Autor Zpráva
Honzaa
Profil *
Ahoj, mám deklarovanou třídu pro buňku tabulky:
.bunky {
	font-family: Sans-Serif, Arial;
	font-size: 14px;
	text-align: center;
	vertical-align: bottom;
	color: black;
	width: 155px;
	height: 37px;
	filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='Grafik  a/Prvky_stranky/sloupec_pravy_vrch.5png' sizingMethod='fixed' width='155px' height='37px'); 
}
filtr jsem použil proto, že png má poloprůhledné přechody...

1) jak mám dát tento png na pozadí divu? takto se tam vložil jen jedenkrát. Nešlo by to toho zápisu nějak umístit repeat='y' ? Víte co mám na mysli...?

2) když si pak do dotyčné buňky něco napíšu, tak se mi ten text nevykreslí - tedy vykreslí, ale pod ten částečně průhledný png - takže není skoro vůbec vidět :(


poradíte někdo aspoň s jedním? díky
Davex
Profil
ad 1) u AlphaImageLoader nejde nastavit opakování
ad 2) obsah buňky je překryt filtrem, pro zobrazení obsahu nad filtrem je nutné obsah obalit dalším elementem. Ten se pak přesune do vrstvy nad filtr pomocí position: relative; z-index: 1000;
Nox
Profil
Zajímavý, microsoft web uvádí parametry SizingMethod jenom "scale" / "image" / "crop"

A jinak s tímhle je celkem problém, no...v takovém případě (repeat-y) bych se asi uchýlil k vytvoření co nejlepšího gifu,
protože mám pocit, že takto opakovat nejde
Honzaa
Profil *
ještě mne napadá řešení - roztáhnout ten png obrázek, ale to nevím, jestli v css jde nějak zapsat...že ikdyž mám obrázek třeba (š,v) 155px,1px, tak jestli ho umí natáhnout na třeba 155px,500px..?
Railbot
Profil
Honzaa
Ne.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Honzuu:
Umí to ten AlphaImageLoader, když dáš sizingMethod="scale". V ostatních prohlížečích použij opakování.
Honzaa
Profil *
mám zápis:

.sloupec_pravy_stred {
color: white;
width: 155px;
height: 500px;
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='Grafik a/Prvky_stranky/sloupec_pravy_stred.png' sizingMethod='scale' width='155px' height='1px');
}


potřebuju aby se mi ten prvek co má 155x1px opakoval tolikrát, než zaplní 500px na výšku....dal jsem dle Tvé rady SizingMethod='scale' ale nějak mi to v ie nefunguje :(
Chamurappi
Profil
Reaguji na Honzuu:
Nejspíš proto, že zapisuješ parametry AlphaImageLoaderu špatně. Najdi si popis správné syntaxe.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: