Autor Zpráva
Ronny
Profil *
Ahoj... mám problé s obtékáním textu okolo obrázku... potřebuji mít obrázek zarovnán vpravo a text vlevo, ale docílím v IE vždy toho, že se mi zobrazí obrázek vpravo a teprve po zobrazení obrázku se mi zobrazí ten text...v Opeře a Firefoxu mi vše šlape v pořádku... sedím u toho celé dopoledne a nic...:(

<div class="obrazky_sloupec">
 <a href="admin/upload/'.$zaznam_obr["nazev"].'" ">
  <img src="admin/upload/miniatury/mini_'.$zaznam_obr["nazev"].'" border="0" align="right">
 </a>
</div>';
                 
 <div class="zarov">'.$zaznam["popis_bytu"].'</div>


a styl k tomu:
div.zarov {
	float: left;
}
div.obrazky_sloupec {
	margin-left: 330px;
	float: right;
}


a link: tady

dekuji vsem za pomoc :)
Ronny
Profil *
Popřípadě neexistuje na tenhle problém nějaký hack pro IE?
panther
Profil
Ronny
div.zarov {float: left;}
tohle v zápisu vůbec nemáš


div.obrazky_sloupec {
margin-left: 330px;
float: right;
}

vyhoď ten margin, mělo by to fungovat.

Ještě můžeš dát celý ten text do odstavce, ale vzhledem k celému tvému kódu tento "bonus" asi nevyužiješ..
Ronny
Profil *
panther
ja mam styly pro kazdy prohlizec zvlast... tobe se zobrazily styly pro FF...

bohuzel ani kdyz odstranim ten margin, tak se to nezlepsi...:(
panther
Profil
Ronny
a pročpak styly pro každý zvlášť.. není to zbytečnost?
Ronny
Profil *
panther
prislo mi to jednodussi...

ale hlavne uz mam cely web hotovy, ale tohle mi zbyva jako posledni vec!!! a prisel jsem na to uplnou nahodou, kdyz jsem si web jen tak proklikaval...

pls nevite co s tim?
panther
Profil
Ronny
tak zkus ten styl, který jsem ti napsal výše přidat do stylů pro IE (ty stávající si zakomentuj, podle mě by to mělo fungovat)
Ronny
Profil *
panther
ano daval jsem je pouze do stylu pro IE, ale porad to nejde... neustale se mi zobrazuje text az po obrazcich... :!

a neslo by to vyresit nejak jinak nez FLOATem?
panther
Profil
Ronny
float je k tomu určený. Ty chceš, aby text obtékal obrázek.

Popis nemovitosti dej do odstavce (<p>), tomu nastav přes CSS float: left;

div.obrazky_sloupec a img {float: right}
div.suda p {float: left;}

a u img v HTML nastav skutečné rozměry obrázku (např.: width="100" height="150")
Ronny
Profil *
panther
sorry ze pisu az ted, byl jsem pryc...

tak jsem na tom zapracoval a obrazky jsem sice na prave strane nyni mam, ale kdyz je ten text nalevo kratsi nez pocet obrazku na strane prave, tak se obrazky zacnou radit pod sebe - ukazka zde... a to ve vsech prohlizecich...

ukazka html:
echo  '<p>'.$zaznam["popis_bytu"].'<br />'; 
                     
           echo  '<br /><br>';

           echo  '<strong>Kontakt</strong><br>

                 Jednatel: '.$zaznam["adresa"].'<br />

                 Telefon: '.number_format($zaznam["telefon"], 0, ',', ' ').'<br />

                 E-mail: <a href="mailto:'.$zaznam["email"].'">'.$zaznam["email"].'</a></p><br /><br /><br />';
          
              echo  '<div class="obrazky_sloupec"><a href="admin/upload/'.$zaznam_obr["nazev"].'" rel="lightbox" title="'.$zaznam_obr["popis_obrazku"].'">

<img src="admin/upload/miniatury/mini_'.$zaznam_obr["nazev"].'" alt="'.$zaznam_obr["popis_obrazku"].'" width="100" height="100" border="0">

</a>
                 </div>';
            echo '</div>';   


ukazka CSS:
div.obrazky_sloupec a img {
	margin-bottom: 5px;
	padding-left: 4px;
	float: right;
}
p {
	width: 330px;
	float: left;
}


Nedeli byste pls jak jeste tohle upravit, aby ty obrazky byly serazeny ve sloupci, ne tak jak jsou ted?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: