Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Godoy Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 5. 2008, 10:47:45
Dobrej,
Jak mam nastylizovat form? ... V kódu <form method="post" class="form"> V css .form { margin: 0; padding: 0; color: #fff; } Ve firefoxu se mi barva textu udělá bíle, ale IE mi to ignoruje :/ .. nejde mi ani tak o barvu ale spíš o to, že v FF ten form je umístěn tak jak chci, ale v IE je pošunuty uplně někam do ři*i. Díky za pomoc :) |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 23. 5. 2008, 10:55:03
Godoy
Na kvalifikovanou odpověď jsi dodal málo vstupních údajů. |
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 23. 5. 2008, 10:58:49
Reakce na Godoy:
Odkaž živou ukázku. |
||
Godoy Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 5. 2008, 11:09:26
Žívá ukázka
|
||
Godoy Profil * |
#5 · Zasláno: 23. 5. 2008, 11:10:16
Doplním jen, že první je FF druhé IE(verze 6).
|
||
Nox Profil |
#6 · Zasláno: 23. 5. 2008, 11:13:36
Obrázek je živá ukázka?
|
||
Godoy Profil * |
#7 · Zasláno: 23. 5. 2008, 12:04:55
:D .. promiň .. už sem to hodil na web tak tady máš tu živou ukázku.
|
||
Chamurappi Profil |
#8 · Zasláno: 23. 5. 2008, 12:12:26 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Godoye:
p { margin: 0 5 0 0; } Na zprůhlednění šedivé plochy PNG hledej „pngfix.htc“ nebo použij jiný typ obrázku (průhlednost tam nepotřebuješ). |
||
Chamurappi Profil |
#9 · Zasláno: 23. 5. 2008, 12:24:49
Reaguji ještě jednou na Godoye:
Chybu s posunutím formuláře způsobuje fakt, že je v Exploreru tabulka uvnitř odstavce, který jsi šikovně napozicoval na to místo, kde ti vadí: #prihlaseni p { position: absolute; left: 5px; top: 70px; width: 180px; font-size: 12px; } <p> <table> <tr><td> […] </td></tr> </table> </p> Kdybys používal XHTML, posunula by Mozilla formulář stejně jako Explorer. |
||
Godoy Profil * |
#10 · Zasláno: 23. 5. 2008, 12:27:02
:/ jaksi sem to nepochopil, když smažu
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> PNG obrázek neřeším ten pak nahraju s bílým pozadím. |
||
Godoy Profil * |
#11 · Zasláno: 23. 5. 2008, 12:42:43
eh takže "p" v divu přihlašení plati i pro div ktery je v přihlášení?
<div id="prihlaseni"> <p></p> <div id="login"> <p>Plati to i pro tohle?</p> </div> </div> |
||
Godoy Profil * |
#12 · Zasláno: 23. 5. 2008, 12:44:47
och :D vážně .. tak tohle sem fakt netušil :D .. jak ale ted nastylizovat ten text ktery je v divu prihlaseni? .. prece ho nebudu davat do dalsiho divu :D promin te za spam
|
||
Měsíček Profil |
#13 · Zasláno: 23. 5. 2008, 13:00:50
Reaguji na Godoye:
":/ jaksi sem to nepochopil, když smažu [ ... ] v IE to hodí ten div "login" 45px od vrchu. " Tímto jednoduše přepneš prohlížeč IE6 do standartního režimu, místo do quirku ve kterém byl předtím, - no a mezi standartním režimem a quirkem jsou nemalé rozdíly. "jak ale ted nastylizovat ten text ktery je v divu prihlaseni? .. prece ho nebudu davat do dalsiho divu :D promin te za spam" Tohle jsem jaksi nepobral .. neměl jsi na mysli: div p {cokoliv:cokoliv;} "PNG obrázek neřeším ten pak nahraju s bílým pozadím." Takhle "škaredě" ti ho vykreslí jen IE6 .. nahrávat obrázek s bílým pozadím není zrovna ten nejlepší nápad .. co když budeš poté chtít změnit barvu pozadí stránky? |
||
Chamurappi Profil |
#14 · Zasláno: 23. 5. 2008, 13:02:02
Reaguji na Godoye:
„v IE to hodí ten div "login" 45px od vrchu.“ Jestli se ti pak sype víc věcí, tak tam tu XML věc můžeš nechat, stačí, když se zbavíš onoho „margin: 0 5 0 0“. „eh takže "p" v divu přihlašení plati i pro div ktery je v přihlášení?“ Platí i pro <p> které je v čemkoliv, co je uvnitř. „prece ho nebudu davat do dalsiho divu :D“ Můžeš dát id/třídu přímo odstavci, ne? „nastylizovat“ Spíš „nastylovat“. Proč všechno absolutně pozicuješ? Znáš float? Celý ten obdélníček jde pohodlně nastylovat bez pozicování. |
||
Godoy Profil * |
#15 · Zasláno: 23. 5. 2008, 13:27:50
no už to funguje to sem rád :) .. nevím už sem se to tak naučil .. ale doučím se to :) díky moc za radu
|
||
anonym Profil |
#16 · Zasláno: 23. 5. 2008, 13:36:46 · Upravil/a: anonym
|
||
Chamurappi Profil |
#17 · Zasláno: 23. 5. 2008, 13:38:22 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Měsíčka:
„nahrávat obrázek s bílým pozadím není zrovna ten nejlepší nápad“ Mně to připadá jako nejlepší nápad. „co když budeš poté chtít změnit barvu pozadí stránky?“ Tak změní obrázek. Reaguji na anonyma: Podobně to teď vypadá ve všech prohlížečích. Asi zatím tu funkční verzi nenahrál na server. |
||
Měsíček Profil |
#18 · Zasláno: 23. 5. 2008, 14:29:50
Reaguji na Chamurappiho:
"Tak změní obrázek." Z největší pravděpodobností ano, ale osobně bych raději dal přednost souboru pngfix.htc než abych pracně měnil pozadí obrázku, kde budou haprovat některé pixely s určitou barvou. "Mně to připadá jako nejlepší nápad." Proč? |
||
Chamurappi Profil |
#19 · Zasláno: 23. 5. 2008, 15:02:32
Reaguji na Měsíčka:
„osobně bych raději dal přednost souboru pngfix.htc“ Je sice docela spolehlivý, ale u obrázku bez alfakanálu jsem si funkčností jistější. Godoy alfakanál nepotřebuje. „než abych pracně měnil pozadí obrázku, kde budou haprovat některé pixely“ Proč by haprovaly? Přeci nebudu upravovat obrázek s již přidaným pozadím — vyjdu z té verze, kde alfakanál je. Triviální. „Proč?“ 1) Když si nastavíš v Exploreru maximální úroveň zabezpečení, tak ti „pngfix.htc“ funguje? Myslím, že ne. 2) Filtr AlphaImageLoader používá jinak keš, nejde vyvolat znovunačtení pomocí Ctrl+F5. 3) PNG obrázek na pozadí se při použití filtru nemůže opakovat. => Jsou jisté nevýhody a jistá rizika, kterým se jde snadno vyhnout. |
||
Měsíček Profil |
#20 · Zasláno: 23. 5. 2008, 15:09:28
Reaguji na Chamurappiho:
"Proč by haprovaly? Přeci nebudu upravovat obrázek s již přidaným pozadím — vyjdu z té verze, kde alfakanál je. Triviální. " Myslel jsem to trochu jinak .. ne vždy bude navazovat stín na barvu, kterou zvolí. "Když si nastavíš v Exploreru maximální úroveň zabezpečení, tak ti „pngfix.htc“ funguje? Myslím, že ne. " Myslím, že naprostá menšina menšiny bude mít u IE6 a nižších v dnešní době zapnutou maximální úroveň zabezpečení. "2) Filtr AlphaImageLoader používá jinak keš, nejde vyvolat znovunačtení pomocí Ctrl+F5. " + "PNG obrázek na pozadí se při použití filtru nemůže opakovat. " Tohle mi uniklo .. takže ok - možná bude lepší si dát práci s přeměnnou pozadí (jestliže má původní verzi obrázku s alfakanálem). |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0