Autor Zpráva
zabak
Profil *
Cau, hele, mam problem s marginem... Chci, aby obrazky v jednom divu, byli vzdy odsazene od shora o 10px. Myslel jsem is, ze to neni problem, ale bez marginu se to chova tak, jak ma, ale s marginem se to kompletne rozhazi. Chci to mit ty obrazky (ve spodni casti stranky) jakoby ve dvou sloupeccich. Jeste mala napoveda, v css se k tomuto problemu vztahuje posledni definice. http://mattes.undernet.cz/test/dds2/
vydrus
Profil
Na to, že to je webdesignérské studio je to ostuda.
zabak
Profil *
co je ostuda, ze to nevim, nebo ten design?
vydrus
Profil
To první.
zabak
Profil *
hmm, tak se teda stydim mno... :- Rada by nebyla?
panther
Profil
zabak
myslím, že tady není problém jen s marginem, ale s celým zdrojovým kódem..
zabak
Profil *
aha a co je na nem spatne?
panther
Profil
zabak
spíš by ses měl ptát, co je na něm dobře. Na webstudio by bylo dobře rozpoznat zprasený celý kód..
Pokud by to bylo napsané nějka slušně, margin musí fungovat
zabak
Profil *
Dobry mno, a co je na nem sptane, mi reknes?
panther
Profil
zabak
řeknu.. všechno.

Tvůj problém vyřeší floatování obou obrázkových bloků a u spodního margin.

Ale na webstudio rada vskutku ojedinělá..
zabak
Profil *
Ne, hele, moh bys bejt konkretni? Me rika, ze pisu "divne" dost lidi, tak by me zajimalo, co je na tom spatne. Rad se poucim.
vydrus
Profil
je na nem sptane
Máš to nevalidní, kód je hroznej.

Zdá se mi, že tam nikde nemáš nadefinováno second_line (ale můžu se plést)


Jedno řešení je tabulka.
zabak
Profil *
tabulku, nechci... to bych si v tom, ze ten kod bude hezkej moc nepomoh... :D second_line, je ten problem, celou dobu jsem si myslel, ze to tam je... diky*I FEEL LIKE AN IDIOT* A validni to je ;-) http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fmattes.undernet.cz%2Fte st%2Fdds2%2F&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0
vydrus
Profil
Vážne? http://validator.webylon.info/check?uri=http%3A%2F%2Fmattes.undernet.cz%2Ftes t%2Fdds2%2F

edit:

panthere, nepředbíhej :)


Jen by mě zajímalo, podle čeho je zrovna tvůj příspěvek první, když máme stejnej čas vložení? To tam je v engine na setiny?
panther
Profil
vydrus
to, že je to nevalidní, ještě neznamená, že na tom musí být něco špatně..
zabak
Profil *
Ten českej validátor je hrozná cíťa :D. Ale myslel jsem, ze webovy standardy udava W3C ;-) Mno, ale jeste by me od vas zajimalo, co je na tom kodu tak hroznýho, me by to vazne zajimalo, protoze to slysim od vice lidi...
panther
Profil
zabak
nejsme v sekci hodnocení, ale když si to přeješ :o)

- celé stránky jsou jen pár obrázků, nic víc
- když obrázky vypnu, nevidím vůbec nic
- <div class="right"><div class="menu"><div class="menu_item"><a href="#">úvod</a></div> - na tohle snad máme <menu> nebo aspoň <ul><li> seznam

víc na stránce není, ale to, co tam je, je tragédie

Navíc,
<meta name="description" content="Place your page description here." />
<meta name="keywords" content="put,your,key words,phrases,here" />

to je stažená šablona...?
Aleš Janda
Profil
zabak
Co je na tom hrozného?
Třeba tento kód:
        <div class="menu">
        <div class="menu_item"><a href="#">úvod</a></div>
        <div class="menu_item"><a href="#">nabídka</a></div>
        <div class="menu_item"><a href="#">reference</a></div>
        <div class="menu_item"><a href="#">ceník</a></div>
        <div class="menu_item"><a href="#">kontakt</a></div>
        </div>


Tag <ul> nebo <menu> neznáš? :-)

Ale hlavně: proč je ten text v obrázcích? Robot si moc nepočte (chodí na tvoji stránku lidi z vyhledávačů?), člověk s mobilem si počte blbě atd.

Perlou je také ty atributy u obrázku: title="Dare Design studio" alt="Dare Design studio". To dáváš u všech obrázků. Má to nějaký smysl? Co kdybys (když už máš ten text prasácky v obrázcích) ho dal radši i do atributů místo tohoto nesmyslu? :-)

Jinak design se mi líbí.
vydrus
Profil
to je stažená šablona...?
Viz Untitled na stránce
zabak
Profil *
Hele, vy to berete, ze to je hotovy! To neni. Ty meta tagy doplnim, a ty alty tam jsou taky provizorni, mam naplanovano presne co rikal Aleš Janda. To ze je to slozeny z obrazku, je prani zakaznika/designera, protoze tam je naky specialni pismo, a bez nej to vypada na nic... Btw: uz sem to mel rozkodovany tak, ze to nakoduju s jinym pismem, ale on to chce takle. Chybu s menu priznava. S <ul> se mi to nejak nepovedlo dat do radku. <menu> neznam, prostuduju, diky za rady ;-)
zabak
Profil *
Tak menu jsem predelal chlapi, muzete se kouknout, kdyz si aktualizujete ;-). Dobry?
Aleš Janda
Profil
zabak
Jo, menu dobrý ;-)
zabak
Profil *
A co je dal spatne? Hromada DIVu? Cim byste to nahradili?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: