Autor Zpráva
majroo
Profil *
Mam taku dylemu:

Spravim si externy stylopis v dreamweavery a potom v homesite iba doplnam triedy a ID do tabuliek ja neviem ci to je takto spravne a ci sa to ma robit neako inac. Preto sa pytam ze ci je nato neaky iny sposob. Cital som ze tabulky by sa pouzivat nemali ze cez CSS je kod prehladnejsi ale ako spravim tabulku <table><tr> a <td> ked v CSS nieco taketo nie je definovane (teda aspon myslim). Skratka ak nedam <table><tr><td> nieco alebo obr. </td></tr></table> tak ako to napisem v CSS.


dik
Spikee
Profil
Tabuľkami tvoríš layout?
Veľmi ti nerozumiem
majroo
Profil *
Spikee

:) Vies cital som pixiho stranku a on tam pise ze tabulky sa pouzivat nemaju tak preto sa pytam ako spravit web bez tabuliek. Ak tomu dobre rozumiem (tak ako pises ty) v prvom rade si spravim layout z tabuliek a potom ich pomocou CSS upravujem. Tak mi bolo cudne ze sa tabulky pouzivat nemaju lebo inac nevim ako by som spravil web.
Spikee
Profil
Web pomocou CSS sa tvorí použitím divov sa spanov ( http://www.jakpsatweb.cz/div-span.html ).
Pozri tiež http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=17&topic=7 122
izsak
Profil
Web pomocou CSS sa tvorí použitím divov sa spanov
Opravím: Web pomocou CSS sa tvorí použitím významových (sémantických) tagov: odstavcov, nadpisov, zvýraznení, zoznamov, formulárov a pomocou pomocných značiek <div> a <span>.
peta
Profil *
majroo: Tabulky sa pouzivaju na tabulkove data. Ak by si do nich mal vkladat obrazky, potom robis chybu a doporucuje sa CSS. Lebo tabulka sa zobrazi az je cela nacitana a podla toho sa dopocitavaju jej rozmery.
Ak mas obrazky, potom pozicovat ci floatovat bez tabulky.

Ukaz stranku, ktoru by si chcel bez tabuliek? Mozno netreba.

Napriklad ja osobne milujem vyroky, ze novinky netabulkovat. Lenze ty ludia nerozmyslaju, ja do noviniek necpem obrazky. A urobit spravny float alebo position je daleko pracnesie, kod asi taky isty ako tabulka a ked zmenis velkost pisma, alebo nieco, tak sa ti to cele moze rozhadzat. Racej dobru tabulku, ako zly float/position
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0