Autor Zpráva
Slamiczek
Profil *
Ahoj. Mám problém s vykreslením stránek v různých prohlížečích. Mám zatím jen menu a hlavičku, ale i tak mi to už ve Firefoxu dělá takovou paseku, že jsem to nikdy zatím neviděl. V IE funguje vše tak, jak jsem chtěl.
CSS :


body {background-color:white;}
#logo {margin-top:10px;
position:relative;
height:170px;
width:950px;
background-color:#DBDBDB;
margin-bottom:5px;}
#horni_bila {position:absolute;
background-color:#FCFCFC;
height:170px;
width:200px;
margin-left:80%;
margin-top:0px;
margin-bottom:5px;}
.stin {
background-color: #c3c4c2 ;
padding: 0;
margin: 30px 0 0 10px;
float: left;
}
.stin #menu {
height:700px; //*to nadtim*//
width: 240px;
position: relative;
top: -5px;
left: -5px;
background-color: #e60d2e;
border-style:double;
border-color:#c3c4c2;
}
menu {px;
background-color:#e60d2e;
margin:25px;
text-align:center;}
ul { list-style-image:url('obrazky/tafl.jpg');
position:relative;
margin-left:0px;

}

menu li a{background-color:#c22817 ;
border-style:none;
border-color:white;
font-family: Georgia, Arial, sans-serif;
color:#c3c4c2;
font-size:14pt;
font-weight: ;
list-style-image:url('obrazky/tafl.jpg');
text-align:center;
width:170px;
height:28px;
margin-left:-13px;
margin-bottom:5px;
margin-top:0px;

}
menu li a:hover {background-color:#f76541;
color:#fbfbfb;
font-family: Georgia, Arial, sans-serif;
list-style-image:url('obrazky/tafl2.jpg');
text-align:left;

}



Výsledek je vidět na mojich stránkách.
Prosím, poraďte někdo, jak mám tyto dva prohlížeče ,,smířit".
TSD
Profil
Slamiczek
Jestli můžu radit, tak bych se podíval sem, našel si nějaký vhodný layout a použil.
YoSarin
Profil
Slamiczek
Abych se přiznal, tak konstrukci
<div>
  <menu>
    <ul>
      <li></li>
    </ul>
  </menu>
<div>

vidím snad poprvé v životě... :)
jinak hlavní problém vidím v tom text-align: center; pro menu a ve zdvojení seznamu (to je to <menu><ul>)
Slamiczek
Profil *
Mě takhle byla ta konstrukce doporučena, tak nevim. :)
Slamiczek
Profil *
Zjistil jsem, že nyní to je jakš takš v pořádku. Ale list-style v IE funguje (při najetí na odkaz šipak zbělá)
ale třeba ve Firefoxu je tam pouze kroužek.
Slamiczek
Profil *
A vůbec... tlačítka v IE fungujou jak mají ale opět ve Firefoxu to je úplně jinak.
Manq
Profil
ale třeba ve Firefoxu je tam pouze kroužek.
Stačí odstranit <menu> nebo <ul>.
Afrod
Profil
Nejjednodušší by bylo udělat dva CSS soubory. A pokud ti můžu poradit tak prvně optimalizuj stránky pro FF a Operu popř. Safari a až pak pro IE. Já se ti na to kouknu a pak ti napíšu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: