Autor Zpráva
zap
Profil *
Ahoj,
mám takový problém při tvorbě tabulek v php, kdy v každém řádku je potřeba mít formulář s tlačítkem.
Zjistil jsem že pokud uvedu potřebné parametry v <INPUT TYPE=HIDDEN ...> v <TR> pak se mi při nastaveném pozadí řádku vykreslují nad tabulkou barevné pruhy pro každý takový řádek (IE).
Proto jsem tyto pole přesunul mezi <tr></tr><hidden><tr></tr>, ale tabulka se s rostoucím počtem řádků posunuje dolů a netuším proč...:(

A jen tak mimochodem - netušíte proč mi IE přestal zobrazovat zdrojový kód?:) Dřív to jelo...

dík
peta
Profil *
kod - mozna to mas zavirovane :)

ten prikladu ukaz? Uloz kod webky a dej nekam na web, ukaz adresu :)
treba je to znamy bug, ale ja se rad podivam, zvedavej :)
Petra
Profil
zap:
S tou tabulkou je celkem pravděpodoné, že se bude vykreslovat všelijak, když se použije takovýhle krkolomně nevalidní zápis.

S tím kódem to bude asi problém popsaný na téhle stránce: Problém: nejde zobrazit zdroj
Anonymní
Profil *
Díky, IE jsem nějak vyřešil :)

jestli chcete ukázku, tak jsem vytáhl dva řádky na http://http://xaladane.wz.cz/table/

A jestli je to tedy nevalidní zápis, tak mi poraďte jak se to dělá správně? Mně tedy nic nenapadá (a nechci používat metodu GET s odkazy )

Díky
Zap
Profil *
Pardon, zapomněl jsem se tam podepsat.... a taky jsem si nevšiml přikopírovaného Http...
správně je tedy (jak každý pochopí) http://xaladane.wz.cz/table/
Dík;)
peta
Profil *
Wau, proc tam je tolik inputu? Nebylo by jednodussi pouzit nejaky php kod pro tabulku nebo vlozit excelovskou a tak? Ale to neni podstatne..

http://xaladane.wz.cz/table/
Firefox s pluginem validator (www.mozilla.org a po instalaci Rozsireni - ziskat nove rozsireni - validator Tidy 0.6.x)
hlasi 2 errors/49 warning, tak to sory, to ma do validity daleko :)
Jinak pekny validator je LITE verze na www.htmlvalidator.com

Co konkretne o validite... Mas tam strict 1 a stejne se ji nedrzis...
- kazdy form musi mit parametr action, ikdyz nic nekonas, takze asi <form action="#">
- kazdy & v adrese odkazu A HREF musis zapsat jako &amp;
- kazdy IMG musi byt ukoncen <img ... /> mezera s lomitkem na konci
- mas tam kdesi FORM uprostred tabulky ve vrstve, kde se pisi TR /TR a to nemuzes, maximalne nad tabulkou nebo v bunce, pod TD / TD; mozna by to slo jeste s pouzitim TBODY
- proc mas TR onmouseover? To se preci da resit elegantne pres CSS tr:hover, pro IE das do css body {behaviour... csshover.htc} (soubor csshoverhtc najdes nekde na inetu treba pres google.com)
- nemas tam nekde ukoncenou TABLE
mas tam /TR pak INPUT a pak TR, cili ten input nikam nepatri...

proste hruza, co se kodu tyce :) Muzu ti celou tu stranku upravit, jak bych ji delal ja, ale jestli to generujes PHPckem, abys to umel podle toho prepsat?
peta
Profil *
Ty img jsou sice hezky, ale ono se to da delat pres CSS pres class a background image a text mezeru s padingem nebo neco, jeste tomu muzes pridat hover a spol. Neco, jak mam ja delane smajliky na peter-mlich.wz.cz/xx/ (ale to jeste upravuji)
Ale neni to jako spatne s tim obrazkem, jen jich tam mas pak moc... Pak ti to vygeneruje obrovsky kod....
zap
Profil *
No klidně mi to uprav já si to přepíšu to není problém... validátory nepoužívám, nevím o žádném offline...
a proč používám form uvnitř tabulky mezi ničím? - jak jsem říkal, když to nacpu do řádku dovnitř TR tak se pro hidden elementy vykreslují nad tabulkou rámečky - takhle se akorát posunuje:)

A ohledně onmouseover - jednoduché...prostě pro IE jsem vůbec netušil jak to přes CSS zařídit, takhle to aspon funguje.
Můžeš mi nějak vysvětlit To se preci da resit elegantne pres CSS tr:hover, pro IE das do css body {behaviour... csshover.htc}


Díky - taky časem možná budu profík :))
zap
Profil *
Jo a ještě - co podle tebe znamená nejaky php kod pro tabulku ?

Taky by mě zajímalo jestli je možné tisknout tabulku kde bude určena barva pozadí řádku? Pořád se mi tisknou bílé řádky a nastavit lze jen barvu písma....
zap
Profil *
Halo, tak poradí mi někdo jak tu tabulku předělat? :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.