Autor Zpráva
OBr
Profil
Ahoj,
zajímalo by mě jestli je podle specifikace povoleno používát při určování rozměrů desetinná čísla spolu s procenty. Pokud ano, potřeboval bych radu.
<style type="text/css" media="screen">
  <!--
div
{
background-color: #d80;
height:6em;
overflow:hidden;
border:1px solid #000;
}
div:hover
{
background-color: #800;
}

div span
{
font-size: 6em;
}

#int1 {width: 50%;}
#int2 {width: 51%;}
#float1 {width: 50.5%;}


  //-->
</style>
<div id="int1"><span>50% (int1)</span></div>
<div id="float1"><span>50.5% (float1)</span></div>
<div id="int2"><span>51% (int2)</span></div>>

Tento kód funguje stejně v MSIE i FF, ale v Opeře jsou první 2 divy stejně velké. Opera ignoruje vše za desitinou dečkou u procent. Lze to nějak řešit?
Díky
Jan Tvrdík
Profil
OBr
Zajímal by mě důvod použití desetin procent.
OBr
Profil
Vykresluji mřížku - něco jako kalendář. Př

+------------+-------+-------+-------+-------+-------+
| Název      | 08:00 | 09:00 | 10:00 | 11:00 | 12:00 |
+------------+-------+-------+-------+-------+-------+
|            |       |       |       |       |       |
|            | 20%   | 20%   | 20%   | 20%   | 20%   |
|            |       |       |       |       |       |
+------------+-------+-------+-------+-------+-------+

Sloupec má pevný rozměr a ostatní dohromady 100%. Vtip je v tom že počet sloupců-hodin je dynamický. PHP skript rozpočítává požadované rozměry. Protože chci mít všechny sloupce stejně velké a zároveň aby zabrali celých 100%, potřebuji rozměry co nejpřesněji (na desetinná místa) v procentech. Ze specifikace css jsem nevyčetl zda jsou desetinná čísla u procent povolené nebo ne. Předpokládám (možná mylně) že ano.
TSD
Profil
OBr
Správně se zeptat - k nezaplacení.

Když chceš dělat tabulku, existuje na to prvek <table>. Tvůj problém hravě vyřeší, zadej šířku sloupce Název, šířky ostatních spočítá prohlížeč.
Jan Tvrdík
Profil
TSD
Problém je, že každý prohlížeč má jiný algoritmus na dopočítání velikosti buněk, takže to může dopadlo jakkoliv :)

OBr
Podle specifikace CSS1 je možné používat i desetiná čísla. V novějších sem nic nenašel, ale pravděpodobně také.
The format of a percentage value is an optional sign character ('+' or '-', with '+' being the default) immediately followed by a number (with or without a decimal point) immediately followed by '%'.
OBr
Profil
TSD:<table> nechci použít. Má se jednat pouze o mřížku - ta nebude sama obsahovat data. Přes mřížku budou kresleny (postition absolute, zindex) úkoly a napozicovány na správné místo nad určitý "sloupec".

Jan Tvrdík: gratuluji k lepšimu zraku než mám já :) , díky. Na dopočítávání rozměru u tabulky taky nechci spoléhat.
Jedná se teda o chybu Opery? Zkoušel jset to googlit, ale řešení jsem nenašel. Možná špatně hledám ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0