Autor Zpráva
Conty
Profil
Dá se nějak hodit alt nebo title do externího CSS souboru?
Michalek
Profil
ne
ronnie
Profil
Určitě ne, existuje generovaný obsah v css, ale ten se na atributy a elementy nevstahuje, pouze je možné pomocí css vypsat např. nějaký text před nějaký jiný ap.
Fred
Profil
ronnie Ne samozřejmě dá, ale nefunguje to v ie

a:after{content:attr(title);diplay:block}
ronnie
Profil
Elementy určitě ne, atributy asi ano, ale stejně, když to nefunguje 90% uživatelů...:/
peta
Profil *
Conty: Nekdo mi ukazal JS, ktery doplnuje popisek pro obrazky, mam to aplikovane na vampierka.wz.cz , na svoji mozna take, v obrazcich, ale jen nekde, tusim

Fred mas tam mensi chybku, chybi s-ko u display, ale myslim, ze to vysledek v IE neovlivni, IE je specialni prohlizec :)
peta
Profil *
ronnie: Kde jsi sebral cislo 90% uzivatelu?
www.toplist.cz - globalni statistiky, IE ma neco pres 75% a stale klesa, protoze neni virove bezpecny
peta
Profil *
ronnie: Jo, pro tebe bych mel zajimave stranky o CSS, viz www.volny.cz/peter.mlich/www.htm , trochu niz
Petra
Profil
No tak vzhledem k tomu, že atribut alt je potřebný především uživatelům, kteří nemají dostupné obrázky a valná část těchto uživatelů zároveň nemá ani CSS, tak mi to přijde jako úplný nesmysl, dávat alternativní text jinam než do altu. To je hodně nepřístupný výmysl.
peta
Profil *
Petra: Ve firefoxu se zobrazuje na hover obrazku pouze title, alt tusim az pri nezobrazeni obrazku. Ale nejsem si ted jist, jenom, ze pro FF je lepsi pouzit title.
ronnie
Profil
Na Toplist mám svůj vlastní názor;)
IMHO 90% to už asi nebude, ale o těch 75% bych silně pochyboval...:/
ronnie
Profil
Místy 5% uživatelů s MSIE 5 a např u webzinu 0,5% MSIE 4.0???
Petra
Profil
peta: Ano, alt se má zobrazovat při nezobrazení obrázku, IE ho blbě zobrazuje i jako title. Title a alternativní text je něco úplně jiného a nepoužívají se pro totéž, takže používat je místo sebe je ve většině případů špatně.
peta
Profil *
ronnie http://www.toplist.cz/global.html
Bez komentare, vzorka 6.000.000 kliknuti je dostatecne mnozstvi pro chybu max 5%, dokonce bych tvrdil 1%
IE 6 dosahuje malokde 70%, maximalni zaznamenane cislo tam maji:
76.30 - u statni zpravy, ale jinde je to do 70%
Samozrejme musis pocitat i stare IE, takze tech 75% to je. Ale stale uspesne klesa, minule asi 2 mesice zpet tam byli i cisla 83%, prumer 74, ted je tak 70-72 :)
ronnie
Profil
peta: Toplist jsem také používal, ale mám na něj svůj vlastní názor, vím, že né vždy jsou ty statistiky pravdivé;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.