Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jos Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 6. 2005, 18:08:05
Zdravim, já mám problém s tím, že chci udělat obsah stránky s jedním pozadím a zbytek stránky (okolo obsahu) s jiným - obrázkovým pozadím. Jenomže mam problém s tim, jak to všechno nastavit do třídy, kterou potom přiřadim <body>.
Všechno je přehlednější ve stránce a ve zdrojovém kódě stránky. |
||
Jos Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 6. 2005, 18:09:05
pardon, odkaz je špatně - takhle je správně
odkaz |
||
peta Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 6. 2005, 18:29:30
nepochopil jsi CSS a tridy, ty si to pozadi prepisujes
bud to dej jedno do body a druhe do div nbo span nebo mas moznost body a html body {background: #ff0000 url('pokus1.gif') repeat-y center center} .pozadi2 {background: #ff0000 url('pokus2.gif') repeat-y center center} <body> <div class="pozadi2">text</div> viz www.jakpsatweb.cz - css - priklady Pripadne teda rekni, co presne chces? 2 obrazky pres sebe? pouzijed html a body, viz treba styfi.wz.cz tam jsou tak delane okraje temi listecky |
||
Jos Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 6. 2005, 19:23:41
Jde o to, že to pozadí toho obsahu mam vyřešené, ale chci dát obrázkové pozadí místo té zelené barvy okolo (background-image mi nefunguje).
odkaz. bud to dej jedno do body a druhe do div nbo span nebo mas moznost body a html Asi jsi myslel, že mam dát to první pozadí do divu a to pozadí okolo dát do tagu "body", ale já v tom divu mám vnořených několik dalších divů, které mají absolutní pozici, takže se pozadí neudělá po celou stránku dolu. Pripadne teda rekni, co presne chces? 2 obrazky pres sebe? Chci, aby byli dvě pozadí přes sebe (jedno v tom obsahu a druhé okolo). Je to přesně jako v tom odkazu., ale chci aby místo zeleného pozadí okolo bylo obrázkové pozadí okolo. |
||
centi Profil |
#5 · Zasláno: 13. 6. 2005, 19:30:58
Ani ti to fungovať nemôže. Presne ako písal Peta, ty najprv tagu BODY nastavíš background pokus2.gif, ale následne ho prepíšeš backgroundom pokus1.gif. Prečo? Lebo v tvojom CSS znamená BODY aj .pozadi to isté, teda definíciou .pozadi prepíšeš definíciou BODY.
|
||
Jos Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 6. 2005, 19:51:36
Jo jo díky, tohle jsem už pochopil. Ale objevil se mi další problém odkaz. já totiž chci, aby to pozadí 1 bylo až dolu (proto ho pořád strkám do toho body a ne do divu). Nevíte, jak to udělat ?
|
||
centi Profil |
#7 · Zasláno: 13. 6. 2005, 19:54:41
|
||
Plaváček Profil |
#8 · Zasláno: 13. 6. 2005, 19:58:50
Zkus to takhle:
html, body { height: 100%; } body {text-align:center; background-color:green; background-image: url('pokus2.gif');} .pozadi {background-image: url('pokus1.gif'); background-repeat: repeat-y; background-position:center; min-height: 100%; height: 100%; } body>.pozadi { height: auto; /* pro Mozillu a Operu */ } |
||
peta Profil * |
#9 · Zasláno: 14. 6. 2005, 13:06:13
Jos: www.jakpsatweb.cz - css - background
(-position:bottom a -repeat: no-repeat) Ale tim se ti stane to, ze se ti pozadi zobrazi uplne dole. Kdyz ten zeleny pretece a scrol, tak pozadi bude zarovnane dole. Mozna by bylo nejlepsi, kdyz ukazes obrazek, jak ma vypadat uplne posledni vysledek :) |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0