Autor Zpráva
tomas123
Profil *
Dobry podvecer, potreboval bych zarovnat pozadi ulne na spod stranky, v IE semi to zobrazuje ok, ale v opere a FF bohuzel ne :( nevim vubec v cem mam chybu... prikladam kody, treba neco vykoukate.
problem:
pozadi se mi v FF a OPERE ukazuje cca v pulce stranky.. jakoby to bralo ke konci nejakeho divu.. =o/ pritom v IE to je krasne uplne naspod.. =o/
CSS
@charset "utf-8";
body { 
	background-color: #f0eaac; 
	background-image:url(../images/spodni_cast.gif);
	background-repeat:repeat-x;
	background-position:bottom;
	font-family:Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; 
	font-size:11px; 
	color:#474532;
	margin:0px 0px 0px 0px;
}

#left{
	float:left;
	height:317px;
	background-color: #f0eaac; 
	background-image:url(../images/okraj_horni.gif);
	width:100%;
	position:absolute;
	}

#hlavni_okraj{
	width:900px;
	padding:0px 0px 20px 0px;
	margin:0px auto -150px auto;
	position:relative;
}

#logo{
	width:auto;
	height:188px;
	margin:0px 0px 0px 0px;
}

#menu{
	width:auto;
	height:117px;
	margin:0px 0px 0px 0px;
}

#obsah{
	padding:20px 20px 20px 20px;
	background:url(../images/box.gif);
	background-repeat:repeat-y;
	min-height:250px;
}

#spodni_pruh{
	width:100%;
	height:12px;
	background:url(../images/images_abea_12.gif);
	background-repeat:no-repeat;
	margin:0px 0px 50px 0px;
}


a tady HTML
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html>
<head>
<title>Abeasoft.com</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link href="css/style2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

</head>
<body>
<div id="left"></div>
<div id="pruh_horni">
<div id="hlavni_okraj">

  	<div id="logo">
    <img src="images/images_abea_01.gif" width="900" height="188" alt="">
  	</div>
    <div id="menu">
   	menu
   	</div>
    	<div id="obsah">
    	tady bude text webu
		</div>
	<div id="spodni_pruh"></div>
</div>
</div>
</body>
</html>
tomas123
Profil *
hmm vypada to jako problem v doctype.. dal jsem:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
a funguje v IE a v opere.. ale v FF bohuzel ne :( krucinal.. ted by nekdo vedel poradit kdyz uz asi vim v cem je problem?
Bubák
Profil
Zkus přidat do CSS tohle:
html, body {height: 100%;}
tomas123
Profil *
Zkus přidat do CSS tohle:
html, body {height: 100%;}

taky jsem uz zkousel.. ale nepomohlo to.. =o/
tomas123
Profil *
uf.. po umornem dnu to mam konecne vyresene.. stacilo upravit na:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "ISO/IEC 15445:2000//DTD HyperText Markup Language//EN"
<html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xml:lang='cs'>
tomas123
Profil *
sakra, me uz z toho fakt ......
kdyz sem dal to co jsem psal naposled, tak ok, kdyz text byl dlouhy, ale kdyz text nebyl zadny a stranka se smrskla, tak v IE se ten spodek pozadi zarovna dolu.. ale v Opere a ve FF se zarovna pouze dolu k poslednimu divu (viz obr dole).. ale kdyz se text roztahne, je delsi nez na obrazku, tak to je ok.. =o/ napadlo me nastavit min. sirku hlavniho "ramce".. ale zase ne kazde okno prohlizece je stejne velke, takze nekde bude scroll :(
http://i33.tinypic.com/33llcut.jpg

ps. spodni lajna, ta jak mi nesedi, je resena pres background (bottom)
Plaváček
Profil
tomas123

A když se zkusíš inspirovat tady?

http://klient.plavacek.net/paticka-vzdy-dole.html
tomas123
Profil *
uz mi to funguje vsude... zmenil sem doctype podle plavackovy paticky... ale mam to nastavene na min. vysku takze vse ok... ale v mensim rozliseni se to zobrazuje diky min. vysce moc velke i kdyz tam je jeden radek textu... lae vse ok uz.. i ve FF.. zkusim to tedy udelat jeste podle plavackovy hlavicky a treba t ouz bude fungovat :o) diky vsem za rady ;o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: