak nedaří.

Díky moc
trtkal
Profil *
nastavit odstaci: owerflow: auto; a uz to slape :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: