Autor Zpráva
tomas123
Profil *
DObry den! mam takovy problem, potrebuju udelat menu, dejmetomu ze ma tri polozky. prvni polozka bude treba DOMU, druha KONTAKT a treti treba JA. tlacitka budou vytvorena z obrazku DOMU.GIF, KONTAKT.GIF a JA.GIF, jestlize na tlacitko najedu mysi tak se obrazky zmeni na DOMU2.GIF, KONTAKT2.GIF a JA2.GIF a jstlize na nejakou polozku z menu kliknu (napr na JA) tka se obrazek zmeni na JA3.GIF.. a kdyz pote kliknu na DOMU, aby se zmenilo DOMU.GIF na DOMU.GIF a JA3.GIF zpet na JA.GIF... umim to pres css udelat do toho budu najeti mysi, ale s tim kliknuti si nevim rady.. zatim pouzivam toto:
<a href="JA.HTML" onMouseOut="self.document['obr1'].src='images/JA.GIF';" onMouseOver="self.document['obr1'].src='images/JA2.GIF';">
		<img name="obr1" src="images/JA.GIF" width="115" height="117" alt="já" border="0">
		</a>

pro lepsi pochopeni prikladam i obrazek (je na nem znazorneno jak by to melo vypadat kdyz na danou polozku v menu kliknu.. aby zmenila pozadi (obrazek)..)

http://i34.tinypic.com/23le5w7.png
kletely
Profil
tomas123
http://str4wberry.cz/blog/stylovani-odkazu
tomas123
Profil *
abi podle toho to funguje pridal jsem jeste "visited" a nastavil to dle pozadavku.. ale kdyz dam visited, tak jednou ten dokaz byl navstiveny a zmeni mi to obrazek dejmetomu na JA3.. ale jestlize v menu kliknu na neco jineho tak potrebuju zase zpet na JA.GIF... =o/ v tom je problem, ze pres visitedd to asi nepujde =o/
Bubák
Profil
tomas123
To se dělá buď ručně, nebo pomocí PHP, podle toho, na jaké stránce jsi, nastavíš "aktivnímu" odkazu ID (nebo třídu).
tomas123
Profil *
to se dela bud rucne nebo pomoci php?? a to rucne je mysleno jak? a ani pres javascript by to nejak oresit neslo?
Viktor Hanáček
Profil
Já bych to udělal tak, že na stránce ja.html (třeba) bych prostě do pozadí dal striktně JA3.GIF
crook
Profil *
Ja mam neco takoveho:

Pomoci selectu z databaze si vyram odkazy..pokud je nemas v sql tabulce tak to delam pres pole,ktere pak prochazim. Aktualni strance dam do cesty nejaky nazev a pokud se v jedne chvili stretnou zmenim li na li s id jako navstivene

Nebo muzes i tak ze mas nejake a s class treba a.nevstivene a ty davas vsude dokud nenarazis opet na nejake jmeno ktere si nekde posilas a v tu chvli vyvolas a s rozdilnou classou. Visited neznamena prave kliknutou stranku ale stranku navstivenou...tedy se ti jen meni to na co jsi uz klikl i predtim
srigi
Profil
tomas123
Preboha len ten hover efekt nerob cez JS. Tu mas riesenie - link.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: