Autor Zpráva
maverick10
Profil
<style>
#main {position: absolute; width: 750px; height: 70%; top: 8%; left: 20%; font-family: Verdana;}
#main {background-color: white; color: green;}

#obr {position: absolute; width: 750px; height: 13%; top: 78%; left: 20%;}
#obr {background-color: white;}

#under {position: absolute; width: 750px; height: 3%; top: 91%; left: 20%; font-family: Verdana;}
#under {background-color: #008000;color: white;}
#under a:link {color: white;}
#under a:visited {color: white;}
#under a:hover {color: white;}
</style>

prosim o radu. Napriklad tento jednoduse nadefinovany styl. Na ruznych monitorech se to zobrazuje zprehazene. Zkousel jsem to zadavat vsechno v % avsak ruzne prohlizece to zobrazjui jinak. Tohle je OK co se tyce zobrazovani v ruznych prohlizecich avsak co monitor to to nejaky problem. Muzete vyzkouset www.koper.wz.cz. Muzete prosim poradit nejakej figl?
ShiraNai7
Profil
Na styl zobrazení stránky (css) nemá zobrazovací hardware snad vliv, ne?
maverick10
Profil
no pochopitelne nemyslim ruznej monitor, ale spise rozliseni. Jsem se spatne vyjadril.
ShiraNai7
Profil
Bude to asi tím, že máš některé rozměry a pozice udané v procentech, které se pochopitelně při různých hodnotách rozlišení projeví různě.
maverick10
Profil
no prave, kdyz dam vsechno v % pak to kazdy prohlizec zobrazi jinak. Mam na mysli predevsim IE
Nox
Profil
maverick10
Od toho jsou to %, že se při různym základu zobrazí jinak;)

Aleee - zrovna na těchto stránkách není důvod nějak používat absolutní pozicování (obecně je ho dobrý používat jen výjimečně),
takže spíš to hoď přes margin, případně position relative
maverick10
Profil
myslis ze bude lepsi zadavat to vsechno v pixelech? Jak pak ale zajistim, aby ten styl napr. main byl uprostred monitoru?
roberta
Profil
maverick10
nejakej figl je ten, že zabudni na position: absolute; a používaj margin, padding

pozri http://css.interval.cz/layouty/
maverick10
Profil
jj ok. prostuduju a predelam. Diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.