Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pitomec Profil |
#1 · Zasláno: 4. 6. 2008, 22:08:17
ahoj pls potrebuju rozchodit toto menu (to jak je tam Drop-down menu ghosts solved demo)
http://murphy.cz/ie7-hover-ghosts-bug/#nested-lists-ghosts-demo zkousel jsem tam vlozit hover.htc ale tim to neni.... opravdu moc dekuju za odpovedi.. |
||
jxj Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 6. 2008, 22:51:29
No na ie5 se vy*** :D Ale ono to nejede ani v ie6 myslím :(.
Co jsem se tak rychle díval tak tam je li:hover a IE6 dovoluje hover jen u odkazu. Ale četl jsem o nějakém javascriptu který se tam nějak vloží a pak mužeš používat hover u čeho chceš a ještě dalších plno věcí které ie6 nepodporuje. Nevím ale co je na tom pravdy protože odkazy jsou na anglické stránky a to já neumím. |
||
pitomec Profil |
#3 · Zasláno: 4. 6. 2008, 22:53:10
teda ono to nejde v IE6 :((((((
pls jestli to najdete nekdo budu vas mit strasne rad.. |
||
Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 4. 6. 2008, 22:56:23
Není to sice přímo odpověď na tvou otázku, ale přece jen:
Podle statistiky Toplistu má IE5 zastoupení pod půl procentem. V takovém přídapě je ladění pro tuto obstarožní vykopávku zbytečně drahá investice. Já osobně bych si takový luxus odpustil. Docela stačí linkovat styly tak, aby se k nim tyto prehistorické zrůdy nedostaly, aby obdržely prosté HTML: <!--[if gte IE 6]><!--> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css"> <!--<![endif]--> |
||
pitomec Profil |
#5 · Zasláno: 5. 6. 2008, 13:02:22
me jde o IE6 doopravdy..to byl preklep
a potrebuju aby to chodilo v IE6 |
||
jxj Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 6. 2008, 13:22:38
Takže k těm scriptum. Neručím za to jak to funguje četl jsem o tom jen zmínku v knize a anglicky neumím tak moc z toho nevím.
CSSHOVER ukáže ie6 co provést se selektory :focus a :hover (po aplikování na jiné alementy než odkazy) www.xs4all.nl/~peterned/csshover.html nebo ještě něco co by mělo dovolit využívat pro ie6 a ie5 všechny selektory css2 a také mnoho selektoru z css3. Sada scriptu nazvaná IE7 by měla dovolit použít selektory jako :before, :after, :first-child a další. Více: dean.edwards.name/IE7/overview/ No ale osobní zkušenosti nemám takže kdyby někdo věděl jak to funguje nebo by to zkoušel budu rád za info. Nebo by mě aspoň zajímalo jak to použít. |
||
Miloš Profil |
#7 · Zasláno: 5. 6. 2008, 17:52:35
Já používám hover.htc ze stránky http://users.hszk.bme.hu/~hj130/css/list_menu/hover/
Ten dynamicky vytvoří třídu .hover (pro IE6 a starší; těm se to taky naservíruje v podmíněném komentáři). Praktické použití viz třeba http://janebaspisy.php5.cz/?a=knihy (když jsem to dělal, ještě jsem nepočítal s IE7, protože dneska bych do podmíněného komentáře namísto [if ie] napsal [if lte IE 6]. Možná to tam ještě opravím, ale ono to IE7 beztak nijak nevadí) |
||
jxj Profil * |
#8 · Zasláno: 5. 6. 2008, 19:26:29
Miloš:mužu se zeptat jak to funguje? To na ten htc soubor musím dát odkaz na strance nebo jak? A jak to použít v kodu? Anglicky neumím.
|
||
Miloš Profil |
#9 · Zasláno: 5. 6. 2008, 19:36:01 · Upravil/a: Miloš
Kdyby ses podíval na stránku http://janebaspisy.php5.cz/?a=knihy (odkazoval jsem ji), viděl bys použití.
Ve zkratce: v sekci head mám následující kód: <!--[if IE]><style type="text/css"> address, span, div {behavior: url(./utility_a_grafika/hover.htc);} </style><![endif]--> 1) <!--[if IE]> je začátek podmíněného komentáře – zatímco ostatní prohléžeče komentář přeskočí, IE kód interpretuje, jako by nebyl zakomentovaný. Máš-li stránku ve standardním vykreslovacím režimu, pak je zbytečné posílat htc exploreru7, pročež začátek podmíněného komentáře upravme na <!--[if lte IE 6]> 2) <style type="text/css"> je začátek stylu 3) address, span, div {behavior: url(./utility_a_grafika/hover.htc);} jsou pravidla pro elementy address, span a div. Odkazovaný htc soubor se nachází v adresáři utility_a_grafika (cestu si tedy vhodně uprav). HTC soubor se bude vztahovat jen k uvedeným prvkům (můžeš samozřejmě uvést jiné) 4) </style><![endif]--> je ukončení stylu a ukončení podmíněného komentáře. Zatímco pro normální prohlížeče zapisuješ například address:hover {color: navy;}, pro IE6 (a starší) je vytvořena normální třída .hover, takže stačí přidat address.hover {color: navy;} a bude to fachčit i v IE6. |
||
jxj Profil * |
#10 · Zasláno: 5. 6. 2008, 20:36:28
Aha díky. Hned jak bude čas tak to vyzkouším. Ale asi to nebude validní co?
|
||
Miloš Profil |
#11 · Zasláno: 5. 6. 2008, 20:46:17
Proč by to nebylo validní?
Nebo jinak – behavior v css samozřejmě není, je to proprietální MS udělátko, ale protože je to zakomentované (byť v podmíněném komentáři), nemá validátor co křičet (pokud ti jde o takovouto validitu; z hlediska zdravého rozumu je to vhodné řešení, i kdyby validní nebylo). |
||
Chamurappi Profil |
#12 · Zasláno: 5. 6. 2008, 20:52:01
Reaguji na jxj:
Nebude to validní, validátor ovšem ten stylopis nemusí najít. Ale to je fuk. Zrovna ten behavior lze dát i do normálního stylopisu, protože si ho nikdo kromě Exploreru nebude všímat. |
||
jxj Profil * |
#13 · Zasláno: 6. 6. 2008, 08:32:08
Mužu se ještě zeptat proč je ten stejný dotaz i v sekci Problémy s prohlížeči?
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0