Autor Zpráva
Godoy
Profil *
Dobrej,

Jak mam nastylizovat form? ...
V kódu
<form method="post" class="form">

V css
.form
{
margin: 0;
padding: 0;
color: #fff;
}


Ve firefoxu se mi barva textu udělá bíle, ale IE mi to ignoruje :/ .. nejde mi ani tak o barvu ale spíš o to, že v FF ten form je umístěn tak jak chci, ale v IE je pošunuty uplně někam do ři*i.

Díky za pomoc :)
Plaváček
Profil
Godoy

Na kvalifikovanou odpověď jsi dodal málo vstupních údajů.
Str4wberry
Profil
Reakce na Godoy:
Odkaž živou ukázku.
Godoy
Profil *
Žívá ukázka


Godoy
Profil *
Doplním jen, že první je FF druhé IE(verze 6).
Nox
Profil
Obrázek je živá ukázka?
Godoy
Profil *
:D .. promiň .. už sem to hodil na web tak tady máš tu živou ukázku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Godoye:
p
{
margin: 0 5 0 0;
}
Explorer 6 běží v quirku kvůli zbytečným nesmyslům před <!doctype>m („<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>“ je tam proč?), proto předpokládá při chybějících jednotkách pixely a zmíněnou CSS deklaraci neignoruje => vynuluje horní margin. Mozilla běží ve standardním režimu a řídí se výchozími hodnotami.

Na zprůhlednění šedivé plochy PNG hledej „pngfix.htc“ nebo použij jiný typ obrázku (průhlednost tam nepotřebuješ).
Chamurappi
Profil
Reaguji ještě jednou na Godoye:
Chybu s posunutím formuláře způsobuje fakt, že je v Exploreru tabulka uvnitř odstavce, který jsi šikovně napozicoval na to místo, kde ti vadí:
#prihlaseni p
{
position: absolute;
left: 5px;
top: 70px;
width: 180px;
font-size: 12px;
}
V HTML kódu máš:
           <p>
             <table>
                    <tr><td> […] </td></tr>
             </table> 
           </p>
— podle pravidel HTML se má odstavec sám zavřít, jakmile začne tabulka. Mozilla toto uznává, proto <p> zavře před tabulkou, Explorer nikoliv.

Kdybys používal XHTML, posunula by Mozilla formulář stejně jako Explorer.
Godoy
Profil *
:/ jaksi sem to nepochopil, když smažu
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
v IE to hodí ten div "login" 45px od vrchu.

PNG obrázek neřeším ten pak nahraju s bílým pozadím.
Godoy
Profil *
eh takže "p" v divu přihlašení plati i pro div ktery je v přihlášení?
<div id="prihlaseni">
<p></p>
<div id="login">
<p>Plati to i pro tohle?</p>
</div>
</div>
Godoy
Profil *
och :D vážně .. tak tohle sem fakt netušil :D .. jak ale ted nastylizovat ten text ktery je v divu prihlaseni? .. prece ho nebudu davat do dalsiho divu :D promin te za spam
Měsíček
Profil
Reaguji na Godoye:

":/ jaksi sem to nepochopil, když smažu [ ... ] v IE to hodí ten div "login" 45px od vrchu. "

Tímto jednoduše přepneš prohlížeč IE6 do standartního režimu, místo do quirku ve kterém byl předtím, - no a mezi standartním režimem a quirkem jsou nemalé rozdíly.

"jak ale ted nastylizovat ten text ktery je v divu prihlaseni? .. prece ho nebudu davat do dalsiho divu :D promin te za spam"

Tohle jsem jaksi nepobral .. neměl jsi na mysli:

div p {cokoliv:cokoliv;}
?

"PNG obrázek neřeším ten pak nahraju s bílým pozadím."

Takhle "škaredě" ti ho vykreslí jen IE6 .. nahrávat obrázek s bílým pozadím není zrovna ten nejlepší nápad .. co když budeš poté chtít změnit barvu pozadí stránky?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Godoye:
v IE to hodí ten div "login" 45px od vrchu.
Jestli se ti pak sype víc věcí, tak tam tu XML věc můžeš nechat, stačí, když se zbavíš onoho „margin: 0 5 0 0“.

eh takže "p" v divu přihlašení plati i pro div ktery je v přihlášení?
Platí i pro <p> které je v čemkoliv, co je uvnitř.

prece ho nebudu davat do dalsiho divu :D
Můžeš dát id/třídu přímo odstavci, ne?

nastylizovat
Spíš „nastylovat“.
Proč všechno absolutně pozicuješ? Znáš float? Celý ten obdélníček jde pohodlně nastylovat bez pozicování.
Godoy
Profil *
no už to funguje to sem rád :) .. nevím už sem se to tak naučil .. ale doučím se to :) díky moc za radu
anonym
Profil
V opeře to taky neni žádná sláva:
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
nahrávat obrázek s bílým pozadím není zrovna ten nejlepší nápad
Mně to připadá jako nejlepší nápad.

co když budeš poté chtít změnit barvu pozadí stránky?
Tak změní obrázek.


Reaguji na anonyma:
Podobně to teď vypadá ve všech prohlížečích. Asi zatím tu funkční verzi nenahrál na server.
Měsíček
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

"Tak změní obrázek."

Z největší pravděpodobností ano, ale osobně bych raději dal přednost souboru pngfix.htc než abych pracně měnil pozadí obrázku, kde budou haprovat některé pixely s určitou barvou.

"Mně to připadá jako nejlepší nápad."

Proč?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
osobně bych raději dal přednost souboru pngfix.htc
Je sice docela spolehlivý, ale u obrázku bez alfakanálu jsem si funkčností jistější. Godoy alfakanál nepotřebuje.

než abych pracně měnil pozadí obrázku, kde budou haprovat některé pixely
Proč by haprovaly? Přeci nebudu upravovat obrázek s již přidaným pozadím — vyjdu z té verze, kde alfakanál je. Triviální.

Proč?
1) Když si nastavíš v Exploreru maximální úroveň zabezpečení, tak ti „pngfix.htc“ funguje? Myslím, že ne.
2) Filtr AlphaImageLoader používá jinak keš, nejde vyvolat znovunačtení pomocí Ctrl+F5.
3) PNG obrázek na pozadí se při použití filtru nemůže opakovat.
=> Jsou jisté nevýhody a jistá rizika, kterým se jde snadno vyhnout.
Měsíček
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

"Proč by haprovaly? Přeci nebudu upravovat obrázek s již přidaným pozadím — vyjdu z té verze, kde alfakanál je. Triviální. "

Myslel jsem to trochu jinak .. ne vždy bude navazovat stín na barvu, kterou zvolí.

"Když si nastavíš v Exploreru maximální úroveň zabezpečení, tak ti „pngfix.htc“ funguje? Myslím, že ne.
"

Myslím, že naprostá menšina menšiny bude mít u IE6 a nižších v dnešní době zapnutou maximální úroveň zabezpečení.

"2) Filtr AlphaImageLoader používá jinak keš, nejde vyvolat znovunačtení pomocí Ctrl+F5. " + "PNG obrázek na pozadí se při použití filtru nemůže opakovat. "

Tohle mi uniklo .. takže ok - možná bude lepší si dát práci s přeměnnou pozadí (jestliže má původní verzi obrázku s alfakanálem).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: