Autor Zpráva
Jos
Profil *
Zdravim, já mám problém s tím, že chci udělat obsah stránky s jedním pozadím a zbytek stránky (okolo obsahu) s jiným - obrázkovým pozadím. Jenomže mam problém s tim, jak to všechno nastavit do třídy, kterou potom přiřadim <body>.
Všechno je přehlednější ve stránce a ve zdrojovém kódě stránky.
Jos
Profil *
pardon, odkaz je špatně - takhle je správně
odkaz
peta
Profil *
nepochopil jsi CSS a tridy, ty si to pozadi prepisujes

bud to dej jedno do body a druhe do div nbo span nebo mas moznost body a html

body {background: #ff0000 url('pokus1.gif') repeat-y center center}
.pozadi2 {background: #ff0000 url('pokus2.gif') repeat-y center center}

<body>
<div class="pozadi2">text</div>

viz www.jakpsatweb.cz - css - priklady

Pripadne teda rekni, co presne chces? 2 obrazky pres sebe? pouzijed html a body, viz treba styfi.wz.cz tam jsou tak delane okraje temi listecky
Jos
Profil *
Jde o to, že to pozadí toho obsahu mam vyřešené, ale chci dát obrázkové pozadí místo té zelené barvy okolo (background-image mi nefunguje).
odkaz.

bud to dej jedno do body a druhe do div nbo span nebo mas moznost body a html
Asi jsi myslel, že mam dát to první pozadí do divu a to pozadí okolo dát do tagu "body", ale já v tom divu mám vnořených několik dalších divů, které mají absolutní pozici, takže se pozadí neudělá po celou stránku dolu.

Pripadne teda rekni, co presne chces? 2 obrazky pres sebe?
Chci, aby byli dvě pozadí přes sebe (jedno v tom obsahu a druhé okolo). Je to přesně jako v tom odkazu., ale chci aby místo zeleného pozadí okolo bylo obrázkové pozadí okolo.
centi
Ani ti to fungovať nemôže. Presne ako písal Peta, ty najprv tagu BODY nastavíš background pokus2.gif, ale následne ho prepíšeš backgroundom pokus1.gif. Prečo? Lebo v tvojom CSS znamená BODY aj .pozadi to isté, teda definíciou .pozadi prepíšeš definíciou BODY.
Jos
Profil *
Jo jo díky, tohle jsem už pochopil. Ale objevil se mi další problém odkaz. já totiž chci, aby to pozadí 1 bylo až dolu (proto ho pořád strkám do toho body a ne do divu). Nevíte, jak to udělat ?
centi

html, body {height: 100%;}
body {
margin: 0; padding: 0;
text-align:center;
background-color:green;
background-image: url('pokus2.gif');
}

.pozadi {
background-image: url('pokus1.gif');
background-repeat: repeat-y;
background-position:center;
height: 100%;
}

Plaváček
Zkus to takhle:

html, body {
}

body {text-align:center;
background-color:green;
background-image: url('pokus2.gif');}

.pozadi {background-image: url('pokus1.gif');
background-repeat: repeat-y;
background-position:center;
min-height: 100%;
}
body>.pozadi {
height: auto; /* pro Mozillu a Operu */
}
peta
Profil *
Jos: www.jakpsatweb.cz - css - background
(-position:bottom a -repeat: no-repeat)
Ale tim se ti stane to, ze se ti pozadi zobrazi uplne dole. Kdyz ten zeleny pretece a scrol, tak pozadi bude zarovnane dole.

Mozna by bylo nejlepsi, kdyz ukazes obrazek, jak ma vypadat uplne posledni vysledek :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0