Autor Zpráva
1okaty
Profil
mam vytvorene dva stlpce v ktorych oboch je text,
dajme tomu ze oba maju rozne pozadie a ja potrebujem aby sa predlzovali rovnako teda aby mali oba rovnaku vysku ked sa v jednom alebo druhom text rozsiruje tak ze vlastne zvysuje vysku v oboch stlpcoch zaroven.

pochopili ste ma? keby som pouzil tabulku, oba stlpce sa predlzuju rovnako ale zahadou je ako to vyriesit v DIV -och tam som s tym mal tolko problemov s nekorektnym zobrazovanim ze som sa znova vratil k starym dobrym tabulkam... aspon co sa tyka nekonecnych stlpcov.

toto mi robi problem napriklad na stranke www.sogwood.sk tam sa mi to v mozille stale nejako rozbija. nakolko tam mam dost vela nekonecne rozsirujucich sa stlpcov, podla toho ako mi pribuda text. ked sa mi nepodari to odstranit, budem tam musiet pouzit tabulky co sa mi fakt nechce.
Railbot
Profil
Sloupce dáš do nějakého obalujícího divu, který bude mít jako pozadí barvy těch sloupců například. Nebudou tedy stejně dlouhé, ale bude to takovou iluzi vvytvářet. Pro další řešení hledej, je to tu Xkrát.
Bubák
Profil
http://teststranek.kvalitne.cz/vyska-sloupcu1/
Zdeněk Košťál
Profil
Tady je to dobře vysvětleno: http://www.wellstyled.com/css-2col-fluid-layout.html
1okaty
Profil
no takze ako som spravne pochopil zatial musim spolutovanim konstatovat ze tabulka to riesi jednoduchsie.

podla zasad programovania, vyhrava jednoduchsi, kratsi a prehladnejsi zapis. to znamena ze tabulky vyhrali.

podla mojej praxe som zistil ze napriklad mozilla moze v niektorych pripadoch dinamicky geneorovane divi nekjorektne zobrazit. teda ten obalovi div sa troska posunie - nestihne sa roztiahnut.

dalej je problem ze sice pozadie sa roztiahne, ale len v pripade ze predpokladame ze jeden stlpec bude stale vacsi, ale co v pripade ze sa nam zvycsi druhy stpec? potom to urobi podvarbenie toho prveho stlpca -ak ste ma spravne pochopili
Railbot
Profil
1okaty
Tvůj problém je v tom, že CSS nerozumíš a neumíš je používat. To, co tady vykládáš, jsou nesmysly. Vše funguje naprosto jednoduše a spolehlivě. Tabulky jsou pro tabulková data, ne pro tvorbu layoutu stránky. Ale to už je snad tesané do kamene. Komu není rady...
Bubák
Profil
podla mojej praxe som zistil ze napriklad mozilla moze v niektorych pripadoch dinamicky geneorovane divi nekjorektne zobrazit. teda ten obalovi div sa troska posunie - nestihne sa roztiahnut.
Máš ukázku?

dalej je problem ze sice pozadie sa roztiahne, ale len v pripade ze predpokladame ze jeden stlpec bude stale vacsi, ale co v pripade ze sa nam zvycsi druhy stpec? potom to urobi podvarbenie toho prveho stlpca -ak ste ma spravne pochopili
Pozadí dáváš obalovému DIVu, takže je úplně jedno, kolik sloupců máš a který sloupec je delší.
Railbot
Profil
Bubák
Mám dojem, že kolega 1okaty ještě neslyšel o clearu a diví se, že plovoucí sloupce neroztahují nadřazený div.
1okaty
Profil
chlapci... to hovorite mne co robim stranky v css? hovorim ze to blbne. a ze css je v tomto spiatocnicke co sa tyka toho autmotickeho roztahovania.

a ked ste teda taky mudry, tak mi povedzte co mam zle na www.sogwood.sk lebo tam mi to blbne. v mozille mi spodny okraj obcas hodi nieco vyzsie ako je treba. robi to hlavne v galeriach ale hned aj na uvodnej strane.

a myslim ze css mam korektne.
Railbot
Profil
1okaty
Díval jsem se n ten kód a bohužel nemám čas se v takovém bastlu přehrabovat. Snad poradí někdo jiný. Já se jen divím, že nic jiného ti tam neblbne. Chyba není v Mozille, ale v kódu, to mi věř. Ovšem, pokud jsou CSS tak zpátečnické, klidně používej tabulky. Tu firmu lituji.
Plaváček
Profil
1okaty

a myslim ze css mam korektne.

Zklamu tě, ale nemáš. Tohle by ti mohlo pomoci opravit alespoň zásadní chyby a překlepy ve stylovém předpisu http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fwww.sogw ood.sk%2Findex.php%3Fid%3D7 .

Je možné, že některý z těchto chybných zápisů může být příčinou zajímavých chyb. Myslím, že samotné CSS je tentokrát ve všem nevinně a tabulky nejsou určeny pro layout stránky.
Plaváček
Profil
Ještě doplním, než přiběhne Chamurappi, že CSS validátor z dílny W3C není určitě dokonalým kusem software, ale v tvém případě může být užitečným pomocníkem.
1okaty
Profil
Plaváček

Ďakujem. pokusim sa s tym nieco urobit. uvidime ci mi ten validator pomoze....
Plaváček
Profil
1okaty

No, každopádně si oprav zbytečné chyby. Nicméně bych řekl, že tvůj problém je v tom, že načítáš obrázky aniž bys jim zadal rozměry, což může způsobovat právě tyto potíže. Pokud obrázkům ve stránce zadáš explicitně rozměry, pak nebude stránka při načítání pitomě poskakovat, protože prohlížeč bude vědět předem, kam má který obrázek umístit.
1okaty
Profil
uhm. dik za radu s tymi obrazkami. to ma nenapadlo... supnem tam tie rozmery.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: