Autor Zpráva
Mufna
Profil
Zdravím Vás. Měl bych otázku. Nemáte někdo zkušenosti s vkládáním iframe s vlastním stylopisem do jiné stránky ? Abych to upřesnil: jde mi o to, že jsem vytvořil formulář (ostylovaný vlastním CSS), který se má vložit pomocí iframe do stávající stránky, která má sama o sobě vlastní stylopis. Musím ladit stylopis pro formulář se stylopisem pro danou stránku ? Jde hlavně o vliv stylů pro "body", ev. nějakého "main" či "content" na formulář. Sestavil jsem si stránku pouze s mým formulářem (použil jsem vlastní styl pro "body" atd. a formulář vyladil), ale když teď zkusím použít styl pro "body" atd. z té cizí stránky, tak se mi formulář rozhodí. Pro samotné formulářové prvky (form, label, legend atd.) na té cizí stránce žádný styl není.
J
Profil *
http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html - část "Další ovlivnění vzhledu"
Nox
Profil
Nevim jak ty tvoje úpravy myslíš, ale stránka v iframu by parentní stránku neměla ovlivňvat, načítá svoje vlastní styly z css souboru, uvedenýho ve své hlavičce
Mufna
Profil
Nox

Tak já to uvedu konkrétně. Sestavil jsem si stránku pouze s formulářem (XHTML), která používá linkovaný stylopis, ve kterém základ tvoří toto:

* {margin: 0;
padding: 0;
border: none;}

body, html {
background-color:#fff;
color: black;
font-size:100%;}

#main {width:500px;
padding-left:10px;
margin:0 auto;
text-align:center;}

Následují styly pro samotný formulář (pro tagy "form, label, input, textarea" atd.). Vše jsem vyladil a formulář vypadá tak, jak potřebuju. V XHTML pak mám samozřejmě něco takovéhohle:

<body>
<div id="main">
<div id="formbox">
<form>Celý formulář</form>
</div>
</div>
</body>

A teď zkouším, co to udělá, když na svoji stránku s vyladěným formulářem aplikuju základní stylopis z cizí stránky (který nemůžu pochopitelně měnit). Takže vyměním "hlavičku" mého původního stylopisu za toto:

body {font-family: Arial;
font-size: 12px;
margin: 0;
padding: 10px 0px 0px 0px;
text-align: center;
color: black;}

#root {width:990px;
text-align: left;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background: white;}

#main {width:990px;
clear: both;}

#content {
width:500px;
float: left;
padding: 10px 10px;
color:#000000;
text-align: justify;
line-height: 150%;}

a XHTML upravím tak, jako by to bylo vloženo do cizí stránky, t.j.

<body>
<div id="root">
<div id="main">
<div id="content">

<div id="formbox">
<form>Celý formulář</form>

</div>
</div>
</div>
</div>
</body>

Když se te´d podívám na svou stránku s formulářem, tak už se nezobrazuje OK. Jasně, že nejde o nějaké celkové odsazení či šířku formuláře (to je OK), ale hlavně se mi v různých prohlížečích různě natáhnou formulářová pole. Testováním jsem zjistil, že to mimo jiné určitě ovlivňuje vlastnost u #content

#content {line-height:150% }

Obecně mi nyní jde o to, jestli musím nebo nemusím formulář s tou "cizí hlavičkou stylopisu" ladit, když bude vložen pomocí <iframe>
Měsíček
Profil
Tak jen přemýšlím .. "Proč to první sám nevyzkoušíš?"
Mufna
Profil
Měsíček
Tak jen přemýšlím .. "Proč to první sám nevyzkoušíš?"

Asi jsem čekal, že se zde najde někdo, kdo jen řekne: a) ano, musíš to ladit, b) ne, není to třeba. Tak upřímně - ušetřilo by mi to práci.
Mufna
Profil
Nox
stránka v iframu by parentní stránku neměla ovlivňovat

Já to myslím obráceně, tj. jestli parentní stránka (její styly) ovlivní moji ifrejmovanou stránku
Plaváček
Profil
Mufna

Já to myslím obráceně, tj. jestli parentní stránka (její styly) ovlivní moji ifrejmovanou stránku

Neovlivní. Četl jsi ten výše uvedený odkaz? Yuhů píše a má pravdu:

"Vzhled všeho, co bude v tom iframe, se dá nastavit pouze v tom vloženém souboru"
Mufna
Profil
Plaváček
Četl jsi ten výše uvedený odkaz?

Četl, ale nějak jsem z toho nebyl schopen vyvodit jednoznačný závěr.

se dá nastavit pouze v tom vloženém souboru

Tato slovní konstrukce mi není (nebyla) úplně jasná. Nepochopil jsem, jestli je to myšleno tak, že se to dá nastavit "jen a pouze" ve vloženém souboru (a nikde jinde), nebo jestli je (bylo) to myšleno tak, že se to dá nastavit "i pouze" ve vloženém souboru.

EDIT: Tak teď přemýšlím asi krkolomně já - ale hlavně jsem z toho prostě nebyl schopen vyvodit závěr, jestli to ladit musím nebo ne.

Takže závěr je, že to nemusím s originálními styly cizí stránky testovat, je to tak ? A u ifrejmované stránky tedy použít kompletní svůj stylopis včetně "mé hlavičky" pro "body,html" , "#main" a obecné vymazání paddingu, marginu a borderu ?
Měsíček
Profil
Zkrátka "tvůj" stylopis se na tom iframu nejspíše neuplatní, a na něj a na nic jiného bude fungovat zase ten stylopis na té includované stránce (pomocí iframu samozřejmě).
Mufna
Profil
Měsíček
Zkrátka "tvůj" stylopis se na tom iframu nejspíše neuplatní,

Tak to mě děsí, teď už jsem z toho jelen. Nejde mi ale o to, aby se "můj" stylopis uplatnil na iframe, ale na formulář vložený pomocí iframe

a na něj a na nic jiného bude fungovat zase ten stylopis na té includované stránce (pomocí iframu samozřejmě)

Nepochopil jsem na co - na iframe ?
Mufna
Profil
Už v tom začínám mít trochu guláš, ale zeptám se tedy jednodušeji:

1. Existuje iframe - vyhovující pro můj formulář - tohle neřeším
2. Existuje cizí stránka s vlastním stylopisem
3. Existuje moje stránka s vlastním stylopisem

Otázka: Bude mít stylopis cizí stránky vliv na můj stylopis (neřeším iframe) a obráceně ?

Možná už mi odpověděl Plaváček, ale fakt už v tom mám trochu zmatek, takže prosím, zda mi můžete někdo zkusit odpovědět nějak jednoznačněji.
Měsíček
Profil
"Otázka: Bude mít stylopis cizí stránky vliv na můj stylopis (neřeším iframe) a obráceně ?
"


Jestli jsem to pochopil dobře, tak cizí stylopis nebude mít vliv na tvou stránku pouze na stránku vloženou pomocí <iframe>, ostatní se bude vždy řídit podle tvého stylopisu, ty můžeš svým stylopisem ovlivnit <iframe>, ale ne to co je v něm.
Mufna
Profil
Měsíček
cizí stylopis nebude mít vliv na tvou stránku pouze na stránku vloženou pomocí <iframe>

No, stránka vložená pomocí iframe bude právě ta "moje" stránka s formulářem (a ta používá - nebo by teda měla používat - "můj" stylopis).

můžeš svým stylopisem ovlivnit <iframe>, ale ne to co je v něm.

To by znamenalo, že to co je v něm (stránka s "mým" formulářem) by teda nešlo vůbec ostylovat
vertigo4
Profil
Mufna
To by znamenalo, že to co je v něm (stránka s "mým" formulářem) by teda nešlo vůbec ostylovat
a co tak mít stylopis i v té iframované stránce?
Mufna
Profil
vertigo4
a co tak mít stylopis i v té iframované stránce

No ten pochopitelně mám, ale to je právě to, na co se tu už od začátku ptám: jestli se bude vzájemně ovlivňovat se stylopisem cizí stránky nebo ne.

Hm, myslím, že mi asi už odpověděl Plaváček (doufám, že jsme to on i já pochopili dobře)
vertigo4
Profil
Mufna
selským rozumem: když si dám do iframu stránku googlu, tak my musí ladit stylopis googlu s mým? Hloupost, samozřejmě, že stylopis iframované stránky nemá vliv na danou stránku ani naopak...
Mufna
Profil
vertigo4

jj, používám iframe poprvé

A díky všem za příspěvky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0