Autor Zpráva
mokatahiii
Profil
Ahoj, v IE se mi nevim proc schovava div .obsah, nevite proc?

http://matata.wz.cz

css:

/*základ*/

body {
font-family:Tahoma,Courier,monospace;
font-size:small;
}

/*Nadpisy*/

h1 {
font-size:xx-large
}

h2 {
font-size:x-large
}

h3 {
font-size:large
}

h4 {
font-size:medium
}

a {
color:#3E5480
}

a:hover {
color:#FFBF4A
}

/*layouty*/

.obalovaci {
border-left:1px #3E5480 solid;
border-right:1px #3E5480 solid;
background-color:#edf2fd;
background-color:#fefeda
}

.kontejner {
width:800px;
margin:0 auto;
clear:both
}

.hlavicka {
height:188px;
width:100%;
background-image:url('../image/hlavicka.jpg');
border-bottom:5px #3E5480 solid

}

.menu {
width:190px;
float:left;
padding: 5px 5px 5px 5px

}

.hlavni {
margin-left:200px;
padding: 5px 5px 5px 5px

}

.paticka {
height:auto;
width:100%;
background-color:#3E5480;
background-repeat:repeat-y;
text-align:center;
clear: both
}

/*menu*/

.kategorie {
font-weight:bold;
font-size:medium;
text-transform:uppercase;
text-align:center;
background-image:url('../image/menu-kategorie.jpg');
background-position:center;
height:25px;
padding-top:5px;
color:#FFBF4A
}

.menu_polozka {
border-left:3px #3E5480 solid;
border-right:3px #3E5480 solid;
border-bottom:1px #3E5480 solid;
padding:5px 0 0 5px;
text-align:center;
background-color:#C3D9FF;
font-weight:bold
}

a .menu_polozka {
text-decoration:none
}

a:hover .menu_polozka {
background-color:#edf2fd;
color:#3E5480;
text-decoration:none
}

.menu_polozka_posledni {
border-left:3px #3E5480 solid;
border-right:3px #3E5480 solid;
border-bottom:3px #3E5480 solid;
padding:5px 0 0 5px;
text-align:center;
background-color:#C3D9FF;
font-weight:bold
}

a .menu_polozka_posledni {
text-decoration:none
}

a:hover .menu_polozka_posledni {
background-color:#edf2fd;
color:#3E5480;
text-decoration:none
}

/*obsah*/

.nadpis {
background-image:url('../image/obsah-nadpis.jpg');
font-weight:bold;
font-size:medium;
text-transform:uppercase;
text-align:center;
height:25px;
padding-top:5px;
color:#FFBF4A

}

.obsah {
border-left:3px #3E5480 solid;
border-right:3px #3E5480 solid;
border-bottom:3px #3E5480 solid;
padding:5px 0 0 5px;
background-color:#edf2fd
}
Lexter
Profil
Ahoj, co jsem se díval do htmlka, trošku jsem se zděsil a být tebou bych na to šel trochu jinou cestou. Zkus se podívat na tenhle obrázek.



Kdy div obal vystredis pomoci margin: 0 auto; a nastavis mu pevnou sirku. Do tohoto divu pak umísti všechno ostatní.

Do hlavicky klasicky umistis jen ten obrazek treba se zastupnym textem.

Divu levy-sloupec taky nastav sirku a floatni ho doleva: float: left;

Div obsah dopln zbylou sirkou a taktez ho floatni doleva nebo i doprava (pak to bude mit tu vyhodu, ze jej v kodu muzes umistit nad div leveho-slouopce).

Pod to vse hod odstavec ktery nastylujes jako paticku.

Já myslím, že by to mohla být lepší cesta než se štvát s layoutem plným divů u kterého pomalu nikdy nevím co co udělá, když něco změním. Sic jsem neporadil s konkrétním problémem.

Tak trochu to možná vidím na:

.hlavni { 
margin-left:200px; 
padding: 5px 5px 5px 5px 
}


Nechápu totiž smysl tohoto zápisu a imho by to mohlo způsobovat zmíněné problémy. Nejsem ale kodér, tak si nejsem jist.
Chamurappi
Profil
Reaguji na mokatahiii:
Nastav pro <div class="hlavni"> position: relative.

Mimochodem, ten kód není zrovna moc hezký, všude samý <div> (do očí bije <div class="nadpis">). Doporučuji nastudovat něco o sémantice.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: